Ryssland ljuger om att den ukrainska offensiven är ett blodigt misslyckande

UKRAINA. Under en officiell mediablackout är det inte lätt att få information om Ukrainas motoffensiv i södra landet. En militär presschef är rakt på sak. “Jag har tillåtelse att berätta vad som står på vår Facebook-sida och inte mer.” Föga överraskande har fientliga källor försökt fylla vakuumet. Under de senaste dagarna har ryska nyhetssajter spridit idén om att Ukrainas södra satsning har misslyckats, till en enorm kostnad i liv. Mykolaiv, staden närmast frontlinjen, har bevittnat det värsta av det, hävdar de, med överfulla bårhus och sjukhus som kämpar för att behandla de massor av sårade.

Ett besök i staden den 3 september visade att dessa påståenden inte var sanna. Långa köer utanför blodgivningskliniker antydde visserligen en viss lokal bävan. Men det var ingen panik vid något av stadens bårhus. Stadens sjukhus är stängda för pressen: ett ryskt missilangrepp nära ett av dem över natten gav ledtrådar om varför. Men en läkare som arbetar på akutenheten sa att han träffade mellan 15-30 skadade soldater om dagen. “Mer än vanligt, men inte vår värsta mardröm.”

The Economist…,tyvärr bakom betalvägg

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Ryssland ljuger om att den ukrainska offensiven är ett blodigt misslyckande

  • Ja ett land som sedan århundraden är uppbyggt på lurendrejeri,och brott av olika slag,blir inte ett moraliskt bättre på några få enstaka år !
   Det är väl detta som försvårat för Ukraina,att bli medlem i EU ? Eller ?

   4
   1
 1. Varför skulle Ukrainska försvarsdepartementet vara trovärdigare än det ryska?
  70-80% procent av det moderna kriget är ett propagandakrig.

  20
  18
  • Det är stor skillnad. Kriget övervakas av USA, Storbritannien med flera med satelliter, avlyssning och annan informationsinsamling.

   Ukraina är beroende av stöd från väst och skulle snabbt tappa det stödet om de började ljuga. Det ligger i Ukrainas intresse att vara ärliga.

   Putin däremot försöker ljuga för att lura hemmaopinionen och splittra väst. Putin lovade i februari att inte invadera Ukraina. De, USA, med flera som påstod det var hysteriska. När Ryssland sedan invaderade kallade de inte ens kriget för krig.

   13
   8
 2. När nu ryssarna snart är utsparkade ur Ukraina ska det bli spännande att se vad Ukraina kommer göra härnäst. Kommer de angripa Ryssland och ta stora delar av södra Ryssland?

  17
  18
  • Anders Nilsson:
   Har du aldrig funderat över,att författa o utge Science fictions-romaner
   ? Eller är du redan att proffs inom genren ?
   Dina fantasier tycks det inte råda någon brist av….

   24
   15
   • Snacka om vilken Science fiction roman det skulle kunna bli om man som västerlänning skulle bli tvingad att leva under Putin-styre.

    14
    6
  • Kommer aldrig att hända… Ryssarna kommer att mala på… frågan är egentligen bara hur lång tid det tar för Väst att inse kriget förlorat, men det ligger i vapentillverkarnas intressen att det fortsätter… ”follow the Money” … samtidigt lider den vanliga människan, men det 💩 de som tjänar miljarder högaktningsfullt i…

   20
   17
 3. Ja det var ju väntat? Och det spesigäla med detta det visar att Putin och hans klan är fullständigt verklighetsfrämmande på samma sätt som Adolf han sitter i sin bunker och och svammlar där verkligheten lögnerna blandas

  23
  10
 4. De senaste 24 timmarna har inte ett enda ryskt anfall genomförts, inte ens stridsspaning. Det är ovanligt och tyder på att hela fronten nu mer eller mindre kollapsat för Puttes terrorister. Samtidigt rapporterar ukrainska försvarsdepartementet de högsta ryska förlusterna på flera månader både i antal dödade och material. Mycket material som normalt sett är långt bakom fronten finns nu med på förlustlistorna. Vilket kan tyda på att de främsta ukrainska trupperna nu slår mot den ryska bakre linjen.

  31
  11

Kommentera