Magdalena Andersson (S) tog råd av Carl Bildt (M)

VALET 2022. Statsminister Magdalena Andersson tog råd i säkerhetspolitiken från moderaten Carl Bildt när hon blev partiledare. Det berättar han i en öppenhjärtig intervju med Expressen, bakom betalvägg, men säger i samma andetag att det nog inte bör skrivas.

Carl Bildt och Magdalena Andersson. Bild från Expressen

Carl Bildt fnyser åt utspelet från Socialdemokraterna om Sverigedemokraterna som säkerhetshot, tycker att miljöminister Annika Strandhäll behöver ”tagga ner” och menar att försvarsminister Peter Hultqvist gjorde sig skyldig till ett ”allvarligt misstag” under Natoprocessen.

-Pettersson säger att man kan tycka vad man vill om Carl Bildt men den tidigare statsministern och utrikesministern är Sveriges ende internationellt gångbare statsman.

Vladimir Putins mål efter kriget i Ukraina: – Ett storryskt imperium som med sin makt skapar sig ökat inflytande även utanför dess gränser, säger tidigare utrikesministern Carl Bildt. Putin hade kallt räknat med att besegra Ukraina militärt och politiskt på relativt kort tid. Nu är vi i ett ställnings- och utnötningskrig med oerhörda kostnader och konsekvenser som kan komma att pågå under avsevärd tid. Och även om Ukraina drabbas hårdast kommer också Ryssland att drabbas hårt, säger Carl Bildt, som menar att Putins mål är ett nytt storryskt imperium som med sin makt skapar sig ökat inflytande även utanför dess gränser. Putin talar själv i termer också av en förändrad världsordning. Och det skulle ju bli en världsordning där makten snarare än rätten styr.

Om Ukraina skulle krossas eller kapitulera blir det förvisso inte fred. Då inleds en ny fas i konfrontationen. Det är därför det är så oerhört viktigt att Putin misslyckas. Det räcker visserligen inte för att åstadkomma en bestående fred – men det är en alldeles avgörande förutsättning.

Carl Bildt är på plats i Ukraina och säger att den överraskande snabba ukrainska motoffensiven har lett till att Ukraina har återtagit stora områden som ockuperats av ryssarna och att det handlar om en rejäl förändring av kriget. “Det är tveklöst mycket stort. Stämningen i Moskva idag är nog helt annorlunda än i Kiev”, säger Carl Bildt.

Det skulle inte förvåna blogginnehavaren om Carl Bildt (M) vid en blågul valseger blir Sveriges utrikesminister…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Magdalena Andersson (S) tog råd av Carl Bildt (M)

 1. Det var kanske råd om hur man ska ljuga, som han delar med sig, ungefär
  som hans försök att ljuga om vad som var förklaringen till att ESTONIA sjönk?

  Fast Magda är redan rätt duktig på området lögn !

  • Tony.

   De kan skicka ner C.B. för att visa var det igensvetsade”första uppsprängda hålet inifrån är”.
   Sen kan han vara kvar där nere som bevis för lögnen om bogvisiret och rampen.
   Estonia är väl snart som en schweizerost med hål överallt för att mörka det som hände?

 2. Aha, sossarna och Moderaternas eventuella regeringssamarbete ska motiveras med argumentet ”vi tar ansvar för säkerhetspolitiken”.
  Då ska svensken glömma den gamla blockpolitiken och tänka ”nato, krig och klimatkris” som självmotivation till att acceptera sd hålls utanför regeringen.

  Att artikeln publiceras dagen innan valdagen fungerar som ett förbehåll att i framtiden säga ”det pratade vi redan om innan valet”. Men det är publicerat så att det kan förklaras att det inte borde vara sagt. Men media fungerar inte så, är det sagt i media så är det sagt, särskilt om det var fel åsikter.

  14
 3. “-Pettersson säger att man kan tycka vad man vill om Carl Bildt men den tidigare statsministern och utrikesministern är Sveriges ende internationellt gångbare statsman.”

  Vad Pettersson avser är att den “stolta hallänningen, stolta svensken och stolta europén” är Sveriges genom tiderna största globalist, Wallenbergarna möjligen undantagna. Han “vek” sig för Vet Bästerberg och öppnade kranen igen för de ointegrerbara.

  Det där med stolt svensk ska också tas med en nypa salt. Bildt tillhör en dansk adelsätt som blev kvar i Sverige efter freden i Brömsebro.

  34
  3
   • Jag vet inte hur det är med din läsförståelse. Vid Freden i Brömsebro som avslutade den 13 augusti 1645 Torstensonska kriget avträdde Danmark-Norge de norska landskapen Jämtland och Härjedalen, och de danska öarna Gotland och Ösel i Östersjön till Sverige. Sverige erhöll dessutom Halland under 30 år. Vid Freden i Roskilde övergick “lånet” av Halland till ett permanent avträdande tillsammans med bland annat Skåne, Blekinge och Bohuslän. Med andra ord har Halland, där Carl Bildt föddes för 73 år sedan, stått under svensk överhöghet sedan 1645.

    22
   • European Council on Foreign Relations, Europeiska utrikesrådet, (ECFR) är en europeisk tankesmedja som bland annat diskuterar hur EU:s utrikespolitik kan göras mer effektivt samt främjar debatt om utrikespolitik i EU.
    Webbplats: http://www.ecfr.eu

    12
    3
  • Har en känsla @Argus är en pensionär med utbildningserfarenhet som är skarpsynt.
   @alla Rösta Rätt

 4. Carl Bildt är en nolla, liksom Bodström och de flesta andra. De skränar högt, vitt och brett men deras hjärnor är lite “of the chart”.

  Sverige måste ha de mest korkade politiker i världen, tack vare en oförmögen media som inte klarar att ifrågasätta eller granska.

  42
  1
  • “Sverige måste ha de mest korkade politiker i världen, tack vare en oförmögen media som inte klarar att ifrågasätta eller granska”

   Sveriges politiker och media har en hel del som saknas men jämfört med den Ryska federationen dito är de rena genrerna…

   7
   8

Kommentera