Rysk soldat erkänner, jag mördade civila

UKRAINA. När de ryska soldaterna i april drog sig tillbaka från områdena runt Ukrainas huvudstad Kyiv hittades massgravar och mördade civila i förorter som Butja och Andriivka. Nu har den oberoende ryska sajten iStories identifierat fyra ryska soldater som begick krigsbrott i byn Andriivka, varav en har erkänt.

Ryska soldater som tar bilder med en stulen telefon i Andreevka: Daniil Frolkin, Dmitry Danilov, Ruslan Glotov, Ivan Shepelenko

Jag avrättade civila, stal från dem, konfiskerade deras telefoner och jag vill bekänna att ledningen inte brydde sig ett skit om oss soldater som stred vid frontlinjen, säger soldaten.

Han berättar att de tvingade tre civila att visa soldaterna till deras hem, där de tog pengar och mobiler. Sedan ska soldaternas överstelöjtnant ha sagt ”skjut dem”, varpå soldaterna lydde. Soldaten har pekat ut en rad befäl som han menar behöver straffas.

Mördade av den ryska militären i Andreevka. Översta raden: Anton Ishchenko, Igor Savran, Vladimir Pozharnikov, Ruslan Yaremchuk, Evgeny Stepanyuk, Yuri Kravchenya, Andrey Rudenko. Nedre raden: Vadim Ganyuk, Vitaly Kibukevich, Alexey Cherkovsky, Igor Ermakov, Ivan Rybitsky, Evgeny Piskotin.
Foto: sociala nätverk, arkiv över anhöriga till de dödade.

Avrättningar, plundring och brottsliga order. Sanningen om kriget i första person

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Rysk soldat erkänner, jag mördade civila

 1. Putin väste med ena mungipan den 24 februari “en speciell militär operation” och “enligt plan”. Mängden lögner saknar motstycke. Det skulle gå fort att underkuva Ukraina. Snart har det gått ett halvår. Vet den grova krigsförbrytaren Putin vad han håller på med? Vad gör FN?

  13
  6
 2. Krig är användande av organiserat militärt våld mellan stater eller mellan folk i syfte att uppnå politiska mål. Medlen kan även vara ekonomiska, exempelvis blockad av fiendens handel, eller psykologiska. Väpnade konflikter där antalet stridsrelaterade dödsfall uppgår till minst 1 000 under ett år betraktas som krig av Uppsala Conflict Data Program.

  Detta enligt Wikipedia

  11
  1
 3. Man kan inte annat än förundras över att det fortfarande finns dom som anser att “Putins speciella militäroperation” i Ukraina är värt att försvara med näbbar och klor….

  13
  5
 4. Precis det här är krig. Hur skulle ett snyggt krig se ut? Vi har samma fast i mindre skala i Sverige, där de som kallar sig migranter dödar, våldtar, misshandlar, eldar, spränger och rånar. Nu minst en dödad om dagen. När ska politikerna fatta att det även är krig i Sverige?

  31
  5

Kommentera