FN kritiserar nedstängning av Novaya Gazeta

MEDIA. Den ryska tidningen Novaja Gazeta har fråntagits sin medialicens och kommer därför inte längre kunna ges ut i landet, rapporterar Reuters.

Novaja Gazeta var Rysslands sista fristående tidning. Sedan år 2000 har sex av deras journalister mördats.

Att den fristående ryska tidningen Novaya Gazeta förlorar sitt tillstånd är ”ytterligare ett slag mot självständigheten inom rysk media”. Det säger Ravina Shamdasani, talesperson för FN:s människorättsorgan.

Putins propaganda. De som inte håller med tystas och hotas med 15 års fängelse.

Shamdasani tillägger att Ryssland har gjort flera inskränkningar mot medier i landet sedan invasionen av Ukraina inleddes.

Ryssland hävdar att tidningens tillstånd dragits in till följd av uteblivna dokument från ett ägarbyte 2006. Chefredaktören Dmitrij Muratov menar dock att beslutet är politiskt motiverat.

-Pettersson konstaterar att Ryssland infört hårda censurlagar sedan den illegala och onödiga invasionen av Ukraina. Jag undrar vad Vladimir Putin vill dölja för det ryska folket.

Putins propagandavänner tycker det räcker med de statliga medierna RT, Sputnik och Tass.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “FN kritiserar nedstängning av Novaya Gazeta

    • Eller så slutar vi bara betala mer än medlemsavgiften som är bra mycket lägre än vad vi pumpar in i skiten i dag.

Kommentera