Attackdykare kan ligga bakom gasläckor

ENERGIPOLITIK. I går varnade Danmark för en gasläcka från Nord Stream utanför Bornholm. Idag kommer uppgifter om att det kan vara attackdykare eller en ubåt som ligger bakom gasläckan på Nord Stream 2 utanför Bornholm. Det är en teori som den tyska regeringen arbetar med, enligt tyska Tagesspiegel.

Nordstream

Vi kan inte föreställa oss ett scenario som inte innebär en riktad attack. Allt talar emot att det skulle vara slumpen, säger en källa med insyn i de federala myndigheternas arbete till tidningen.

Några timmar efter att trycket i Nord Stream 2 föll i går blev det känt att Nord Stream 1 drabbats av samma sak. Platserna där det gått hål på ledningarna ligger förhållandevis långt ifrån varandra och myndigheterna ska nu inspektera skadorna på plats. Totalt rapporteras om tre läckor.

-Pettersson säger att rören är fyllda med gas även när de inte används men jag har svårt att tänka mig att någon skulle vilja sabotera något som inte är i bruk och inte kommer att användas på länge. Men det är väldigt osannolikt med tre olika läckor samtidigt.

Men lita inte på mig, jag hade svårt att se en anledning för Putin att invadera Ukraina, massmörda och bomba civila byggnader också under förevändning att befria ukrainarna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

31 thoughts on “Attackdykare kan ligga bakom gasläckor

  • Nordstream 2 stoppades långt innan kriget. Den är färdigbyggd sedan september 2021 men aldrig använd.

   Nordstream 1 stoppades helt av Ryssland för en knapp månad sedan.

  • Samt stressa fram ett WWIII så att det MILITÄRINDUSTRIELLA KOMPLEXET kan tjäna multum. Vidare kommer storbankerna att tjäna astronomiska räntesummor på återuppbyggandet av Europa efter kriget.

 1. Murphy’s law) – ”Om det finns två eller flera sätt att göra något på, och ett av dem kan ställa till katastrof, så kommer någon att göra på det sättet.” – Det är den ursprungliga formuleringen från 1949

  21
  1
 2. Kul tankelek om vem som skulle tjäna mest på att sabotera rören.
  Första tanken är Putte själv som från Königsberg lätt kommer åt rören med egna attackdykare. De har miniubåtarna, personalen och motiveringen till att göra det. Anledning är att bygga på narrativet att moderlandet är under attack från NATO.
  Sverige skulle också kunna göra det men vi skulle inte tjäna något på det.
  Danmark, kanske eftersom det skulle göra deras egna gasrör viktigare. Men eftersom Europa redan köper upp all dansk gas finns ingen anledning där heller.
  Baltstaterna, kanske men knappast troligt.
  Polen har definitivt kapaciteten men ser inte varför de skulle göra det.
  Tyskland, bra fråga vad de skulle tjäna på att förstöra rören som lagts specifikt för att försörja dem med gas.
  USA – överlåter jag åt de lokala konspirationsteoretikerna och Puttebrigaden i kommentarsfältet att fantisera om varför USA skulle sabotera rören. De har säkert mycket bättre fantasi än jag på det området som säkert kommer involvera Rotschild i en eller annan tappning.

  14
  6
  • En fråga bara, vilka miniubåtar menar du att ryssen förfogar över?
   Mig veterligt var de två exemplaren av Losos klassen de enda två Ryssland har haft i sin marin.

   5
   8
 3. Bra, borde gjorts för länge sedan, eller helst aldrig byggts. Nu får vi hoppas att den sista gasen passerat dessa ledningar och de rostar sönder med tiden. Hoppas detta blev en läxa för tyskarna att inte liera sig med djävulen.

  24
  9
  • Det är avgörande för Europas utveckling att ha en bra relation med Ryssland med sina enorma tillgångar. Det är bla därför Världsoligarkin inte tillåter det. ”Keep USA in, Russia out and Germany down”.

   • Det är inte Europa som vald att ha en dålig relation med Ryssland.

    Ukraina ligger i Europa och en stor del av Ryssland också men Ryssland har valt andra vänner som Nordkorea, Iran, Syrien, Belarus och Eritrea.

   • Jo det var den europeiska oligarkin tillsammans med USAs oligarki som har satt oss i denna situation.

