Rädda Sverige från Strandhälls inkompetens

VALET 2022. Annika Strandhäll och hennes regering har på egen hand monterat ner det en gång så tillförlitliga svenska energisystemet. Svensk energi, svensk natur och det svenska folket måste räddas från klimat- och miljöministerns inkompetens, skriver Elsa Widding (SD) på Expressen Debatt.

Elsa Widding (SD) och Annika Strandhäll (S)

DEBATT. Socialdemokraterna går till val på att förstöra Sveriges sista orörda nationalälvar med deras tillhörande älvsträckor och åar. Annika Strandhäll vill luckra upp det riksdagsbeslut som finns på att inte exploatera och fördärva de svenska nationalälvarna med en utbyggnad av vattenkraften. Detta går emot all form av ansvarstagande förvaltarskap, då en utbyggnad av vattenkraften är ett enormt ingrepp på naturen.

Fullständigt havererad energipolitik

Upplysningsvis framgår det i den mest centrala lagstiftningen som ligger under Annika Strandhälls ansvar – Miljöbalken 4 kap. 6 § – att vattenkraftverk samt vattenreglering eller vattenöverledning för kraftändamål inte får utföras i nationalälvarna Torneälven, Kalixälven, Piteälven eller Vindelälven med tillhörande vattenområden, källflöden och biflöden. Samma skydd gäller också för ett antal andra angivna älvsträckor samt vattenområden med käll- och biflöden.

Att Socialdemokraterna nu går till val på precis det som lagstiftningen förbjuder är givetvis ett resultat av den fullständigt havererade energipolitiken som lett till skyhöga elpriser, vilka lägger en strypsnara om svenskt näringsliv och svenska medborgare. 

Norrlands älvar måste värnas

Vattenkraften är viktig för Sverige, men lösningen är inte att förstöra de sista orörda älvarna i Norrland. Socialdemokraternas planer leder inte bara till en omfattande markförstöring, utan också till allvarliga konsekvenser för svensk fauna. 

Vi måste värna vår natur och därmed vårt hem. Annika Strandhäll och hennes regering har på egen hand monterat ner det en gång tillförlitliga svenska energisystemet. Ett system som ersatts med oljeeldande i Karlshamnsverket och väderberoende vindsnurror. Att de nu vill sopa undan spåren genom ett svekfullt och oåterkalleligt ingrepp på svensk natur är bara för svårsmält.

Sverige ska dessutom, i ett läge där vi står inför en total funktionskollaps i energisystemet, ompröva våra cirka 2100 vattenkraftverk. Riktmärket är att detta kommer leda till en samlad förlust på 1,5 TWh. Vi vill se ett omgående moratorium för all sådan omprövning av vattenkraften och ersätta riktmärket till ett noll-mål.

Misstänkliggör kärnkraften

Nästan hälften av all energiproduktion i Sverige kommer i dag från vattenkraften, så den kommer onekligen spela en viktig roll även i framtiden. Trots detta står det bortom allt tvivel att den i särklass mest effektiva energi- och klimatåtgärden Sverige kan göra är att satsa på en utvecklad kärnkraftsindustri.

Misstänkliggörandet mot den energikälla, kärnkraft, som i dag står för en betydande del av Sveriges elproduktion måste upphöra. När kärnkraften ifrågasätts av regeringsföreträdare som Annika Strandhäll ökar den politiska risken och därmed priset för investeringar i framtidens kärnkraft. 

Svensk natur måste räddas

Förnybara energikällor som vind-, vatten- och solkraft har en plats i energisystemet, men dess andel får inte blir för stor i energimixen. De kan inte på egna ben utgöra grunden i energisystemet. För att hantera väderberoende energislag krävs att det finns kraftproduktion som är planerbar och som kan reglera bortfallet när det inte blåser eller solen inte skiner.

Som Jimmie Åkesson poängterade i dagens utfrågning i Sveriges Radio är det fler som dör av kyla än av värme. Något att beakta när Socialdemokraterna gång på gång hävdar att det råder klimatnödläge och att Sverige behöver gå före. 

Låt inte Socialdemokraternas verklighetsfrånvända energipolitik fortgå. Svensk energi, svensk natur och det svenska folket måste räddas från Annika Strandhälls inkompetens. Hon och hennes gelikar måste bytas ut i september.

