Rysk logistikgeneral byts ut – ersätts av ”slaktaren av Mariupol”

UKRAINA. Ryssland byter ut sin biträdande försvarsminister Dmitrij Bulgakov, rapporterar AFP. Generalen Bulgakov, som även har ansvar för logistiken i kirget i Ukraina, ersätts av generalöversten Mikhail Mizintsev, meddelar ryska försvarsdepartementet. Mizintsev har gjort sig känd som ”slaktaren av Mariupol” då han ledde de ryska styrkor under den blodiga belägringen av staden.

Slaktaren av Mariupol, Mikhail Mizintsev

Ända sedan invasionen av Ukraina inleddes har det kommit rapporter om problem med logistik och kommunikation inom den ryska armén. Det har bland annat handlat om svårigheter att leverera vapen och förnödenheter till trupperna. En betydande orsak till detta är att den ryska armén inte har haft tillräckligt med lastbilar utan tvingats förlita sig på järnvägen för transporter, skriver Forbes.

-Pettersson sysslar inte med logistik men tror inte det hjälper att byta folk om det saknas lastbilar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Rysk logistikgeneral byts ut – ersätts av ”slaktaren av Mariupol”

 1. Det gör dom inte , men dom kommer shjälvklart att svara den Ryska gangstern
  ifall han håller vad han lovat, att använda kärnvapen, han snackar ungefär som
  om Ryssland är enda landet i världen som har dessa vapen!

  2
  1
 2. Att Dmitrij Bulgakov har bytt jobb och istället ersätts av Mikhail Mizintsev borde tillhöra tidningen hänt i veckan istället.
  Det har inget nyhetsvärde med andra ord.

  9
  3
  • Jag läste för många år sedan om en intervju med en överste i US. Välhängd med lull lull på bröstet. Han var på fråga ärlig och sa det är några få att vara stolt över som erhållits i strid. Resten är av typen godkänd kurs i maskinskrivning.

   9
   3
 3. Enkelt att skylla sina egna misstag på underlydande. Eftersom det ryska närskyddluftvärnet uppenbarligen inte fungerar vilket innebär att raketer kan slå ut deras depåer så får den som var ansvarig för att organisera depåerna sparken.

  Då Puttes terrorister flyttar ammunition och liknande på samma sätt som de gjorde för 80 år sedan, för hand och styckvis, så kommer det knappast att hjälpa att byta hövding. Hela det ryska logistiksystemet måste göras om från grunden – vilket ingen i Putteland är intresserade av att betala för och definitivt inget som kommer att kunna göras under rådande illegala krig.

  20
  6
 4. Låt oss säga att du vill åt grannens mark. Du i skydd av mörker rycker upp de så förhatliga röda gränsrör och flyttar dem en meter in på din grannes tomt. Du kommer aldrig få rätt även om du har hela din familj bakom dig, du kan rösta eller vad du vill men acceptans får du aldrig av omgivningen. Putin är i samma sits. Han börjar mer och mer framträda som en loser. Hur många gånger har tokstollen hotat med kärnvapenkrig? Som om det skulle få oss att backa.

  21
  9
  • Det finns en bra lösning på det som Putin just nu gör. Låt Ukraina skänka lite mark på några ställen till USA. Då kommer Putin angripa USA som enligt rysk retorik, har rätt att slå tillbaka mot Ryssland även med kärnvapen.

   11
   3
 5. En fascist- mot en annan. Bytet spelar ingen roll. Ryssen är dömd att förlora detta. Vi i väst kommer att understödja Ukraina länge än.
  PS ser att antalet tumme ner har minskat senaste dagarna. Har putintrollen blivit mobiliserade, eller ligger de och trycker under en sten som aldrig blev vänd på?

  21
  15
  • Ja intressant kommer han till Ukraina under valet då kanske Ukraina får skott på den också?!
   Det är väldigt spännande fi får se om någon drar av ett kärnvapen och snart kommer den ryska vintern det gäller för dom stridande att få in vapen innan vägar blir till lera

   15
   5
  • Till er som ”tummar ner” när massmördaren Putin kritiseras. Gillar ni folkmord ? Självklart kan ni tumma hur ni vill, men det vore mer rakryggat att argumentera som riktiga fruntimmer.

   15
   12
   • centurion
    Jag har inte gett dig tummen ner.
    Jag hyllar heller inte Putin……….. men jag respekterar honom för att ha försvarat befolkningen i Donbass området.
    Att sen västvärlden skickar in vapen till det korrupta Ukraina gör inte saken bättre för civilbefolkningen.
    Att skylla allt på Putin är att gå globalisternas ärende genom att rättfärdiga detta folkmord du pratar om.
    När USA och NATO är inblandat som kommer det att leda till en stor mänsklig tragedi inom en väldigt snar tid.
    Jag vill inte uppleva en RS-28 Sarmat med en MIRV på upp till 10 ton i min närhet.
    USA OCH EU:S KORRUPTA POLITIKER KOMMER ATT STARTA ETT VÄRLDSKRIG MED KÄRNVAPEN OM INGET GÖRS.

    15
    12
   • @gammeldags
    Ingen risk eftersom inga operativa RS-28 existerar och antagligen aldrig kommer att existera heller operativt.

    Så ta och halsa en Koskenkorva till så lugnar du ner dig lite.

    1
    3

Kommentera