”Diktaturfasoner inför öppen ridå – man tror knappt att det här är sant”

VALET 2022. S är desperata. Pekar ut SD som ett säkerhetshot skrev bloggen tidigare idag. Det har fått flera Sverigedemokrater att reagera måttligt imponerade över S-utspelet. ”Diktaturfasoner inför öppen ridå”. Det skriver SD-ledaren Jimmie Åkesson på Twitter efter Socialdemokraternas pressträff som handlade ”om det säkerhets- och utrikespolitiska hotet som Sverigedemokraterna utgör”.

”S har alltså en pressträff för att ’informera’ om oppositionen. Man tror knappt att det är sant”, twittrar Åkesson.

Dåvarande inrikesminister Anders Ygeman (S) tvingades avgå 2017 som en fara för rikets säkerhet. 2019 var han tillbaka som Energiminister!!!

Flera andra högt uppsatta SD-politiker instämmer. Inför pressträffen kallade SD:s ekonomiskpolitiske talesperson Oscar Sjöstedt upplägget för ”bananrepubliksfasoner”. Efter pressträffen skriver han: ”Det här kan vara den sjukaste pressträffen jag någonsin sett, lögner varvat med halvsanningar och rena spekulationer.”

Partiets rättspolitiska talesperson Tobias Andersson fyller i: ”Svenska valobservatörer hade sannolikt haft en del att anmärka på ifall de under en valobservation i exempelvis Ungern fått ta del av hur styrande regeringspartiet målat upp ett ledande oppositionsparti som ett säkerhets- och utrikespolitiskt hot.”

Väl på pressträffen sa integrations- och migrationsminister Anders Ygeman (S) att det inte råder någon tvekan om att ”SD:s kopplingar till Ryssland kan utgöra en säkerhetsrisk för Sverige”.

-Pettersson säger att Magdalena Anderssons, Morgan Johanssons, Annika Strandhälls, Anders Ygemans, Khashayar Farmanbar och övriga regeringsmedlemmar kopplingar till socialdemokratin och makten utgör en akut säkerhetsrisk.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “”Diktaturfasoner inför öppen ridå – man tror knappt att det här är sant”

 1. S, MP, V och C är nog tillsammans det farligaste pågående säkerhetshoten mot Sverige. De fattar inte ens hur Sveriges regeringskansli ska skyddas från stölder av regeringens cup-pistoler, ammunition och datorer. Ygeman exponerade transportstyrelsens hemliga uppgifter till främmande makt. Hur ska de förstå att ge Sverige bästa förutsättningar att försvara landet? Att sprida allvarliga misstankar utan grund är avledande och kan bli en stor säkerhetsrisk i sig. Vad jag förstår kallar man inte i första hand media till presskonferens för den typen av anklagelser. Seriösa anklagelser ska anmälas till gängse myndigheter helst då i tysthet och sedan eventuellt bli en säpo-angelägenhet för spaning.

 2. Grisen Hultqvist hoppade av värnplikten, för han kunde inte underordna sig sina överordnade. Blev arg och hoppade av värnplikten med den falska invändningen att han var emot vapen.

  Själv har jag ärofullt genomfört värnplikten som Furir på 155mm Haubits-77 A.
  10.8.8 i militärbetyg, Silvermärket med AK-4 / G-3

  Jag kunde vid fältskjutning, skjuta automateld på 25 meter, men bara tre-skottsserier, ingen annan kunde.
  Ett skott i foten, ett i magen, ett i huvudet. Självklart från axeln med målet i siktet.
  På 100 meter satte jag två skott i ett s.k. “hjulmål”. Skotten satt +/- 5 cm. vertikalt mellan fälgarna. Fältskjutning, knästående. Ingen skillnad i sidled alls, eller några millimeter.

 3. Jag tycker att dessa båda fjantar borde kunna få jobb som Helan o Halvan
  på Kiviks Marknad nästa säsong, dom lär ju inte ha något annat o göra sen
  folket permitterade dem den 11/9.

