LO-facken…Fortsatt nej till SD-företrädare

LO-förbunden Handels, Metall och Transport tänker hålla fast vid linjen att inte tillåta politiskt aktiva Sverigedemokrater företräda medlemmarnas bästa. Detta oavsett hur många procent SD får i valet och oavsett hur många av LO:s medlemmar som röstar på partiet.

Jag vet inte vilket som är värst. Att LO-facken spenderade 50 miljoner av medlemmarnas avgifter för att stötta Socialdemokraterna i årets val, utan att medlemmarna själva var tillfrågade. Att LO-facken gör skillnad på folk och folk, vilket de anklagar SD för att göra. Att de visar upp en närmast blindhet inför fakta.

LO:s egen tidning Arbetet, gick ut med stora rubriker efter VALU:s stora undersökning den 11:e och proklamerade att ”S behåller LO-väljarna”. Med egenkomponerade rubriker kommer man långt. Endast 42,4 procent av LO:s medlemmar sade sig rösta på S, vilket är långt från hälften. 27,2 procent röstade på SD, vilket i sin tur är långt över det sammanlagda valresultatet.

I april kunde SCB presentera, i sammanhanget, intressant siffror. Det visar sig att endast 60 procent av Sveriges arbetare (LO:s fotfolk) är medlemmar i något av deras förbund. Personligen tror jag inte att det är socialdemokrater som väljer att stå utanför och det gör siffran 42,4 ganska intressant. Andelen arbetare som stödjer S är förmodligen långt mycket lägre.

Sedan kommer den väl inövade sosse-floskeln om ”allas lika värde”.

Vi har ganska många medlemmar med utländsk härkomst och de ska kunna lita på att en facklig företrädare behandlar dem exakt likadant som en person som är född i Sverige

Har det framgått i någon offentlig utredning att SD-anknutna förtroendevalda inte behandlar alla medlemmar exakt likadant? Om, så har jag missat detta. Om inte, vill jag att LO presenterar en sådan undersökning.

Till slut finns det intressanta siffror från VALU, som LO refererar till. Bland utrikesfödda med rötterna i länder utanför Norden blev SD tredje största parti. Bland utrikesfödda med rötterna utanför Europa blev SD näst största parti med nästan lika många röster som Mp, C, L och KD fick tillsammans. Den andelen har ökat och det måste säga något som också LO:s toppar borde begripa.

SN (betalvägg)

19 thoughts on “LO-facken…Fortsatt nej till SD-företrädare

  • Nja, det är ju i grunden inget konstigt att en grupp människor som t.ex delar yrkeskategori eller arbetsplats organiserar sig för att försvara sina intressen. Intresseorganisationer som gemensamt utövar sin föreningsrätt och försvarar sina intressen är helt naturligt i en demokrati. Men tyvärr är ju många fackföreningar tillhåll för en massa löst folk som mer ägnar sig åt trams och att sko sig själva.
   Det skulle behövas en andra våg av fackföreningsbildande där man slänger ut skit som LO.

 1. Uppmanar alla medlemmar att säga upp bekantskapen med dessa odemokratiska
  skitstövlar: Ni hör ju vad dom säger, det spelar ingen roll hur Svenska folket röstat,
  dom gör ändå som dom behagar, men om kassalådorna börjar att tryta.kommer
  stöddigheten att avta.

  Tycker att medlemmarna ska strunta i vad dessa figurer gör, och starta upp
  egna fack, dom nuvarande är bara rövslickare till Sossepartiet!
  Dom tycks inte begripa att medlemmarna inte finner sig i toppstyrning idag!

  13
 2. Politiserade fackförbund ska fråntas rätten att förhandla som en av arbetsmarknadens parter.
  Detta kommer att tvinga LO att sluta med politiken och endast företräda sina medlemmar eller så blir de irrelevanta på arbetsmarknaden.

