EU godkänner slopad energiskatt i Sverige

SKATTER. EU:s ministerråd ger Sverige rätt att slopa energiskatten på bensin och diesel i tre månader. Det kan innebära ett flera kronor lägre bensinpris. Det kan sänka bensinpriset med omkring tre kronor och dieselpriset med en krona under tre månader.

Upp med händerna!

En förutsättning är dock att den regering som tillträder vill använda sig av det nu beviljade undantaget från miniminivån för energiskatt i det aktuella EU-direktivet.

Beslutet togs som en enkel beslutspunkt på ett möte med EU-ländernas industri- och konkurrenskraftsministrar i Bryssel på torsdagen. Inget av de 26 andra EU-länderna har varit emot.

Beslutet är ett svar på den begäran om undantag som regeringen skickade till EU-kommissionen i maj, på uppdrag av riksdagen. Begäran gick ut på att få slopa energiskatten helt i som längst tre månader på drivmedel.

Här står det bara om energiskatt, övriga skatter på drivmedel är koldioxidskatt och moms. Dessutom har vi reduktionsplikt som fördyrar och ligger långt över övriga länder. Minska den.

-Pettersson säger att i dag har inte EU beskattningsrätt direkt från medlemsstaterna, något som vi i Sverige också varit politiskt överens om att EU inte ska ha. Riksdagen är den högsta beslutande församlingen i Sverige. Till riksdagens uppgifter hör att besluta om lagar, om statsbudgeten och om skatter. Både bensin och diesel borde sänkas så de hamnar runt 15-16 kronor litern och det ska inte bara gälla i tre månader.

Får EU bestämma över våra skatter blir det socialism på federal nivå. EU tar in skattepengar och ger tillbaka dem till de medlemsländer som gör som EU-kommissionen vill. Det är farligt, hotar Sveriges självbestämmande och EU:s legitimitet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “EU godkänner slopad energiskatt i Sverige

 1. Det är ett jävla tjat på statliga media, om den nya regeringen håller sina vallöften, och sänker skatten. Det hördes inte en gång när mytomanen Löfven var statsminister och aldrig höll vad han lovade. Noll uppföljning av Sossarnas vallöften.

 2. Bort med momsen samt delar av skatten.
  Sänk också riksdagsledamöternas traktamente med 25 %, så de får känna av vårt liv lite grann.

  15
 3. EU ger sin tillåtelse att Sverige tillfälligt får sänka skatten på drivmedel.

  Smaka på den meningen. Absurt är bara förnamnet.

  23
 4. Sänk reduktionsplikten till EU:s nivå så har alla råd att köra bil till jobbet, och företag har råd att hålla igång sina lastbilar. Nu när vi är av med S och MP kan Sverige återgå till det normala, på en punkt åtminstone. Sverigebilden är redan i botten, även om S och MP tror att Sverige kan rädda hela stora världen.

  23
 5. Spel för galleriet
  Indexreglera lönerna i stället så de ekonomiska klyftarna inte vidgas ännu mer .Men att ge folket mer pengar som kompensation för de extrema prishöjningarna är inte på tal
  När jag växte upp så var det tal om löneförhandlingar varje år, nu hör man ingenting om det, bara inflationen som är beräknad att få folk i från hus och hem.
  Tro inget annat än att politiker är dina fiender.

  20
  2
 6. För det mesta håller jag med om det Pettersson skriver, dock inte alltid. Men här håller jag fullständigt med om att det är en farlig utveckling om inte våra politiker börjar sätta ner foten gentemot EU.

  46
  1
  • Tvivlar på att ”våra politiker” kommer att sätta ner foten mot EU Demokraturen, de sitter nämligen helt säkra i båten och slipper arbeta själva utan anammar bara EUs påbud !

   29
   • Frkenelsa,. Jag tvivlar också, starkt. Den (förhoppningsvis) nya regeringen har inget parti som vill ett Swexit.
    Ser man på EU s utveckling så roffar de åt sig mer makt, så vi får väl leva med risken att mer och mer kommer att bestämmas nerifrån Europa. Om nu inte Biden och Putin lyckas åstadkomma ett storkrig och ändrar på spelplanen.

Kommentera