Ukrainska regioner tas upp i Ryssland på fredag

UKRAINA. De fyra ryskockuperade regionerna i Ukraina kommer formellt att annekteras av Ryssland i morgon, skriver AP och Reuters. Det ska ske under en ceremoni i Moskva på fredagen. Därefter ska president Vladimir Putin hålla ett stort tal.

Tjuven Vladimir Putin

I tisdags utropade den ryska ockupationsmakten seger i de så kallade ”folkomröstningar” som har hållits i regionerna Cherson, Luhansk, Zaporizjzja och Donetsk. Omröstningarna saknar legitimitet och har dömts ut som skenomröstningar av omvärlden.

-Pettersson säger att det är ännu ett krigsbrott/grovt folkrättsbrott av Putin, det blir nog fler…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Ukrainska regioner tas upp i Ryssland på fredag

 1. Parafraserar på en närstående rubrik. Jag säger bara: Det är töntigt att vara Putinkramare.
  Så dessa förfärliga fascister här tycker att morgondagens annektering är bra? Ni är så tragiska

  12
  5
 2. Om jag inte vore ateist skulle ja be O store Gud sänd en askvigg rakt i skallen på Putina, tillsammans med blixten en kraftig vind så stekoset ej besvärade åskådarna.

  9
  4
 3. Putin är ett fascistsvin, som inte drar sig för kriminella handlingar……..eller hur putintroppen på bloggen?

  15
  8
  • Det tror jag inte. Diktatorerna har alltid velat visa upp sig själv med krigsbyte vid festliga triumfs efter en lyckosam krigsföring. Putin lär vara flitig läsare av historiaböcker, så med största sannolighet kommer han vara där bakom många tjocka skottsäka glass.

   https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Romersk_triumf

   Samtidigt kan folk i Ukraina och i väst börja reflektera hur väl kriget har har utväcklat än så länge från deras synvinkel. Och hur många mer archer, robot70, leopard122 och annat väst behöver skicka till Ukraina för att ukrainare kan återerövra hela deras land tillbaka.

   ps. fel krigat

   4
   13
   • Du har inte följt Puttes tal de senaste åren? Han är i princip aldrig på plats och talen spelas in i förväg för att sändas när det är sagt.

    Svaret på andra frågan är, så mycket och så länge som det krävs. Väst har fabrikerna, tekniken och materialet för att bistå Ukraina i årtionden. Putte däremot kan inte göra det. Han har inga fabriker, teknik eller material för att ersätta det som är förstört i Ukraina. Skickar han 300 000 man till fronten har han ingen utrustning till dem. De kommer att dö frusna och skräckslagna i den ukrainska myllan. Skickar han 1 000 000 man kommer de att dö lika snabbt.
    En tre skotts salva från en Archer kan slå ut en pluton skytte eller en pluton stridsvagnar innan de ens vet vad som händer.

    Kriget är över, frågan är bara när Puttes terrorister inser det och hur många av dem som måste dö innan de inser detta. Siffran på döda ryssar är snart uppe i 60 000.

    11
    5

Kommentera