Minst 22 dödade och 50 skadade i rysk terrorattack

UKRAINA. Minst 22 personer har dödats och 50 skadats i en rysk robotattack mot en ukrainsk tågstation i provinsen Dnipropetrovsk på onsdagen, uppger president Zelenskyj i ett tal till FN:s säkerhetsråd enligt Reuters.

Enligt presidenten riktades attacken ”rakt mot vagnarna på stationen i Tjaplyne”. Han uppger att fyra passagerarvagnar brinner.

Det här är vårt liv varje dag. Det här är hur Ryssland förberedde sig för det här FN-mötet, sa Zelenskyj på onsdagseftermiddagen efter att attacken först blivit känd.

-Pettersson säger att Putin samlar på sig krigsförbrytelser…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Minst 22 dödade och 50 skadade i rysk terrorattack

 1. I ARD´s kvällsnyheter framkom att det fanns vapentransporter i tåget…. Skulle inte förvåna om det stämmer. Tydligen har båda sidor i Ukraina spioner,som rapporterar åt de sina. Tråkigt igen när det är civilbefolkningen som åter drabbas värst.
  Pluralis “barnen” som dödades,sades här var en 11-årig grabb !

  3
  2
 2. Och USA bombar i Syrien. Ber att få påminna om att Islamistiska staten inte blev utrotad innan Ryssland grep in och då hade USA försökt i ett par år. Till skillnad mot Ukraina så angriper USA regimen i Syrien. Ingen av regimerna är problemfria, det är snarare grader i helvetet. Ber också att få påminna om att USA:s medverkan i första och andra världskriget satt långt inne. Rules for thee not for me.

  18
  9
 3. Enligt Putin en “special militär operation”, uttalat för ett halvår sedan. Terrorbombning. Urskiljningslöst med civila offer. Grova medvetna krigsförbrytelser. Vansinne.

  18
  18
 4. Att bomba järnvägsstationer och järnvägslinjer är en standardåtgärd i krig.
  Ryssland har hittills varit återhållsamma med järnvägsbombningar i detta krig, speciellt om man jämför med hur USA brukar bete sig i liknande situationer.

  26
  18
  • Hakan, Du är en bra representant för fascismen. Glöm inte putsa stövlarna. En järnväg kan bombas även när det inte befinner sig ett tåg på platsen. Du kanske inte tänkte så långt.

   20
   19
   • Håkan, det är troligt att det finns fascister även i Ukraina men det är mycket värre att det även finns fascister i Sverige som är ett modernt utvecklat och demokratiskt land sedan generationer. Lärde vi oss inget av ww2?

    Och varför är plötsligt imperialism inte ett problem längre?

    8
    15
   • Ja, många fascistoida tendenser inom Sveriges nuvarande regeringsparti.
    Åtgärdas bäst genom att svenska folket slutar att rösta på socialdemokraterna.

    6
    2
  • Håkan D.
   Detta har även förvånat mig…. Här reser olika “politiker” från EU-länderna in o. ut i Ukraina på PR-turer för TV !!
   Mestadels för att själva få stå i centrum,och visa upp sin förträfflighet. Likaledes har jag förvånats att Ryssland inte långt tidigare angripit deras tåg o andra viktiga förbindelse-länkar.I stället har Ukraina själv sprängt broar,o andra viktiga punkter.
   Att lägga still möjligheterna för transporter,har i andra krig varit bland det första som skett !

   20
   7
 5. Typiskt ryskt dåd, precis vad man kan vänta sig av orcer. Hur förklarar apologeterna dylika illdåd?

  33
  20

Kommentera