S-toppar kritiska mot att elprisstöd kan dröja

ENERGIPOLITIK. ”Så snart det är möjligt” kommer en M-ledd regering att kompensera företag och hushåll för höga elpriser. Det uppger Moderaternas energipolitiske talesperson Carl-Oskar Bohlin för TT.

Strandhäll har glömt att S svek i åtta år.

M, KD, SD och L gick till val med gemensamma löftet om att ett högkostnadsskydd skulle finnas på plats 1 november, men i veckan sa Bohlin att besked om stödet kan dröja om regeringsbildningen drar ut på tiden. Avgående klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S) är en av flera S-toppar som är kritiska.

”Löftessvek kallas det”, twittrar Strandhäll (S).

Bohlin uppger för TT att M vill att stödet ska räknas retroaktivt från den 1 augusti och tycker därför att det är mindre viktigt när det införs.

-Pettersson säger att Socialdemokraterna har fortfarande makten och inget hindrar Strandhäll och de andra att lägga ett förslag i riksdagen nästa vecka som lindrar det S+MP politiken ställt till med.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “S-toppar kritiska mot att elprisstöd kan dröja

 1. Klipp Baltic Cable och de andra utlandsförbindelserna så behövs varken bidrag, skattesänkning eller pristak. Att tysken och dansken får betala mer eller helt bli utan har Bryssel inget med att göra.

 2. Vilka tragiska kålhuvuden, när det är de själva som ställt till det och borde därmed löst problemet.
  Hur kan någon kommande regering som ännu inte tillträtt bryta ett vallöfte, som de inte kan genomföra förrän det är de som har makten?
  De som går på detta borde omgående omyndigförklaras.

  16
 3. Det är tråkigt men vi har en bunt pajaser som ”styr” Sverige. Ingen kommer kunna fixa någonting, det är som om de vill skapa oordning för att låssas vara tagna på sängen när invandringspolitiken krossar vår nation.
  En jämförelse är barn som kommer på ett sätt att göra någon illa och få det att se ut som en olycka ”det var inte jag”, när läraren kommer och frågar. Riksdagen är som barn som kommit på en metod som förstör nationen Sverige, men de vill att det ska se ut som en slump ”det var inte vi” eller ”vi såg inte det komma”.

  Vad är det för onda mörkerkrafter som tagit stryptag på moder Svea, vilka är det som ler i mjugg när allt det unikt svenska urvattnas. Vilka är det som vill förlöjliga svenska traditioner och värderingar. Vilka är det som blanda ihop all världens unika kulturer in i Sverige. Vad straffar oss för dåtida regeringens hållning till Adolf på 30 och 40-talet. Vad vill förinta det vita nordiska folkslaget…

  14
 4. En proposition från Reger ingen för Riksdagen att godkänna, sänk moms till 3 % samt justera ner skatter mesta möjliga. Info till myndighet, verkställ. info till elleverantörer att retroaktivt gäller detta, från nnnnnn.
  Behövs det vara svårare?
  Kanske kan regeringen gå direkt på myndigheten då måste ju två veckor räckaföratt ha det i gång+

  13
 5. Det är bara att ta allt överskott från statliga Vattenfall, och dela ut det till el konsumenterna. Mycket enkelt.

  Det kan övergångsregeringen göra idag om dom vill.

  Det kommer den nya regeringen förhoppningsvis att göra, när vi nu får en. I en nära framtid.

  28
 6. Om Strandhäll säger det så är det så .
  Det där med svek kan hon allt om .
  Och Sossarna i Sölvesborg kallar förbättringar för allmänheten populism .
  Det politiska baklängesspråket regerar .

  25
 7. Varför kan inte Sossarna sluta med sin ”kasta skit” politik? De har haft makten i över 70 år de senaste 100 åren… och nu är det en framtida regering som bär skulden? Låt SD ta in sina kompetenta kvinnor i matchen… Jessica Stegrud och Elsa Widding som energi och miljöministrar i kombo… helt övertygad om att dessa kloka kvinnor kan bidra till framtida lösningar utan att vänstern skriker om ”patriarkala strukturer” … Ni Liberaler måste börja fokusera på att SD vill ta ansvar och göra Sverige bra…

  Ps… Att vara Islamofob är Sunt Förnuft…

  39
 8. Titta på Herr Talman det är stor humor och parodi på politiker generellt men i synnerhet på Morgan och Annica.

  34
  1
 9. Vi har haft en Sosse regering som med hjälp av MP, Centern samt V styrt vårt land de sista åtta åren. Har inte kunnat komma på en enda sak som dom genomfört som har förbättrat för Sverige och dess innevånare.
  Allt har bara blivit sämre och sämre för varje år. Just nu är det rena katastrofen för oss alla, många svenskar kommer att bli ruinerade av deras styre.

  48
 10. Hade det inte varit för såzzarna och deras medlöpare, så hade detta haveri aldrig uppstått. Skenande elpriser pga. förra regimens stängning av kärnkraften. Förra regimens inblandning av svindyr importerad reduktionsplikt och så inflations-spöket ovanpå alltsammans. Dom som ställt till det elände vi nu befinner oss i borde i stället ödmjukt rannsaka sig själva.

  55
 11. Att beskylla andra för dröjsmål när man själv har haft Morgan som justitieminister i åtta år.

  60
  1
 12. Intressant att sossarna känner till ett ord som ”löftessvek”. För när sossarna själva sviker i stort sett alla sina vallöften är det visst helt legitimt. Det är ett riktigt hycklarparti.

  61
  1
 13. Strand(hell) är hon utsläppt efter valet? Tänk artt den figuren inte kanöppna
  foderintagetb utan att dumheterna haglar?
  Trodde hatt hon och den lille Morgan fortsatt skulle ha yttrandeförbud?

  52
  1

Kommentera