Att skicka 300.000 ryssar utomlands gick fortare än Putin räknat med

RYSSLAND. Novaya Gazeta rapporterar att det efter Vladimir Putins tillkännagivande av ”partiell” mobilisering lämnade, onsdag till lördag, 261.000 män Ryska federationen, enlig en källa i presidentens administration. Säkerhetstjänsten vill stänga gränsen men inga möten med Vladimir Putin är planerade, presidenten har åkt på semester.

Ryssar som undviker mobilisering fortsätter att fly landet i mängder, det är tio kilometer långa köer av bilar vid gränsövergångarna.

Tidigare rapporterade ryska medier, med hänvisning till källor , att de ryska myndigheterna kommer att stänga gränserna för män i militär ålder efter slutet av folkomröstningarna i de självutnämnda ”LDNR”, Kherson och Zaporozhye-regionerna. Enligt Important Stories kommer gränserna från och med den 26 september att vara stängda för ryssar som är föremål för mobilisering.

Meduzas källa betonade att myndigheterna inte planerar att stänga gränsen för ryska män förrän i slutet av ”folkomröstningarna” i de ockuperade områdena i Ukraina, som bör upphöra den 27 september. Situationen kan dock förändras ”om det blir ett massivt utflöde”. Enligt Meduzas samtalspartner beror situationen på bedömningen av ”maktblocket” (det vill säga det ryska försvarsministeriet, specialtjänster och brottsbekämpande organ), samt Vladimir Putin själv, som är säker på att ”folkomröstningar” och mobilisering bör genomföras så snabbt som möjligt.

Idag blev det också känt att vissa medborgare som faller under kriterierna för ”delvis” mobilisering och försöker lämna Ryssland har stoppats vid gränsen när de försökt lämna Ryssland. Minst fem sådana fall har rapporterats.

-Pettersson hör på radion att en enkel flygbiljett Moskva – Istanbul kostar motsvarande 30.000 kronor, ändå är planen fullsatta. Det är troligen inte de fattigaste som flyr…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Att skicka 300.000 ryssar utomlands gick fortare än Putin räknat med

 1. Ja men det det bästa är ju att ju fler som drar från tyskan ju mindre folk att beväpna! Rysslan har 150 miljoner invånare hälften är kärringar hur många finns det kvar särskilt om dom i vapengörd ålder drar?
  Det är dags för Ukraina att göra en framstöt zelensky skulle kunna värva soldater i Ryssland det finns ju ingen som vill sitta på förlorarnas sida?

  3
  6
 2. Det vi ser hända i Ryssland nu är Putins sista strid mot sitt eget folk.
  Inte ens ryska befolkningen ställer upp på Putins vansinne som vi ser.
  Demonstrationerna kommer sannolikt tillta och även attentat som dom idag.
  Putins desperation blir allt tydligare, när man ser stupfulla män ragla ombord på bussarna.
  Skulle gissa att dessa avdankade soldater går ett brutalt slut tillmötes och
  det inom kort.
  Inte många av dessa soldater kommer att återse sina familjer, då de med
  största säkerhet kommer tillbaka i liksäck.
  Putin har bestämt sig att till och med ta kål på sina egna, ett tecken nog på
  en liten feg idiot.
  Men var så säker Putin kommer inte få det roligt framöver om han överlever.

  16
  7
 3. Dom har väl inte lust att kriga mot ett broderfolk. De flesta ryssar har släkt och vänner i Ukraina.

  Hälsningar från Tallinn där hotellet jag bor på är fullt med ryssar som inte vill dö för Putin.

  35
  5
 4. Alla dessa modiga ryska män vill tydligen själva åka till Ukraina för att slåss på eget bevåg och inte i organiserad form under Puttes krigsmakt. Är det så vi ska tolka massflykten från Ryssland enligt den lokala Puttebrigaden här i kommentarsfältet?

  15
  11

Kommentera