Kina och Ryssland med flera genomför gemensam övning

UTRIKES. Kinesiska trupper kommer att bege sig till Ryssland och delta i gemensamma övningar med bland andra Ryssland, Indien, Belarus och Tadjikistan, meddelade det kinesiska försvarsdepartementet på onsdagen, enligt Reuters.

Ryssland, Kina och Mongoliet i en tidigare övning.9

”Kinas deltagande har inget med den nuvarande internationella eller regionala situationen att göra”, sade departementet.
Liknande gemensamma övningar har ägt rum tidigare år.

Samtidigt fortsätter Kina genomföra nya militärövningar runt Taiwan, rapporterar AP News.

Enligt ett uttalande från landets militär har övningarna genomförts både till havs och i luftrummet kring ön.

”Det är ett är en allvarligt menad avskräckning mot USA och Taiwan för att de fortsätter att spela politiska trick och underminera fred och stabilitet i Taiwansundet”, skriver Shi Yi, talesperson för militären i ett uttalande.

Den nya övningen är ett svar på att fem amerikanska toppolitiker, bland annat den demokratiske senatorn Ed Markey, varit på besök i Taiwan, enligt Peking. På måndagen träffade den amerikanska delegationen president Tsai Ing-Wen.

Även Taiwan fortsätter sina militärövningar avsedda att visa öns förmåga att försvara sin självständighet.

Taiwans flygvapen

Kommunist-Kinas militära operationer ger oss bara en möjlighet att träna vår stridsförmåga, sade det taiwanesiska försvarsdepartementets talesperson Sun Li-Fang till reportrar på onsdagen.

Samtidigt varnade den kinesiske ambassadören i Washington, Qin Gang, USA för att sända militärfartyg genom Taiwansundet.

– Jag uppmanar våra amerikanska kolleger att avstå, att visa återhållsamhet, att inte göra någonting som ökar spänningen, sade ambassadören enligt Bloomberg.

-Pettersson tycker det är märkligt. Kina och Ryssland hotar sina grannar samtidigt som de tycker andra ska vara återhållsamma…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Kina och Ryssland med flera genomför gemensam övning

 1. Det demokratiska Väst kan flytta hem produktion från diktaturer eller till andra demokratiska länder. Använd demokrati som konkurrensmedel. Inte vapen. Globaliseringen leder till gigantiska miljöproblem.

  12
  1
 2. Nu när ryssarna är i krig, kinesernas vilja att ha militärövningar med Ryssland är en tydlig signal. Signal, som med hjälp av Mr. Occams rakhyvel visar på vilken sida kineserna är villiga att ställa sig geopolitiskt och militärt.

  Också, nu när väst proxykrigar mot Ryssland i Ukraina, kinesernas industriella aktiviteter kan hela tiden förväntas relativt gynna Rysslands intressen och skada västländernas intressen.

  14
  5
  • Utan det militära stöd som skickas till Ukraina från västländerna, så kan du vara viss om att du snart måste lära dig ryska språket och alfabetet.

Kommentera