De blågula nominerar Norlén som talman på nytt

INRIKES. Talmannen är riksdagens främsta representant. Ämbetets vikt och betydelse innebär att det är viktigt att personen som innehar det är kunnig och brett respekterad. Mot den bakgrunden väljer Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Liberalerna att nominera Andreas Norlén till riksdagens talman, enligt ett pressmeddelande.

Norlén har under sin tid som talman visat att han besitter de erforderliga personliga egenskaper och kvalifikationer som uppdraget kräver. Norlén har samtidigt blivit brett respekterad och åtnjuter ett stort förtroende både i och utanför riksdagen.

Vidare är Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Liberalerna ense om att nominera Julia Kronlid (SD) till riksdagens andre vice talman. Kronlid är en respekterad riksdagsledamot med lång erfarenhet, bland annat som ledamot av utrikesnämnden. De fyra partierna är ense om att i valet av vice talmän ska proportionalitetsprincipen tillämpas, vilket skulle ge de tre stora partierna i riksdagen en rättvis representation i talmanspresidiet.

Våra fyra partier delar Socialdemokraternas ambition om att nå bred politisk enighet i valet av talman och vice talmän. Vi kommer därmed att lägga ned våra röster i valet om förste vice talman och tredje vice talman – och därmed respektera de kandidater som andra partier nominerar till dessa poster – för att för första gången sedan 2002 kunna uppnå mycket bred politisk enighet kring talmanspresidiet.

Partierna har också enats om fördelningen av utskottens presidieposter. Sverigedemokraterna erhåller åtta av totalt sexton presidieposter. Moderaterna får fyra, Kristdemokraterna och Liberalerna får två vardera.

-Pettersson tycker det låter som ett rimligt förslag. De rödbruna vill dock inte att SD ska ha någon talman…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “De blågula nominerar Norlén som talman på nytt

 1. Det enskilt viktigaste personärendet är att Björn Söder tar plats i talmanspresidiet. Kommer väl ihåg moderaternas fulröstning senast det begav sig.

  10
 2. Föraktet för demokratin, folkviljan och valresultatet fortsätter, undrar om rödgrönbruna sörjan skulle accepterar ett kommande valresultat där SD är största parti?

  22
 3. Dom bittra tjurskallarna visar sitt rätta ansikte när de gör allt för att obstruera mot den representativa demokratin.
  De har inget lärt sig av historien. Tidigare spottade man på SD och kallade dom för en massa fula saker. Sen visade det sig att SD hade rätt i nästan allt de varnat för. Efter det så kopierade de övriga partierna alltihopa rakt av. Och nu får de stå där med skammen. Fast de har inte vett om att skämmas, så det blir till att fortsätta kasta skit, precis som förut. Patetiska nollor är nog en rejäl underdrift !

  38
 4. Var hittar man Björn Söder bland de utvalda? Blir han minister? Hur många sverigedemokrater blir det i regeringen. Är Kent Ekeroth med i smarta gänget?

  Kom inte sen och skyll på mig. Jag röstade inte på SD.

  5
  31
  • Andreas Norlén är rätt gubbe för uppgiften .
   Trots att Morgan J försökte smutskasta honom för en tid sedan .
   Morgan har inte längre det förtroendekapital en politiker behöver för att bli respekterad .
   Han tid är ute för gott , sossarna behöver vaska fram ett helt nytt garnityr för att komma tillbaka .
   Vi är skyldiga Sahlin , Juholt och Löfven ett stort tack för att de visat oss vanliga människor hur ett parti kan krackelera.
   Maken till förfall har nog bara setts i Ny Demokrati och Fi .
   Äntligen är Sverige på rätt väg .

   36
   1
   • Håller med om att Normen är ett bra val. Ett val som säkert de flesta partierna kan stödja.
    Men ropa inte hej för tidigt. Tror att Kristersson får svårt att få ihop en regering. Litar inte på att L kommer att ställa upp om det blir några SD ministrar.

  • Jöns H. Ska SD vara med i regeringen?

   Ekeroth och Söder verkar inte vara nominerade utan SD har valt Julia Kronlind. Gillar du inte det får du bli medlem och försöka påverka den vägen.

   Kent Ekeroth blir nog svårt att få in någonstans. Han lämnade riksdagen 2018.

   14
   2
   • Du menar att man måste sitta i riksdagen för att bli minister? Jag trodde du visste bättre. Man behöver inte ens vara medlem i ett politiskt parti. Menar du att Kent Ekeroth skulle vara diskvalificerad för alla uppdrag bara för att han lämnade riksdagen 2018? Vilket parti tycker du att jag ska gå med i?

Kommentera