Putin kan kalla in hur många reservister han vill, men inte träna dem

UKRAINA. Vladimir Putin kan kalla in hur många reservister han vill men faktum kvarstår att Ryssland varken har möjlighet att utbilda de nya trupperna eller tillhandahålla de vapen som behövs, skriver CNN:s Brad Lendon. Putins order att mobilisera en del av Rysslands “tränade” reserv, det vill säga individer som har fullgjort sin obligatoriska värnpliktiga tjänst, kommer inte att generera betydande användbar rysk stridskraft på flera månader.

Putin kan vara farlig trots att han själv målat in sig i ett hörn

Lendon lyfter en analys som publicerats av tankesmedjan Institute for the Study of War där experter drar slutsatsen att Ryssland förlorat mellan 50 och 90 procent av sin styrka i vissa enheter.

Samtidigt har en rysk reform från 2008, som syftade till att modernisera militären, tagit bort logistiska strukturer för att snabbt utbilda och utrusta värnpliktiga, skriver Lendon.

”Även om de hade all utrustning och motivation de behöver skulle det vara omöjligt att få 300.000 soldater snabbt utbildade för strid.”

New York Times Roger Cohen påpekar att en Putin som står inmålad i ett hörn är den farligaste Putin. Ett allt mer våghalsigt politiskt spel mellan USA och Ryssland har gjort situationen oförutsägbar, enligt Cohen.

”Om Ukraina och dess västerländska uppbackare har en fördel för tillfället, är den sidan inte på något sätt säker”, skriver Roger Cohen.

-Pettersson tycker Ryssland och Putin verkar dysfunktionella. Militärt, ekonomiskt, politiskt och moralisk men det innebär inte att landet är ofarligt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Putin kan kalla in hur många reservister han vill, men inte träna dem

 1. När man ser bilderna på de frigivna ukrainarna som varit orcernas gäster är det för jävligt. De ser ut som om de kom från Sachsenhausen eller något annat KZ-lager. Rysstrollen drabbas garanterat av exstas vid dessa bilder.

  • Håkan, varje gång du publicerar något från RT eller någon av de andra statliga propagandaorganen måste du förse dem med en varningstext.

   Varning: Detta kommer från ryska staten och Putins kontor och är garanterat lögn.

   8
   8
 2. Som jag kommenterat förut. Putin kommer inte att träna dem, de är ju avsedda som volym och kanonmat i Diktatorns politiska spel. Dessutom kommer ett stort antal demonstranter att direkttransporteras till fronten som straff. Jag bedömer västs analyser med viss försiktighet, då vi pratar om en diktator i Hitler klass. Det går inte att applicera på det mer sofistikerade tänket i väst. Här skulle vi tränat våra soldater

  14
  11
  • Tror precis som du. Hitler skickade de han ville till koncentrationsläger, mini-Hitler skickar dem till Ukraina. Samma sak, lika resultat-

   13
   8
  • Håkan, jag driver bloggen helt ideellt vilket du troligen inser men du är definitivt inte mannen att anklaga andra för att vara enögda.

   Jag tar gärna emot bidrag från privatpersoner som dig. Vad säger du om en krona per idiotisk kommentar du skriver så blir det en slant

   43
   11
  • Håkan D:
   Ja man kan inte taga fel på vilken sida Pettersson valt….
   Men ibland blir det nästan fööör genomskinligt,med all Ankeborgs-propagandan.
   Då är faktiskt “Kasperfigurerna” ute från Ö´n,lustigare i all sin fantasi !!
   F.ö. förbereder EU nya sanktioner,som ju i realiteten kommer slå tillbaka hårdare mot oss Europer.än tänkta fienden !!
   Samtidigt fortsätter upploppen i otaliga städer inom EU,med 10.000-tals protesterande mot deras politiker,inte bara i Tyskland,,,

   18
   22

Kommentera