Som att hälla syra rakt ner i ögona

NÄTHAT. Moa Berglöf är ledarskribent på Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad. Mellan 1996 och 2014 var hon aktiv på olika nivåer i Moderaterna, de sista åtta åren som politiskt sakkunnig och talskrivare åt statsminister Fredrik Reinfeldt.

Moa Berglöf
Moa Berglöf och Fredrik Reinfeldt

Moa Berglöf är kvinnan, bakom talet ”Öppna era hjärtan” och ”Tack för att ni valde Sverige” som dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt höll i augusti 2014. I talet som Reinfeldt höll och som Berglöf skrivit uppmanades svenska folket att välkomna de migrantströmmar som förväntades under kommande år.

Dick Erixon är Sverigedemokrat, samhällsdebattör, ansvarig utgivare för Riks.se och chefredaktör för Samtiden som ägs av Sverigedemokraterna.

Dick Erixon

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Som att hälla syra rakt ner i ögona

 1. Vilken vidrig människa, men som jag brukar skriva, de största hatarna är den åsiktsklonade vänsterextrema journalistkåren och denna kår tillhör denna vidriga ”kvinna”.

  16
  1
 2. När folk klagar på SVT:s innehåll brukar etablissemanget snabbt säga ”men by kanal om du inte gillar det du ser”. Men det är inget de själva praktiserar, de måste gnälla och klaga i sociala medier.

  20
 3. Att hon är ledardkribent på Sydsvenskan förvånar inte med den låga nivå som
  den tidningen numera visar upp, dumdryghet verkar bara vara vad dom kan
  presteras nu för tiden.

  Synd att Dick Eriksson inte frågade intervjuaren, eftersom han älte mycket om AnnieLööf
  varför dom inte kungjorde vad Mördaren sagt den dagen dom fick reda på det?????
  Varför vänta in Partiledarintervjun med Jimmie Åkesson och presentera det där????
  Det visar bara på hur ohederliga Svenska journalister är + SVT/SR, man
  försökte på något helidiotiskt sätt koppla ihop detta dåd med SD?? Otroligt korkat

  31
 4. Jag vill absolut inte tala om vad jag tänker på när jag ser den fula nunan av detta fruntimmer i mer än 0,3 sekunder. När jag inte tål att se folk i TV , ex Berglöf eller Reinfeldt så tar jag fjärrkontrollen och stänger av. Hur man gör begriper även en två-åring men det är sannolikt för mycket begärt i detta fall……..!

  28
 5. Det är en vidrig kommentar från henne. Det överraskar en att det kommer från en moderat och att det betecknas som ett värdekonservativt parti. Förvånansvärt har man aldrig hört denna kommentar från någon ultravänster-anhängare.

  24
 6. Sådana ljus i mörkret som Dick Erixon är nödvändiga som motvikt till den hjärntvätt som slaskmedia bedriver. Utan den alternativa median skulle PK-diktaturen ha sopat så mycket under mattan att den mer påminde om Babels torn.
  Sen är det ju skrämmande hur avtrubbad den röd-bruna sidan verkar ha blivit, då man tydligen har anammat de islamistiska värderingarna, likt nyttiga idioter.
  Syra är ett etablerat vapen i händerna på muhammeds soldater.
  Samma sak med Stenevis hot om ”att göra Kaos”.
  Och P3 med hyllningen till invandrarvåldet med de slemmiga rapparna där Rinkeby-svenskan grasserar.
  Poliser som frivilligt benämner sig som ”Aina”.
  Islamiseringen går allt snabbare……

  74
 7. I ärlighetens namn gjorde Dick Erixon ett icke förtroendeingivande framträdande i programmet.
  Att Moa Berglund använder uttryck som kommentarsfälten i alternativa medier kritiseras för, kommer säkert att diskuteras

  14
  4
  • Halva programmet gick åt till att han skulle erkänna att mordhotet mot Annie Lööf skulle bero på Riks-kanalen. Andra halvan till att han skulle fördömt attacken mot Vita Huset i en artikel, när den handlade om något annat. Typiskt SvT att snöa in på en detalj och sedan älta detta till max.
   Men han fick in en bra replik när frågan om SD-ledningen hade synpunkter på innehållet:
   -Vi har utgivningsbevis och tar inte order utifrån!
   Precis vad SvT också säger så snart man sätter åt dem!

 8. Med tanke på hur sådana som Moa har förstört det en gång så fina landet Sverige, så får hon kanske uppleva syra i ögonen på riktigt!

  Detta är en fin gammal tradition i många av dom länder som dom så kallade flyktingarna kommer ifrån!

  90
  2
 9. En otäck formulering med tanke på att det för många kvinnor är en reell verklighet att få syra kastad i ansiktet om de inte uppför sig enligt rådande kulturella/religiösa regler.

  105
  • Kristina skriver om att kvinnor som inte uppför sig enligt rådande kulturella/religiösa regler, riskerar att få syra kastad i ansiktet.
   Man får omfattande (och fasansfull) information i Wikipedia om syra-attacker runt om i världen, – t.ex. att Storbritannien har en av de högsta frekvensen av sådana per capita i världen, bara i London inträffade
   1 464 mellan 2011-2016.
   https://en.m.wikipedia.org/wiki/Acid_attack

   20
 10. Att lyssna på Moa Berglöfs tal som framförs av mutkolven och bedragarn Fredrik Reinfeldt är som att hälla syra i öronen.

  83

Kommentera