  11
  1
 4. Det är ju klart att Grissminkaren har lätt för att välja Joe Biden, han är ju senil
  precis som Grissminkaren själv? Han som den ena veckan dyrt o heligt lovar
  att under hans mandatperiod kommer vi på inga villkor att gå med i Nato, för
  att någon vecka senare förkunna att vi ska gå med i Nato?? Trovärdigt va?

  Herr Sömnig är väl knappast värd att kommentera, han har låtit så i 8 år, men
  vi kan ju gå tillbaks och kolla hur han skött dom jobb som han av någon konstig
  anledning blivit pådyvlad, så har vi svaret på att Sossarna har fruktansvärt
  usla politiker ?

  13
  1
  • Sozzarna är livrädda nu för att SD ska komma åt allt hemligstämplat material som dom gömt undan .
   Estonia bland annat .

 5. När man Läser Johan Westerholms i Ledarsidorna många artiklar om UD så kan man inte undgå att fundera över var säkerhetsrisker kan sitta. En organisation som är helt styrd av Socialdemokraterna.

  13
  1
  • Ledarsidornas Johan Westerholm inledde för två dagar sedan en granskning av UD, som bland annat handlar om UD:s så kallade opolitiska tjänstemän, hängivna och lojala till socialdemokraterna.
   ”I gengäld blir flertalet av dessa opolitiska tjänstemän rikligt belönade”, skriver Johan Westerholm.
   https://ledarsidorna.se/2022/08/ud-1-rietz/

   13
   1
 6. Sverige är i skriande behov av en ny sorts politiker .
  Som törs och orkar ta itu med de problem sossar och medlöpare skapat .
  Undrar om de nu styrande någonsin tänker ” hur har vi hamnat här ” och börjat fundera på olika lösningar eller om de är så förblindade av makten att de tror att det är andras fel .
  Läste för en tid sedan en tjock bok om Gunnar Strängs början som ombudsman för lantarbetarna.
  Gunnar S hade det lika motigt i början som Jimmie Å.
  Men med otroligt tålamod och tro på vad de arbetade för gick det så småningom vägen
  Jag tror att Jimmie är den första i raden av de nya politikerna i Sverige .
  Vi är många som har anledning att tacka honom för det hack i utvecklingskurvan som han och hans parti åstadkommit
  Det märkliga är att det han gör verkar så enkelt .
  Bara att använda det sunda förnuftet .
  Att Sossarna och de andra maktförgiftade tror att 20-25 procent av Svenska folket blivit nazister , säger mer om dem än om Sverigedemokraterna.
  Jimmie vinner varje debatt och svarar artigt och bestämt på frågor av journalister som försöker sätta honom på det hala.
  Måste vara frustrerande att möta en politiker som är så genuint grundad och som lyser av självförtroende när han talar om sin politik.
  Och sossarna har inte ett enda motdrag mot SD.
  Att ljuga och hitta gynnar inte deras valkampanj.
  Liknar mer gycklarnas uppvisning.

  18
  1
 7. Hultqvist var orolig för att SD skulle få tillgång till hemligstämplat material.
  Finns det nåt gammalt skelett i sossegarderoben som ligger och skramlar tro?

  23
  1
  • Såg Hultqvist på presskonferensen där han bla uttalade sig att SD var opålitliga.
   Vi alla här minns när Hultqvist stod och lovade, nästan över sin döda kropp. att han minsann aldrig skulle medverka till ett NATO medlemsskap.
   Opålitlig är bara förnamnet.

   23
   1
  • Kan det vara STASI-dokumenten han tänker på? Där omnämns säkert en mängd S-märkta både politiker, tjänstemän och journalister.

 8. Det fulaste var ju att SD inte fick ordentligt med tid i TV att försvara sig mot lögnerna, när man sände delar av pressträffen där grisministern och skurken Ygeman fritt och utan mothugg fick stå och kasta ur sig oförskämdheter.
  Men det ligger väl i SVTs intresse att endast låta sossepacket komma till tals.

