USA skickar mer vapen till Ukraina

UKRAINA. USA kommer att skicka ännu mer vapen till Ukraina. USA:s försvarsdepartement meddelar att det senaste stödet kommer att omfatta vapen för 1,1 miljarder dollar, rapporterar CNN.

18 HIMARS på väg

Bland annat raketsystem, pansarfordon, lastbilar och radarsystem ingår i paketet enligt CNN. Sedan Rysslands invasion av Ukraina i februari har USA skickat vapen för över 16,2 miljarder dollar, vilket motsvarar 183 miljarder svenska kronor.

I den senaste sändningen ingår 18 HIMARS artilleriraketsystem med ammunition och 12 Titan system.

TITAN är en rörlig markstation som samlar data från mark, luft och rymdsensorer och kan ge måldata till långdistansartilleri i realtid. m.m.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “USA skickar mer vapen till Ukraina

 1. Så har då USAs maktfullkomliga politiker hittat sitt nya krig att ösa in skattepengar på och försöka få igång sin krigsindustri som tappade luften efter deras inblandning i div. konflikter med Afghanistan på sluttampen.
  Som vanligt alltid på annat lands territorium.

  Amerikanarna måste vara jävligt trötta på att utnyttjas som världspoliser och se sina söner och döttrar komma hem i kistor. Nu har dom hittat ett nytt sätt att föra krig, bara skicka krigsmateriel och ekonomiska resurser. Européerna är deras nya krigsmakts fotfolk.
  Nu Ukrainas folk, vilket land kommer sen?!

  3
  9
 2. Det enda problemet som ja ser är hur ukrainare indetifigera målet för vapenverkan?? Uppenbart har ryssarna konstig mål idetitfigering.. rysska potesigela soldater drar ju.
  Det är hög tid att Ukraina attackerar rysk mark..

  10
  5
 3. Puttes terrorister har att se fram emot en kall vinter i Ukraina med plötsligt och intensivt värmeomslag.

  10
  5
 4. kanske Putler redan gett upp, men ännu inte inför sig
  själv och omvärlden framstå som historiens i särklass
  största TORSK sedan tidräkningens början?

  14
  6

Kommentera