Skottland hugger ner 14 miljoner träd för att ge plats för vindkraftverk

ENERGIPOLITIK. I slutet av förra året var Skottland platsen för FN:s 26:e partskonferens (COP26). Som rapporterats i den skotska publikationen The Herald godkände myndigheterna i Skottland borttagandet av 14 miljoner träd för att röja skogsmark för 21 vindkraftverk.

Där det tidigare växte träd är det nu en vindkraftsöken.

De rödbruna är tydligen så fanatiska inställda på att sluta använda kärnkraft och fossila bränslen att de är villiga att våldta och mörda Moder Jord för att komma dit.

”Den skotska regeringen har flyttat för att försäkra att fler träd har planterats, men det är okänt hur stor andel av dessa som är mogna växter som spelar en större roll för att omvandla kol till syre”, står det i rapporten. ”En skotsk välgörenhetsorganisation för naturvård, som har planterat nästan två miljoner träd över högländerna, anser att både vindkraftsparker och träd är nyckeln till att minska kolhalterna.”

The Herald citerade en talesman för Forestry and Land Scotland som sa: ”Förnybar energi och skogar är nyckeln till Skottlands bidrag till att mildra klimatförändringarna och FLS hanterar båda delarna framgångsrikt. Siffran för träd som fällts för vindkraftsutveckling på Skottlands skogar och mark, som förvaltats av FLS, under de senaste 20 åren är 13,9 miljoner. Det bör dock noteras att dessa träd – eftersom de är en kommersiell gröda – så småningom kommer att ha fällts och gått in i virkesförsörjningskedjan i alla fall.”

Men när vindkraftsanläggningar väl placerats på den plats där träden en gång trivdes, kan träden inte längre planteras på samma plats för att ingå som en del av en hållbar försörjningskedja.

-Pettersson misstänker att det är likadant i Sverige, kalhygge efter kalhygge i landet…

Till varje vindkraftsverk dras det kraftledningar och till alla som står på land byggs det vägar, det fälls mängder med träd som är jordens lungor, sammantaget pågår en enorm miljöförstöring av naturen. Kraftverken stör dessutom människor och djur. Fåglar, fladdermöss och insekter dör i enorma mängder efter kollisioner med vingarna.

Fastigheterna i närheten av vindkraftverk sjunker i värde och blir i värsta fall osäljbara.

Tänk på att det finns 5.000 vindkraftverk i Sverige och det planeras för tiotusentals nya som blir större och större.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Skottland hugger ner 14 miljoner träd för att ge plats för vindkraftverk

 1. Dessutom krävs mängder med betong, stål och annat till byggena. Det är verkligen en resurskrävande energi som bara funkar ibland dessutom. Vilket förklarar varför industrin hoppat på vindkraftståget, massor av pengar att tjäna på gammelindustriellt vis. Mängder med råvaror, förädling, transport och konstruktion som drar in pengar.

 2. Jag trodde skottar var ett klokt folk.
  Har sozze o mp sjukan sprit sig.
  Ser inte bra ut för världen.
  Inga fåglar inga insekter.
  Lycka till moder jord.
  Sen dör människan ut.
  Men jorden lever kvar .

 3. Ot. 70 000 liter olja per timme bränns i detta nu i Karlshamn för att producera el. Det motsvarar 25 tankbilar per dygn. Kommentar från Lumen Tvåwatt?

  16
 4. Om man tar bort nästan en miljon träd per snurra, så måste man räkna även mycket små träd. Man kan dessutom utgå från att Skottland liksom Svenska västkusten var ganska kal för 150 år sedan. I den meningen är det bara en återgång till något som vi känner.

  8
  3
 5. Efter det att ångmaskinen uppfanns så byggdes det inga nya väderkvarnar, det är först nu som man har börjat anamma denna medeltidsteknologi igen!
  Sanningen är att man möjligen skulle kunna driva ett kolonistugeområde med ngn vindsnurra men inte tunga energislukande industrier!
  Nu är det ju dock som så att det inte är förbjudet att vara dum i huvudet, så lycka till med dårskaperna!

  30
 6. Att våldta naturen är det nya normala i klimatkretsar.

  Hur många kärnkraftverk hade rymts på samma areal? Och de hade levererat el dag som natt.

  Hål i huvudet (MP) med stöd från allah sk miljötomtar.

  27

Kommentera