Av Elsa Widding, Riksdagskandidat (SD)

-Pettersson tycker Elsa Widding är lite orättvis. Annika Strandhäll har fått ett jobb som vida överskrider hennes kompetens. Den som bör klandras är hennes chef, statsminister Magdalena Andersson (S) som utsett Strandhäll, Farmanbar, Ygeman, Johansson med flera katastrofer till poster de inte klarar…

Lyssna gärna: SD och MP möttes i Klimatdebatt: ”Det är ett svart parti”. Elsa Widding (SD) möter Lorentz Tovatt.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Rädda Sverige från Strandhälls inkompetens

 1. Ja vilken av dessa två damer det är som besitter kompetens är lätt att räkna
  ut, det är bara att lyssna., Men var inte ledsen för det Annika, du kan ju glädja
  dig åt din livstids försörjning som alla Sossar ordnat för sig, för kunskap är i
  vart fall inte din starka sida!

  25
  1
 2. Jag hoppas för Sveriges skull att MP förflyttas vänligt men bestämt till deras egna värld, som de vill dra in Sveriges skattebetalare i. Skojare kan driva politiska partier, där de säger att ni skattebetalare måste betala stora skatter till oss, för att vi med bra löner ges möjligheter att hålla jorden frisk och skadefri från evig förstörelse av er skattebetalare. MP folk verkar vara arroganta, inbilska och självgoda när de tror de är de enda, som förstått hur världen ska leva. Bevare Sverige från totalitära och gränslösa politiska styrelseskick. Förmodligen klarar sig världen lika bra utan Paris-avtal.

  37
 3. Ge fanskapet ett 9 volts batteri och en enkel biljett till världens ände så är en del av problemen lösta,ta med Farman samtidigt plus hela regeringen så är nästan alla
  problem lösta bara CP och V kvar att tämja,det kan inte vara så svårt dom fattar ändå inget.

  27
  1
 4. Så länge (S) går hand i hand med miljöfascisterna (MP) + vindflöjeln (C) kan allt hända. Och då tänker jag inte på något positivt.

  SOM VI RÖSTAR FÅR VI LEVA

  41
  1
 5. Rädda Sverige från Tokskvatt också! Han har ju inga begrepp om någonting utan kör bara med en massa floskler.

  46
  1
 6. Widding krossade Towatt i debatten. Fakta vann över känslor kan man säga.

  Här ser vi ännu en konflikt när Socialdemokraterna vill fördärva vår natur, samtidigt som Mp och övriga vänstern brukar demonstrera vilt när det görs ingrepp på vår natur.
  En spännande fortsättning följer.

  52
  1
 7. Evert Ljusberg avgick nyligen som ”Republiken Jämtlands” president. Tänk om Norrland, likt opinion i Skottland och Katalonien vill, bildar ett självstyre och belägger elexporten med saftiga tullar eller helt förbjuder den, hur skulle då sossarna reagera?

  25
  • Ewert Ljusberg dog på sin post. Han ”avgick” som Republiken Jämtlands president i samband med sin död den 1 oktober 2021.

 8. Visste inte att man driver detta… ännu längre efter den väg som leder till total förstöring av landet.
  ”Vi måste värna vår natur och därmed vårt hem. Annika Strandhäll och hennes regering har på egen hand monterat ner det en gång tillförlitliga svenska energisystemet.”
  Hoppas detta är reporterns tyckande för att sedan stängningen av Barsebäck har det rasat vidare…. BTW Barsebäck började stängas 1: 1975–1999 24år, 2: 1975-2005 30 år Att bygga ut vattenkraften är dels för att skapa reserveffekt för att bygga ut vindkraften dels för att överskottet från vind skall kunna exporteras…. för Tyskland har stora behov….

  18
  • @Dissidenten, förvisso två hål i väggen men värre är med de som har ett stort hål i huvudet och de är många i regeringen.

   10
   1
 9. Lite orättvist att säga att Strandhäll inte kan någonting.
  Tycker han är duktig på att himla med ögonen så fort någon vill prata
  sakpolitik .

  64

Kommentera