SD:s besked: Inget L i regeringen

VALET 2022. Sverigedemokraterna kommer inte stödja en regering där Liberalerna ingår efter valet, det har partiet informerat Moderaterna om i direkta samtal under våren, uppger en centralt placerad SD-källa för Expressen. – En regering som Liberalerna sitter i är inte intressant för oss. Vi kommer inte stödja en sådan regering, säger källan.

Jimmie Åkesson (SD) och Johan Pehrson (L)

Enligt uppgifter till tidningen ska Moderaterna inte ha gått med på några krav om att L ska hållas utanför.

Ulf Kristersson har själv sagt i intervjuer att han inte utesluter någonting och håller frågan om L ska ingå i en potentiell regering öppen. Men inom SD är bedömningen att de kommer få som de vill.

SD:s inställning ska ha sitt ursprung i konflikter under förhandlingarna om M, KD, L och SD:s gemensamma vårbudgetförslag där de bland annat inte kunde enas kring migrationspolitiken.

-Pettersson tycker det är onödigt att ställa krav innan valet. Valet ska först vinnas, sedan har det mindre betydelse vem som sitter i regeringen. Sakpolitiken är det viktigaste och den enskilda frågan som betyder mest är invandringspolitiken. I grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, ekonomin, pensionerna, brottsligheten, allt! Till och med eventuella klimatändringar. Miljöpartiet med flera vill att vi drar ner på vår standard samtidigt importerar de människor som inget annat vill än höja sin levnadsstandard, åka bil, flyga, köpa prylar, bo flott osv. Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “SD:s besked: Inget L i regeringen

 1. Håller med, först ser vi mandatfördelningen, sedan börjar man dividera om vem som gör vad.

 2. Värt att notera:
  Det var landsförrädare Björklund (L) och Värnamohäxan Lööf (C), som lierade sig med det röd/gröna packet efter förra valet. Sverige kunde sett bättre ut idag om de inte uppträtt som femtekolonnare!

  37
 3. Nationsfientliga och globalistservila Liberalerna platsar inte i en borgerlig regering.

  32
 4. Jomen det är bra att SD klargör att det inte går att välja bort problemen
  med vår höga invandring, eftersom den står för majoriteten av alla grova
  brott!

  50
 5. Att diskutera poster en månad innan valet tar fokus från annat. Först ska Maggan tvålas till den 11 september, sedan kan man börja diskutera.

  38
  2
 6. Läs Petterssons ord och begrunda, b§ättre kan det inte uttryckas.
  Först val sedan ser SD vilka kort de har att spela med.

  36
  3

Kommentera