    2014 genomförde dom en kupp i Ukraina för att hetsa krig mot Ryssland som vägrar vika ner sig för deras människofientliga och nationsförstörande agenda.

    Putin är ingen imperialist. Han vill bygga ett ekonomiskt stark Ryssland, en stor nation. Därför har han stort stöd från världen utanför västs ankdamm, och det är majoriteten av världens befolkningar.

    Fler och fler länder utanför västländerna börjar förstå att samarbete med USA är fullständigt destruktivt och kontraproduktivt. Man behöver inga fiender när man är kompis med USA.

    Man ska respektera alla även fast dom inte har samma system eller seder som vi. Det är upp till dom folken att bestämma sin framtid och sitt öde, inte den helt uppenbart sociopatiska Världsoligarkin.

    Dom har åter igen dragit in Europa i ett krigssituation, som är helt onödig.

    Pettersson, Ukraina är förlorat. Dess öde var beseglat den dagen när Ryssland bestämde sig för sin SMO. Ukraina stod redo att invadera Donbass och även Krim. Ryssland hade ingen annat val än att gå in. Nu är frågan hur mycket som blir kvar.

    Elensky bad tydligen dom etniska Ryssarna i östra Ukraina att flytta till Ryssland om det inte passar. Det gjorde dom, men dom tog sitt land med sig, och kommer nu att bli en del av den ryska federationen. Det är inte mycket vi kan göra åt det.

    Nu är frågan om Europa ska följa Ukraina ner i avgrunden. Världsoligarkin är utan problem beredd att offra Ukraina till siste man men även resten av Europa. Det är så viktigt för dessa sociopater, och vi betyder ingenting för dom.

 4. Om något sabotage, skulle vara svenskarna till nytta, så skulle det vara om elkabeln till Tyskland, klipps av. Utan den exporten hade elpriserna gått ner kraftigt och blivit stabilare.
  Det finns säkert någon ”besserwisser”, som hävdar annat, det gäller ju att få verkligheten att likna kartan!

  42
  1
 5. väldigt långsökt att man skulle sabotera en gasledning som man kontrollerar kranen till.

  25
  3
 6. MEN N2 är väl inte drift kanske bara för att inte få in vatten som den är trycksatt….. dock konstigt om en ny ledning inte håller ett tag? De enda som kan öppna denna ledning är väl Ryssland osv….. De som gagnas av ett stopp i de Ryska gasledningarna är väl i första hand konkurrenter till Ryssland…… MEN varför om den inte är i drift? Finns väl inte många logiska förklaringar……?

  11
  5
  • Om man saboterar N1 så finns ju möjligheten att använda N2 som tillfällig reserv för distribution. Om det är sabotage på N1 måste N2 också innefattas i densamma.

   • Det är dumheter möjligen att man skulle kunna använda sjunkbomber.. och det är ganska lätt ledningen är ju ganska lång . Har man gps och lod då kan man inte missa

  • Ryss Oskar tycker att vi i Europa ska rätta oss efter alla Puttins Dumheter,
   Vilket eller vilka länder står på tur nästa gång Putin drömmer stormaktsdrömmar?

   16
   17
   • Ett av delmålen med proxykriget i Ukraina verkar vara att förstöra den europeiska ekonomin, något dom dom totalt katastrofala sanktionerna kommer leda till.

    Den tyska ledningen kommer antagligen under ett gradvis ökande tryck från  hemmaopinionen att tvingas prata med Ryssland om att köra igång NS1 och 2 för att inte totalhaverera ekonomin. Det är mycket möjligt att dom redan har pratat om detta alternativ internt.

    Genom att förstöra ledningarna har man gjort en uppstart helt omöjlig. Gasen måste gå antingen genom Polen som stängde ner sin ledning eller Ukraina som stänge sin ledning. Det är alltså helt kört för Tyskland.

    Tyskland kan dessutom nu utsättas för utpressning från Världsoligarkin genom dessa länder och tvingas att blanda sig i konflikten I Ukraina ännu mer än vad det kanske egentligen vill.

    2
    1
 7. Nu vrids den kniven ur Putins grepp.
  Snart har han bara nävarna kvar att banka i sitt långa mötesbord när han är arg på de dumma europeerna som inte håller med honom om Ukraina.

  31
  14

Kommentera