  48
  1
 9. MAKTEN ÄR ALLT – FOLKET ÄR INGET

  När skall vanligt folk förstå (S) maktambitioner? Nu när de tillsammans med (MP+C) kört landet i botten vad gäller massinvandring av dysfunktionella socio-kulturellt oanpassningsbara, skenande brottslighet, stigande elpriser pga kärnkrafts nedläggning och långa vårdköer tar de ton och anser att andra partier med en annan agenda är samhällsfarliga!!!

  Kan man bli mer samhällsfarlig än de som haft makten de senaste 8 åren?

  Troligen inte!

  (S) har blivit lögnarnas och skojarnas parti. Nu vill de ha mandat att lura oss under kommande 4 år. Gå inte på den bluffen!

  57
  4
 10. Hur kan det blivit så illa, att alla i vårt ”statsbärande” parti, har plockats ur den mest degenererade och obildade gruppen människor i landet.
  I ett desperat försök att svärta ner sina, genom tiderna, svåraste utmanare, används lögner, som vapen.
  Efter att tagit del av deras makalösa falskhet, kan vi nu vänta oss vad som helst, från den sjunkande skutan. Ser med spänning fram mot den kommande veckan, och vad den ska föra med sig för absurditeter.

  49
  2
 11. Desperationen bland dom styrande tyder på att läget för dem är långt mer dåligt
  än vad som redan framkommit!

  Nu tycker man att till och med att den enögda, och till makten närstående
  Media borde vakna till liv? Om inte för annat än så för alla dom smutsiga tilltag
  som dom styrande tar till i ren desperation?

  15 års ren smutskastning har endast lett till resultat att SD växt?

  57
  3
 12. S verkar fullständigt desperata. SD vill ha ett Sverige som fungerar och då får många lyfta sitt invanda arsle från tronen.Det krävs ett paradigmskifte för att för att rädda den sjunkande skutan.Detta har vanligt folk börjat inse. S-lögnerna går inte längre hem eftersom vekligheten har kommit ikapp dom.

  12
  1
 13. Är det någon som springer Putins ärenden så är det ju sittande regim. Stängningen av halva vår kärnkraftsproduktion spelar ju Putte rakt i händerna. Nu sitter vi i ett järngrepp pga. denna flört med fienden.

  Ygeman borde ha vett om att hålla käft med tanke på att han fick sparken som säkerhetsrisk. Och Hultqvist ska inte snacka om hur känsligt läget är i Nato-frågan. För problemen är självförvållade när regimen hamnat emellan kurdkärringen och Erdogan. Dessutom har ju Hultqvist själv hattat fram och tillbaka i viljan att Nato-ansluta.

  Betr. Åkessons vägran att välja mellan Putin och Bidén, erinrar man sig att det är fler digniteter som haft lika svårt att bestämma sig, men det vill man visst ej låtsas om. Stefan Löfvén och Isabella Lövin fick båda frågan om att välja mellan Putin och Trump, men vägrade välja. Annie Lööf fick frågan om att välja mellan Åkesson och Dagostar, men vägrade välja.
  Det är uppenbarligen en jäkla skillnad på skit och pannkaka !

  72
  2
  • Socialdemokrater har inte vett att skämmas. Det borde de allra flesta redan veta. De är duktiga på att kasta sten i glashus och fortsätter.
   Vi har många ministrar som är/har varit rena säkerhetshot. Man kan ju bara undra hur många icke säkerhetsklassade personer (städare) som varit inne i statsministerns bostad.
   För mig är det en gåta att folk kan rösta på dem. Alla är ju faktiskt inte bidragstagande invandrare.

   51
   2
   • Trollen på Sveavägen 68 är desperata och jobbar under en makalös stress därav ett utspel som detta.
    Stolpskotten som framför spektaklet har ej förmågan att själva förstå att de gör sig till åtlöje.

    35
    1

Kommentera