Svensk man åtalas för att ha skjutit kvinna på spårvagn i Göteborg

BROTTSLIGHET. Bloggen skrev den 16 augusti, se nedan, om att en kvinna skjutits på en spårvagn i Göteborg. -Pettersson trodde att det var ett relationsdrama men hade fel. Åtal har väckts i dag mot Thomas Carlsson, född 1963, för grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada för att han avlossat skott inne i en spårvagn med passagerare och innehav av pistol med magasin utan tillstånd.

Vapnet är en halvautomatisk pistol av märket SIG-SAUER, modell P226 XFIVE i kaliber
9 mm Parabellum (9×19 mm, 9 mm Luger) med tillverkningsnummer U921693. Vapnets
patronskapacitet är 20 patroner. Foto: Polisen

Den 16 augusti träffades en kvinna av ett skott på en spårvagn i Majorna i Göteborg. En man i 60-årsåldern greps snart därefter och har varit häktad sedan den 19 augusti.

Händelsen finns dokumenterad på en övervakningsfilm.

Övervakningsfilmen talar för att mannen inte hade för avsikt att skjuta kvinnan, utan att det istället rör sig om mycket ovarsam hantering av ett skarpladdat skjutvapen, vilket fått till följd att hon träffades och skadades av en avlossad kula, säger kammaråklagare Niklas Högdén.

Målnummer i Göteborgs tingsrätt: B 12627–22.

-Pettersson säger att Thomas Carlsson har noll kronor i deklarerad inkomst och lever på bidrag men han hade råd med en skaplig pistol…

***

TIDIGARE 2022-08-16. Kvinna skjuten på spårvagn i Göteborg

BROTTSLIGHET. En kvinna i 30-årsåldern har blivit skjuten på en spårvagn i Göteborg, skriver polisen på sin hemsida. Enligt polisen har hon träffats i buken, men var vaken och kunde prata när hon fördes till Sahlgrenska sjukhuset med ambulans. Hennes läge beskrivs initialt som stabilt.

Flera polisbilar och en polishelikopter är vid platsen och en ensam gärningsman söks i en stor polisinsats.

Vi har en jakt som pågår. Det är ett stort antal patruller, hund och helikopter, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Adlersson säger att kvinnan har gett polisen signalement på den misstänkta mannen, men att det inte är någonting de tänker gå ut med i nuläget. Spårvagnstrafiken på linje 3 och linje 9 står stilla på grund av händelsen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Svensk man åtalas för att ha skjutit kvinna på spårvagn i Göteborg

 1. Det svenska rättssystemet har under många år varit till fördel för brottslingar.

  Allah dessa ursäkter! Hur dumma är egentligen våra åklagare/domare?

  Här kommer ännu ett exempel på den naivitet som råder!
  https://www.expressen.se/nyheter/hovratten-friar-man–for-gangmord-i-gavle/
  Kommer nästa regering att åtgärda det havererade rättssystemet? Om inte kommer jag sluta rösta då det inte leder till något.

  Ett råd från en som förstår (från Ledarsidorna.se)

  “Samtalen från Libanon kommer nu åter efter min senaste resa dit. Framför allt det råd jag skulle vidarebefordra till våra politiska ledare men som jag, och många, ryggar för. Jag kommer nu ihåg hur den lille mannen, ministern som överlevt ett tjugo år långt inbördeskrig, spände ögonen i mig och sade:

  ”Lyd ett råd. Glöm bort det där med rättssäkerhet i några år. Glöm bort det där med mänskliga rättigheter. Ni måste gå in i varje hus och börja uppifrån och ner och rensa i det ni kallar för utanförskapsområden.

  Om ni vill vara snälla så internera dem på obestämd tid tills de begripit hur man uppför sig men har ni möjlighet så kasta ut dem, oavsett vilket öde som väntar dem. Det kommer bespara er eoner av tid och annat lidande.

  Tror ni oss inte är det ert problem snarare än ni kan ana”.

  Ord och inga visor. Idag börjar en ny vecka för statsminister Löfven. Vi kan fundera på hur långt han kommer att låta utvecklingen gå i dessa områden innan den libanesiske ministerns råd är det enda som finns kvar i verktygslådan.

  Och var vi kommer befinna oss då.”

  KOMMER SVERIGE ATT BLI ETT NYTT LIBANON? (S+V+MP+C) verkade tycka att utvecklingen mot att bli en motsvarighet till Libanon var bra men vad tycker den nya regeringen?

  NU ÄR DET UPP TILL (SD) ATT VISA KORTEN!!!!

  13
 2. Han hade inte licens för vapnet, det tillhörde en annat snille som tydligen ägde fyra vapen, varav ett var på villovägar. Det som hanterades på spårvagnen alltså.

  Om jag förstås saken rätt har ägaren av vapnet och Thomas inget gemensamt.

  Thomas hade plockat åt sig en ryggsäck vid en hållplats, och satt och undersökte innehållet, inklusive pistolen på spårvagnen, kanske inte helt intelligent att prova avtryckaren där…

  Nu var det tur för de andra resenärerna, hon som träffades blev lindrigt skadad, kulan gick rakt igenom en valk och inget annat skadades.

 3. Pettersson verkar ha god kännedom om denna händelse. Det vore intressant att veta om gärningsmannen har/hade licens för vapnet? I så fall borde han naturligtvis inte ha haft det. Har man vapenlicens och är så slut i huvudet att man bär omkring vapnet skarpladdat skall man inte vandra fritt på gator och torg.

  7
  4
  • Thomas Carlsson hade inte licens för vapnet. Jag har ingen annan kännedom än den som står i offentliga handlingar.

   12

Kommentera