Rysk avskräckning till Östersjön

UTRIKES. Det ryska försvarsdepartementet uppger att tre stridsflygplan utrustade med hypersoniska stridsrobotar har placerats i Kaliningrad/Königsberg-exklaven vid Östersjön, uppger försvarsdepartementet, enligt flera nyhetsbyråer.

MiG-31K med Kh-47M2 Hypersonisk robot

Planen uppges vara ”stridsberedda dygnet runt” och utgöra ”ytterligare strategisk avskräckning”.

Tidigare i kriget har Ryssland använt hypersoniska robotar mot mål i södra och västra Ukraina. President Vladimir Putin har kallat de ryska Kinzhal-robotarna för ”det idealiska vapnet”. Robotarna kan flyga upp till tio gånger ljudhastigheten och är mycket svåra att skydda sig mot, även med robotförsvar.

-Pettersson tror inte robotarna varit så effektiva i Ukraina…

Ryssland anklagas idag för att ha kränkt finskt luftrum med två plan i finska viken.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Rysk avskräckning till Östersjön

 1. Hmm har putinkvar några stridsflygplan? Dom elaka ukrinarna har ju suttit sönder allt dom hade.

  Dessutom kalingrad en gammal u båts bas är den stor nog för att landa ett stridsflygplan? Denna väd som går till basen kan man landa ett flyg där ? Den går ju dessutom över baltstaterna!! Dessutom letar man fortfarande efter dessa balter som dumpades i sibirien

  2
  3
 2. Hittills har ryssens nya, fina, moderna vapen inte imponerat, tvärt om. Det enda dessa vapen verkar leverera är rubler ned i oligarkernas fickor. I både Syrien och Ukraina har dessa vapen närmast fungerat som måltavlor.

  6
  3
   • Motmedel finns och kan sättas in snabbare med den nya tekniken och sen kan man returnera en hypersonisk robot på ett strategskt mål som hämnd.
    Putin sitter inte säkert med sina överreklamerade vapen, vilka inte varit möjliga att producera utan delar från väst.

 3. Terroristbombaren och krigsförbrytaren bunkerPutin i spetsen blir aldrig mentalt och moraliskt vuxna.

  19
  12
 4. Dessa hypersoniska robotar är inte speciellt imponerande. De har använt en hel del av dem i Ukraina och de som träffat sina mål har inte varit värre än andra robotar. Dessutom så har antalet som faktiskt tagit sig igenom det ukrainska luftvärnet efter att de fått modernt västerländskt luftvärn minskat drastiskt.

  22
  13
  • Kan du visa att en endaste av de få hypersoniska robotarna som använts i Ukraina skulle ha skjutits ner. Zelindskjy skulle ha haft stora TV-sändningar om det om han skulle ha lyckats med det.

   13
   4
  • Jag vet inte var du fått din information ifrån men den är inte korrekt. Jag vet inte heller vad du menar med “modernt västerländskt luftvärn” men om det är MIM-104 Patriot så har PAC-3 en maxfart på MACH 4 https://www.nato.int/nato_static/assets/pdf/pdf_2012_12/20121204_121204-factsheet-patriot-en.pdf

   “President Vladimir Putin har kallat de ryska Kinzhal-robotarna ”det idealiska vapnet”. När de avfyrats kan de flyga upp till tio gånger ljudets hastighet och är mycket svåra att skydda sig mot, även med robotförsvar.

   De har enligt den ryska militären en räckvidd på 2 000 kilometer.” (Ny Teknik)

Kommentera