  14
 3. Sverigedemokraterna måste ju starta egna fackföreningar! Dessa sossialistika fackföreningar är ju inte öppna för alla arbetare ? Man utestänger jobbare från cirka halva arbetsmarknaden det är hög tid att öka mångfalden och konkursaen på fackföreningar och arbetsplatserna!
  Varje politiskt parti borde ha sina egna fack på arbetsplatsen

  10
 4. Detta beteende finns även i flera TCO och SACO-fack. Det är ofta kvinnor som styr i dessa SD-fientliga fack inom TCO och SACO.

  11
  • Unionen är obehagliga också. Minns mansplaininkampanjen där de i princip kampanjade mot hälften av sina medlemmar, männen. Vidrigt.

 5. Ännu ett ex där S inte respekterar valresultatet. Men hur smart agerar Socialdemokraterna? Många som röstade på Sverigedemokraterna har ju röstat på S tidigare, det är ju samma människor men nu ska dom diskrimineras och förföljas för dom bytt parti! Så agerar Socialdemokrater inspirerad av kommunismen och Stalin och Lenin! Förföljelse av oliktänkande är vad det är. Nu måste vi på olika sätt markera mot Socialdemokraterna när vi får tillfälle.

  17
 6. Släng ut facket på de arbetsplatser som bojkottar Sveriges näst största parti
  SD.
  Och åberopa samma grunder som dom anser sig ha för att helt odemokratiskt utesluta SD medarbetare.
  Sossarna och facket tror dom kan skriva egna lagar för sig själva.
  Men det är slut på det nu.
  Sverige är trött på facket och sossarnas gammelmodig arbetssätt.
  Det är 2022 nu och Sverige håller på att nyktra till efter åratal av skadlig socialism.

  31
  1
  • Om alla som inte är sossar går ur LO så löser det sig automatiskt. Ett fackförbund måste vara politiskt obunden.

   21
 7. Skillnaden mellan fackföreningar och maffian är att dom flesta känner till maffian och deras metoder. Medan fackföreningar är en maskerad och dold maffia som pressar företag på pengar, dom pressar sina medlemmar på pengar och dom utövar grov och hänsynslös utpressning mot företag. Fackföreningar är naturligtvis en stor samhällsfara.
  I normala länder är fackföreningar förbjudna, men inte i Sverige -inte än!

 8. Lo och s är rädda för att SD (de så hårt demoniserat) ska kunna prestera bättre än de själva.
  S är rädda för att deras skrämselmetoder om att inte rösta på SD ska visa sig vara lögn.

  41
  1
 9. Krossa LO-maffian. Skillnaden mellan en kriminell maffiakonstruktion och LO-facket, är hårfin. Maktfullkomligheten bland dess företrädare är stötande. En fackförening ska inte vara politiskt styrd, utan politiskt neutral. LO bildades för att ta strypgrepp på landets arbetare, av landets rödskinnsparasiter, som fann ett enkelt sätt, att tillskansa sig inkomst och skaffa makt utan att anstränga sig.
  Den, så kallade ”arbetarklassen”, måste inse att de är ”nyttiga idioter”, åt människor som skiter fullständigt i dem!

  43
 10. LO är socialdemokraterna precis som unga örnar, sverigelotteriet och fonus. Är man inte sosse så får man hitta andra vägar.

  50
 11. Undrar hur intelligentians levnadsförhållanden skulle se ut om deras löne- och arvodesökningar bestämdes av svenska folkets välfärdsutveckling. Många politiker och facksnubbar har en inkomst långt över deras utbildnings- och kompetensnivå och skulle tvingas till drastiska nedskärningar om de skulle få lön efter förmåga.

  54
 12. LO= sossedemokratiska värdeavgrundsfloskelpajaser som är långt från verklighetens folk….. överbetalda o välgödda typ Baudin med finlägenheten o kalle petter,,,,, skilj fack o politik åt men då brakar rödingarna ihop,,,,,,,

  51
 13. Självskadebeteende .
  Men verkligheten kommer att drabba även dessa smygkommunister , som lever gott på andras arbete .
  Nu vill inte många göda dessa självgoda sossar som betraktar pengarna som sina privata tillgångar .

  62

Kommentera