Sverige skickar flygplan till Frankrike för brandbekämpning

BRANDBEREDSKAP. Det brinner på flera platser runt om i Frankrike och över 10.000 personer har behövt evakueras. 9 av 10 bränder
misstänks vara anlagda
, en av dem är den stora skogsbranden i Gironde, söder om Bordeaux.

För en vecka sedan var två av de svenska planen i Tjeckien och hjälpte till.

På torsdagen meddelade fem EU-länder att de bidrar med förstärkning till räddningstjänsten i Frankrike och de stora skogsbränder som rasar där. Nu sällar sig Sverige till skaran och skickar två flygplan, uppger TT.

De skopande flygplanen lyfter från Sverige redan i dag, uppger Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Destination är Bretagne där det, utöver den enorma skogsbranden i sydvästra Frankrike, också brinner.

– Vi är stolta över att kunna bistå med hjälp i släckningsarbetet, särskilt med tanke på det omfattande stöd som Frankrike bidrog med vid skogsbränderna i Sverige 2018, säger Per Velandia, enhetschef på myndigheten, i ett pressmeddelande.

De två skopande flygplanen ställs till Frankrikes förfogande omedelbart och är en del av beredskapen som är tänkt att fungera både i Sverige och inom EU.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Sverige skickar flygplan till Frankrike för brandbekämpning

 1. Hur mycket Co2 släpper detta plan ut? går det på miljöbränsle?? vad säger MP om detta??

  6
  1
 2. Vi vet att muslimer älskar att elda bilar, flyktingförläggningar och skolor. Gillar dom att anlägga skogsbränder också? Inget gammalmedia eller statliga media skulle skriva om.

  21
  1
  • Sveriges Radio gör rätt vettiga reportage ibland.
   Hela Europa är utsatt för ett lågintensivt krig från MENA ländernas arme’ som har tagit sig in i EU.
   Det är ju inte några bränder som anläggs av just dessa Femtekolonnare.

   17
   1
  • Jo och ju fler man importerar av dessa sabotörer,ju mer kommer våra skogar,skolor,och annat brännbart,att eldas upp !
   Släpper de dessutom ut de sista patienterna från våra dårhus,blir det som i Ängelholm.Där brändes ett helt kvarter,byggt av ”ekologiskt material” vid Lasarettet, upp för ett halvår sedan….

   22
   • Stenbock, ”Ju fler man importerar…desto mer kommer att eldas upp!” Ja visst är det så, precis som du skriver och är lätt att konstatera, finns t.o.m. svart på vitt att läsa, genom den kartläggning som tidningen Hem&Hyra låtit genomföra. De hamnar t.ex. i områden som Tensta, Husby, Hässelby, Kortedala, Hammarkullen eller Herrgården, sex områden där brandkåren i genomsnitt måste göra 4,1 räddningsinsatser/1000 invånare (jfr med Planteringen i Helsingborg = 4,5 insatser/1000 invånare, riksgenomsnittet är för övrigt 0,9/1000 invånare).

    Hem&Hyra listar de områden som har störst antal bränder, – från Akalla och Rinkeby m.fl. i Stockholm, till Bergsjön m.fl. i Göteborg, Vivalla m.fl. i Örebro, och i Malmö, och i Helsingborg, i Landskrona, osv. – 50 områden:
    https://www.hemhyra.se/reportage/brander-i-flerbostadshus-okar-har-brinner-det-mest-i-landet/

    13
   • Utöver bränder händer en hel del annat. Nyköpingshems vd Christer Gustavsson berättade år 2012 att bolaget lägger ut 8 miljoner varje år på att reparera akuta skador i Brandkärr (Nyköpings Rosengård). Läs igen – 4.500 kronor per lägenhet och år i AKUTA skador utöver ordinarie underhåll.

    Jag tror inte jag haft akuta skador på 4500 kronor under 50 år. