Ukrainas nya taktik är att skapa kaos bland ryska styrkor

UKRAINA. Världen kan få se fler motanfall likt den mot den ryska militärflygbasen vid Novofedorivka på Krimhalvön i förra veckan, och attackerna mot järnvägen. Det säger president Zelenskyjs rådgivare Mychajlo Podoljak i en intervju med The Guardian.

Den nya taktiken är skapa ”kaos inom ryska styrkor” genom att slå mot ryssarnas logistisk, försörjningsvägar och ammunitionsdepåer i de ockuperade områdena.

Tisdagens explosioner vid en ammunitionsdepå på Krymhalvön beskyller Ryssland ”sabotörer” för att ligga bakom. Ukraina har inte tagit på sig ansvaret för attackerna.

Ukraina kämpar med att få ihop en motoffensiv i södra delen av landet. De har försökt skära av Cherson genom att skada väg- och järnvägsbroar för att göra det omöjligt för Ryssland att försörja sig.

-Pettersson hoppas Ukraina spar några vägar som ryssarna kan åka hem på…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Ukrainas nya taktik är att skapa kaos bland ryska styrkor

 1. Tänkte på en sak. Bidén gör ju allt för att dra igång ett krig mot Kina. Om det smäller, kommer då USA då att ha möjlighet att fortsätta pumpa in vapen och pengar till Ukraina? Så det kan bli så att Ukrainas fall kan bero på krig i östra Asien.
  Sedan undrar jag hur länge Zelensky kommwe att sitta vid makten innan han störtas i en cup, Han själv blev ju president efter att CIA ledde kuppen mot den folkvalde presidenten. Och kom inte och säg att det är lögn. Inte en enda amerikan säger att det var en cup för att kunna starta ett krig mot Ryssland. Ukrainas folk får lida för Bidéns misstag.

  10
  15
  • Peter, återigen, det är Kina som hotar med krig. Lyssna på nyheterna. USA umgås diplomatiskt med en vänlig sinnad nation. Det är väl inte så svårt.

   Du har en livlig fantasi. Volodymyr Zelenskyj vann valet presidentvalet 2019. Han fick i andra valomgången över 73 procent av rösterna mot under 25 procent för den sittande presidenten Petro Porosjenko.

   10
   4
  • Tavarish, gör dig självt en tjänst och sluta tänk. Det blir så fel när du försöker.

   3
   3
 2. Putin och hans kleptokratgangster och krigsförbrytaranhang idkar olaga intrång i stor skala. Men dom får på käften av frihetskämparna i Ukraina.

  31
  11
 3. En smart taktik som satte käppar i hjulen för Nazityskland under andra världskriget, såväl i den tidens Sovjet / Ryssland som i ockuperade länder som Norge, Polen, Jugoslavien och Frankrike mm drabbades Hitlers underhållsförband och militära baser ständigt av sabotage och väpnade anfall.
  När förnödenheter och förstärkningar inte når fram blir det till sist omöjligt att kriga!

  29
  3
 4. Förstår du Pettersson vad det kan leda till?
  Det här är fördjävligt och det måste stoppas nu.

  Ukrainska trupper har angripit kylsystemet på kärnkraftverket i Zaporozhye.
  med hjälp av obemannade flygfarkoster, tungt artilleri och flera raketuppskjutningssystem. I de flesta fall stöts sådana attacker tillbaka av luftförsvarssystem men flera granater träffar infrastrukturanläggningar och i närheten av kärnavfallslagret.

  Kom ut för 1,5 timme sen.
  🤬

  21
  40
  • Gammelryssen: det är bara för puttes patrask att åka hem, så slutar ukrainarna att skjuta på dem.

   44
   15
  • Vad har ryzzka styrkor i Zaporozhye.att göra?
   Vad har Ryzzland i Ukraina att göra?

   Att ett land i Europa blir militärt angripet är ju helt huvudlöst år 2022 men så blir det när pressfriheten i Ryzzland är lika med noll och fascisteten får härja på hur han vill.

   37
   12
  • Gamling, du har lovat att ändra dig om du får fakta, vilket du gång på gång får presenterat för dig. Ändå fortsätter du som Putins propagandapapegoja.

   Vad gör Ryssland vid Europas största kärnkraftverk i Ukraina med soldater? Är de inbjudna? Vad gör det fredsälskande Ryssland i Ukraina?

   Ska de genomföra världens största stöld av el för att försörja det stulna Krim?

   42 länder uppmanade nyligen Ryssland att lämna kärnkraftverket Zaporizjzja av säkerhetsskäl. Händer något där är det Rysslands, och bara Rysslands fel.

   Har du hört något annat så länka till dina källor, om du har några.

   33
   16
  • ”Ukrainska trupper har angripit kylsystemet på kärnkraftverket i Zaporozhye.”
   Det är redan bevisat att det är Puttes terrorister som själva beskjuter kärnkraftverket, inte Ukrainas försvarsmakt.
   Att du upprepar falsk Putte propaganda gör den inte mer sann.

   26
   11

Kommentera