34 års fängelse för twittrande i Saudiarabien

DEMOKRATI & YTTRANDEFRIHET. En saudisk student vid universitetet i Leeds som återvände hem på semester har dömts till 34 års fängelse för att inneha ett Twitterkonto och retweeta saudiska dissidenter, skriver The Guardian.

Salma al-Shehab Foto: Democracy Now

Salma al-Shehab, mor till två små barn, fick först ett treårigt straff för att ha använt en otillåten webbsida. Men en högre domstol skärpte på måndagen straffet till 34 års fängelse följt av 34 års utreseförbud ur Saudiarabien.

al-Shehab är enligt The Guardian ingen ledande regimkritiker. Hon har 2500 följare på Twitter och retweetar ibland krav på att politiska fångar i kungadömet skulle släppas.

-Pettersson som har varit på drygt tio rättegångar för mina skriverier på bloggen noterar att det finns värre länder än Sverige, mycket värre…

Saudiarabien tillåts finansiera moskéer i Sverige utan att någon protesterar. Tror ni de lär ut demokrati och jämlikhet i de moskéerna?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “34 års fängelse för twittrande i Saudiarabien

 1. Tobias Andersson SD omogna twittrande ”återvandringståget, du innehar en
  enkelbiljett. Nästa stopp, Kabul!”, är oavsett uppsåt har sannolikt förödande konsekvenser inför valet.
  Flera SD och Riksdagskandidat Gustaf Göthberg åsikt “Tobias Andersson är en person som tenderar att uttrycka sig ovärdigt och ynkligt” är de inte ensam om att tycka.

  Sedan en tid tillbaka pågår dessutom granskning av sociala forums debattfält och med insikt i att ett obetänksamt ord kan rasera all tilltro också avseende politiska partiers sympatisörer bör alla ha det i åtanke och upphöra med personangrepp på alla politiker utom SD are, ty risken är faktiskt
  uppenbar att debattörers vokabulär gör att forumet stängs ner
  I ett annat forum Moderator uppmanad sina debattörer • för ett år sedan
  Ungefär: När ni läst att regeringen med ny lag vill förbjuda detta och andra alternativa medier, så ni bör tänka på hur ni uttrycker er. Detta är hänsynslösa människor som ännu innehar makten. Ge inte dessa bränsle,
  och Pettersson har i andra ord uppmanat debattörer i detta forum till desamma, tillika fortsätter vissa med vokabulärer som kan få samma konsekvenser som SD Anderssons lär få för Sverigedemokraterna.

  Vi noterar precis som Pettersson att det finns värre länder än Sverige, mycket värre…” men inför valet om en månad lär parlamentarikerna i Sverigedemokraterna och dess miljoner väljare kanske inte tycka det.
  Mvh.

  8
  3
 2. Något vi kan lära av dessa länder , anamma deras strafftider. Döm de flesta till 30 år men chansen att byta den tiden mot direkt utvisning på livstid.

  19
 3. Skitländerna med muslimer som styr är helt vansinniga. Vi skickar tillbaka all kriminella muslimer och hoppas att de får lång fängelsestraff i sina hemländer.

  24

Kommentera