Israel skeptiska till sina vindkraftsparker på grund av miljöförstöringen

MILJÖ & VINDKRAFT. Israels miljöminister Tamar Zandberg rekommenderar att man avbryter utvecklingen av landets vindkraftsproduktion, med hänvisning till ett “försumbart bidrag” till kraftproduktionen jämfört med den hårda belastningar på miljön som vindsnurrorna ger, skriver Ynet News.

Vit Stork nära vindkraftverk på Golanhöjderna. Foto: Lior Kislev

Israel ska ompröva utökningen av vindkraftsanläggningar på grund av den risk som turbinerna utgör för populationer av fåglar, säger landets miljöskyddsministerium.

Miljöskyddsminister Tamar Zandberg presenterade sitt ministeriums vitbok i frågan innan Knessets kommitté för särskilda nationella infrastrukturprojekt skulle sammanträda för att diskutera godkännandet av ytterligare 11 vindkraftverk i Tårarnas dal på Golanhöjden.

“Att främja ren och förnybar energi är viktigt, men det är också viktig att bevara de öppna ytorna och naturen i Israel”, sa Zandberg.

“I ljuset av takten i utvecklingen av godkända turbiner, den höga ekologiska känsligheten i områden där planer godkänts eller nya gårdar planeras. Bristen på information om effektiviteten för att undvika skador på bevingade varelser gör att vi måste undvika nya planer på vindkraftverk från nu och för de kommande fem åren, och under denna tid, bedöma de sammantagna konsekvenserna för bevingade varelser och det ekologiska systemet.”

I ett brev till energiminister Karine Elharrar och inrikesminister Ayelet Shaked lyfte Zandberg fram vindenergins försumbara bidrag till Israels kraftproduktion i jämförelse med dess höga avgift på det ekologiska systemet.

“För att minimera andelen växthusgaser i atmosfären och förhindra fortsatt global uppvärmning… måste vi se till att vi inte skadar naturen”, skrev Zandberg.

“En lösning som är avsedd att lösa ett problem genom att skapa andra problem är inte en verklig lösning. Absolut när potentialen för vindenergi i Israel är relativt försumbar jämfört med potentialen för skada på naturen, som är hög.”

En rapport som publicerats fann att en fågelradar installerad vid vindkraftsparker i norra Israel i syfte att minska skador på fåglar misslyckades helt. Radarsystemet var tänkt att slå av turbinerna när det var fåglar i närheten men det fungerar inte.

-Pettersson noterar att Israels miljöminister tänker på miljön medan Sveriges miljöminister tänker på annat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Israel skeptiska till sina vindkraftsparker på grund av miljöförstöringen

 1. Ja Israel borde ockupera mark av dom som sjuter på dom som krigs skadestånd lämpligen oljefälten i Iran ! Man är ju plötsligt i fred med Egypten?

  10
 2. Det är skillnad på kompetensen och intelligensen hos israeliska och svenska politiker:
  Zandberg:
  * Bachelor’s degree in Psychology and Economics, Hebrew University of Jerusalem.
  * Master’s degree in Social Psychology, Ben-Gurion University of the Negev.
  * Law Degree (LLB), Tel Aviv University.
  Strandhäll:
  * Treårig damfrisörlinje på gymnasiet.

  22
  1

Kommentera