Putin förlorar informationskriget

UKRAINA. Sex månader efter att invasionen inleddes har Ryssland misslyckats med att vinna mark i informationskriget. Det skriver den brittiske underrättelsechefen Jeremy Fleming i en krönika i The Economist, bakom betalvägg.

Fleming konstaterar att både Ryssland och Ukraina ”förstår och integrerar” cyberkonfrontationer i sin krigföring, för att påverka opinionen långt bortom slagfältet.

”Hittills har president Putin tydligt förlorat informationskriget i Ukraina och i väst. Även om det är något att fira, så bör vi inte underskatta hur rysk desinformation sprids i övriga världen”, skriver Fleming.

-Pettersson säger att Putin delvis har lyckats. På bloggen finns 4-5 personer som köper Putins argument helt och hållet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Putin förlorar informationskriget

 1. Samnytt:
  ”Premiärministern noterade att västvärlden inte kan hitta en lösning på konflikten med militära medel medan sanktionerna misslyckats med att destabilisera Ryssland och bara gett Europa självt ett rejält slag. Orban hävdade också att det inte finns något enhälligt internationellt stöd för USA och Ukraina.

  – En stor del av världen ställer sig med eftertryck inte bakom [Washington och Kiev], inklusive kineserna, indierna, brasilianarna, Sydafrika, arabvärlden, Afrika, sa Orban.

  Men i synnerhet andra energioberoende nationer kommer att vinna på Europas försvagade ställning, tillade han.

  – Ryssarna gynnas. EU:s import från Ryssland har minskat med en fjärdedel och Gazproms intäkter har fördubblats. Kineserna gynnas; de brukade vara utlämnade till arabernas nåd. Och, naturligtvis, gynnas stora amerikanska företag, sa Orban och pekade på skyhöga intäkter för de amerikanska olje- och gasjättarna ExxonMobil, ConocoPhillips och Chevron.

  Sammanfattningsvis varnade Orban för att resultatet av konflikten i Ukraina kan ”sätta ett definitivt slut på västerländsk överlägsenhet”.”

 2. Innan kriget i Ukraina var världen delad i PK och anti-PK. Putin räknade att någon av sidorna skulle ta parti för Ryssland, men nu är det så att oavsett om man är PK eller anti-PK så är det ingen normal människa som försvara ett krig och massmord på civila personer. Hur det blir med PK eller anti-PK får vi göra upp om när Ryssland besegrats och styckats upp.

  16
  14
 3. Sviker den fria världen Ukraina? Kommer fascist Ryssland till slut att vinna? Lärde vi oss inget av WW2? Hitler stoppades först efter 5 svåra år.

  Kina ser troligen med förtjusning att stödet för Ukraina minskar. Snart fritt fram att skjuta sönder Taiwan?????

  https://www.msn.com/sv-se/nyheter/utrikes/kraftigt-minskat-st%C3%B6d-till-ukraina-fr%C3%A5n-v%C3%A4st/ar-AA10OUko?ocid=msedgntp&cvid=cef699532484408fb8a2ab085dacc649

  14
  12
  • I Sverige verkar ju propagandan i medieströmsmedia fungera alldeles utmärkt.Många tror blint på allt som förmedlas.Styrningen i en viss riktning som på ett sublimt sätt påverkar om det upprepas tillräckligt många gånger.Herr Wolodarski på DN tillstår utan att skämmas att man bedriver agendasättande journalistik.Förr så sades det att ”stod det i tidningen” så var det sant.SVT behöver man ju inte ens nämna i detta sammanhang.Men för att inte vara alltför kritisk så finns det trots allt ett och annat guldkorn även i MSM som ex.Uppdrag granskning och nu senast Kalla fakta häromdagen……

   19
   5
   • Putin förlorade informationskriget för många år sedan.
    Nu ska han bara förlora detta kriget också, så att vi en gång för alltid blir av med honom och hans anhang.

    10
    11

Kommentera