Dansk medborgare åtalas för försök till terrorism

TERRORISM. En 33-årig dansk medborgare åtalas för försök till terrorism efter en vansinneskörning i Århus den 18 juli i år, skriver den danska polisen på sin hemsida.

Mercedes B-klass

Mannen misstänks för att ha kört en silverfärgad Mercedes B-klass i hög hastighet, varpå flera personer behövde hoppa undan för att undvika att bli påkörda.

Vi utgår i från att han handlat på egen hand, men det är såklart en av de saker vi måste undersöka vidare, säger Klaus Arboe Rasmussen, chefsinspektör på polisen.

Varför brottsrubriceringen lyder “försök till terrorism” vill han inte gå int på. Men det ska bero på en “rad olika omständigheter”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Dansk medborgare åtalas för försök till terrorism

 1. Halland, Skåne och Blekinge åter till Danmark! Befria oss från detta socialistiska dödgrävarexperiment.

  2
  2
 2. Trist för Danmark att denne våldsbejakande muslim fått medborgarskap. Undrar om fanskapet kommer att “kräva” svenskt fängelse med hotellstandard. Ett råd till Dk, skicka aset till Kosovo med enkelbiljett. Gärna till en serbisk enklav med fängelse på vatten och fläsk.

 3. dr.dk beskriver att mannen har helskägg och mörkt kortklippt hår. Han har tidigare dömts för gängkriminalitet och vid något tillfälle dömts till vård efter en sinnesundersökning.

  10
 4. I Sverige kan man blåsa förbi en fartkamera med snurre-sprättmask utan åtgärd, men att parkera fel så utgår boten direkt oavsett ägare, only in Sweden som Trump sa.
  Den personliga integriteten är viktigare än småsaker som hastighet.
  T.o.m. gamla DNA-sök ska stoppas för brott(mord/våldtäkt) fall, sick….

 5. I Danmark kan även fordon som framförs vårdslöst tas i beslag och avyttras på statliga auktioner. Pengarna tillfaller staten Detta även om föraren själv inte äger fordonet i fråga vilket kan, om fordonet är hyrt, kreditköpt eller leasat åligger föraren att betala för något som denne då inte förfogar över

  23

Kommentera