Mikail Yüksel kommer in i Botkyrka, blir retroaktivt folkbokförd i kommunen

ISLAM & KORRUPTION. Det har funnits frågetecken om Partiet Nyans partiledare Mikail Yüksel skulle kunna få en av partiets platser i Botkyrkas kommunfullmäktige då han inte var formellt folkbokförd i Botkyrka på valdagen. Men efter att Skatteverket folkbokfört honom retroaktivt i kommunen kommer han in i fullmäktige. – Det vattnar ju litegrann ur det lokaldemokratiska momentet om det flyttar in folk bara för att bli förtroendevalda politiker, säger Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt, rapporterar SVT.

Mikail Yüksel, islamist och partiledare

Mikail Yüksel har tidigare varit politiskt aktiv i Göteborg, men strax efter valet, när Nyans såg ut att komma in i Botkyrka, anmälde han till Skatteverket att han flyttat till Botkyrka dagen innan valet.

Efter att Skatteverket folkbokfört Mikail Yüksel i Botkyrka fattade länsstyrelsen beslut om att han blir den ena av Nyans ledamöter i Botkyrka kommunfullmäktige, vilket blev officiellt på tisdagen.

-Pettersson säger att reglerna är glasklara, du måste vara folkbokförd där du blir vald på valdagen, det finns inget utrymme för retroaktiv bokföring. ”Till skillnad från rösträtten grundar sig valbarheten på uppgifterna i folkbokföringen på valdagen. Observera att om du flyttar i anslutning till valdagen ska du tänka på att anmäla ny adress i god tid innan, så att Skatteverket hinner få in uppgifterna. För att vara valbar i en kommun eller region måste du vara folkbokförd där”.

För dig som kandiderar i ett val

Om Mikail Yüksel på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Mikail Yüksel kommer in i Botkyrka, blir retroaktivt folkbokförd i kommunen

 1. Om hur landet hastigt förändras,
  – i år 2022:
  ”Vi behöver hålla Turkiet nära”, Mikail Yüksel kampanjar med budskapet att Nyans är Sveriges enda Turkietvänliga parti. (ur Svenska Dagbladet)

  Wikipedia 1:
  Moskén i Botkyrka blev historisk som den första moskén i Sverige där böneutrop kunde höras. Predikan sker på turkiska och moskéns imam är utsänd och avlönad av turkiska myndigheten för religionsutövning, Diyanet.

  Wikipedia 2:
  Islam är den näst största religionen i Sverige efter kristendomen. 1953 fanns uppskattningsvis 500 muslimer i Sverige.

  För 846 år sedan:
  kyrkan i Botkyrka invigdes, helgad åt skyddshelgonet Sankt Botvid vilken föddes som hedning, men som enligt legenden blev omvänd till kristendomen efter en färd till England. Vid hemkomsten ska Botvid ha hjälpt fattiga och sjuka, utfört underverk, omvänt andra hedningar, friköpt trälar och därvid blivit dödad av en träl som han friköpt. Hans broder Björn, uppförda år 1129 en träkyrka till minne av Botvids martyrdöd, en kyrka som ersattes av den nuvarande stenkyrkan år 1176. I den har Botvids reliker bevarats och Botkyrka kyrka blev därför en känd pilgrims- och vallfartskyrka.
  Om kyrkan:
  https://www.svenskakyrkan.se/Sve/Bin%c3%a4rfiler/Filer/0CB23B0B-995A-4320-9142-44AFF5E01197.pdf

  7
  1
 2. Svensk lag är sedan minst ett decennium bara riktlinjer och fritt att tolka, snarare än ett absolut regelverk.

  Om det inte gäller riktigt allvarliga saker som snö på biltaket eller liknande.

  21
 3. Nu kommer twitterinpassen hagla från Morgan J och Strandhäll sådan här korruption tålm inte Sossar .

  21
 4. Bra om de kommer in redan nu, innnan de blir större. Mörka troll spricker i ljuset när dessa öppet för fram sina krav och även en del sossar fattar vad de röstat för att få hit.byter parti…

  36
  1
 5. Yxskaft ska folkbokföras i någon mystisk provins i Turkiet. Inte i mitt Sverige där tyvärr även Botkyrka finns.

  50

Kommentera