Regeringen vill att fler ska kunna häktas före rättegång

VALET 2022. Regeringen vill göra det enklare att häkta personer som misstänks ha genomfört rån eller grov misshandel, så att den misstänkta kan frihetsberövas i väntan på rättegång, rapporterar TT.

– Om en ungdom har blivit rånad eller allvarligt misshandlad borde man inte behöva träffa förövaren på gatan dagen efter, säger Magdalena Andersson (S).

Lagförslaget kan träda i kraft 1 juli 2023, förutsatt att det finns stöd i riksdagen.

-Pettersson noterar att statsminister Andersson (S) är fräck som vanligt. Hon hoppas det är fler partier som ser detta som ett problem och glömmer att SD och M föreslagit detta i åratal men blivit nedröstade av S.

Regeringen har beslutat om en lagrådsremiss som innebär att brott vars minimistraff är 1,5 år kan leda till direkthäktning av misstänkta. De blågula partierna har tidigare föreslagit att 1 år ska gälla.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Regeringen vill att fler ska kunna häktas före rättegång

 1. @Pettersson. Vad är orsak till att inlägg sänt för en timme sedan, inte publicerats?
  Mvh.

  • Sänder det saknade inlägget igen kl 22.25 sv tid.

   För att detta verklighetsfrånvända förslag ska kunna införas krävs att Sverige Grundlagar, EU och FN konventioner ändras, vilket tar flera år.
   Detta förslag är rena riksrysaren som med garantier lär rendera ut i att folk kommer att stå i kö för att anonymt falskt ange varandra och anonymt erkänna falsk tillvitelse och orätt frihetsberövade får skyhöga skadestånd.

   Inom juridiken går att räkna upp ett stort antal scenarier som oavsett misstanke ska bevisas och när så inte sker har de orätt frihetsberövade rätt till skyhöga skadestånd!
   Missförstånd mellan åklagare, häkten, har renderat ut i att frihetsberövade inte släppts i tid och endast några dagar för länge frihetsberövade har därav tillerkänts flera hundra tusen i skadestånd.

   De facto rätten till skadestånd har publiceras av så ock Petterson se, SVT se, SamhällsNytt se, senast om en man som hållits frihetsberövad för länge tillerkändes över åttahundratusen sv kronor!
   Mvh.

   6
   1
 2. Nästan ett år av utredningar innan lag, som att ro i tjära i detta land?

  Glömde skatt(avgifter), de kan fixas på typ en vecka……..bara för svensken självklart.

  15

Kommentera