18 thoughts on “Frankrike startar om alla 32 kärnreaktorer till vintern

 1. Första åtgärden för den nya regeringen är att ändra lagen så att kärnkraftverken kan återstartas.

 2. Det borde gå att starta om den svenska kärnkraft genom att ladda dom!!? Det tar cirka 4 till fem år innan gammastrålning gått ned så det är möjligt att skrota härden

 3. Här såg man till att det inte fanns någon återvändo genom att påbörja rivning/demontering, kan inte detaljerna men om man verkligen vill skulle tydligen ta typ 5 år och kosta ganska mycket pengar att få igång något av de stängda kärnkraftverken igen.

  • Enligt uppgift skall allt finnas kvar och rivningen skall starta någon gång nästa år, av de två senast nedlagda.

 4. R1 hade ju uppgradeats och framtidssäkrats +30 år… så varför stängs den? Varför kan vi inte återstarta den? Har man saboterat en eventuell återstart?

  10
  • Varför den stängdes?

   Kort svar: för att miljöpartisters hjärnor inte utvecklas efter 14 års ålder och sozzarna släppte fram deras vilja eftersom de gör allt för makten.

 5. Jag ska starta en utredning om vi behöver sozzzar överhuvudtaget,klar om trettio
  sekunder.Klar,det behöver vi inte,och då han jag lägga in nytt snus också på den tiden.

  11
  1
 6. Här sågar dem väl av generatorn på mitten och fyller turbinerna med betong för att ”rädda” oss från att kärnkraften ska kunna återstartas.

  10
 7. Dom hade så jäkla bråttom att demontera våra kärnkraftverk så de inte skulle gå att återstarta.. Eller så bara ljuger dom, precis som vanligt

  23
  • Våra inkompetenta politiker klarar inte av att tugga tuggummi och gå på samma gång, så detta att starta upp kärnkraften är över deras horisont.

   17
  • Fransmännen var smarta nog att endast stoppa (pausa) sina verk , de behövde bara stoppa i nya stavar och trycka på knappen !

   Sossarna såg till att demontera och skrota det som tagits isär och har alltså förstört våra reaktorer !

   12

Kommentera