Terrorattack av familj i Israel

TERRORISM. I helgen öppnade tre araber, så kallade palestinier, eld mot en buss på Västbanken nära bosättningen Hamra och skadade sju personer. Det var på söndagseftermiddagen som en pickup med israeliska registingsskyltar körde om bussen i Jordandalen och öppnade eld mot vindrutan, vilket skadade den civila föraren allvarligt, sex soldater i bussen skadades lätt till måttligt.

De beväpnade araberna försökte också hälla brännbar vätska på bussen för att sätta eld på den under attacken, enligt IDF, de israeliska försvarsstyrkorna, skriver Times of Israel.

Bussen som normalt transporterar obeväpnade hade denna gång beväpnade soldater ombord. Jakten på de tre gärningsmännen inleddes omedelbart. Trion flydde efter att soldater på bussen öppnat eld mot dem, och efter cirka två kilometer fattade deras pickup eld, troligen från det material de försökte hälla på bussen, enligt IDF:s första undersökning.

Två av de beväpnade araberna – sonen och brorsonen – hoppade ut ur det brinnande fordonet och arresterades omedelbart av soldater och poliser. Två skjutvapen fanns i närheten. Den tredje misstänkte, pappan, lämnade bilen cirka 200 meter från där de andra två hoppade ut, sa polismannen, medan den fortsatte att rulla medan den stod i brand. Han lyckades fly från platsen när soldaterna arresterade de två yngre.

Den äldre, pappan, i 50-årsåldern, är gift med en israelisk kvinna från staden Jadeidi-Makr i Galileen, och har därför israeliskt medborgarskap. Militären tror dock att de misstänkta beväpnade männen tillbringar större delen av sin tid i områdena Jenin och Jeriko.

Läs mer på Times of Israel…

Pappan är på fri fot, sonen och svärsonen ser ut att ha ont.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Terrorattack av familj i Israel

 1. Alltså, jag måste beundra israelerna.
  De har et rent dj_vulskt tålamod med araberna. Faktiskt.
  Jag är inte humanist. Vad det innebär i sammanhanget ovan, det kan ni med lätthet räkna ut själva.

  1
  1
 2. Dom skulle skjutit dom idén och armarna! Det ger ju en preventiv effekt då det är svårt att använda vapen och springa.. förstår inte varför man spar på dess det måste ju kosta med att hålla dom inlåsta än vad ammunition kostar för att förhindra ett upprepande

  • Lika här. Hoppas att brännsåren gör ont och att de fått en massa sand i såren. De ska nog vara glada att de fortfarande lever.

Kommentera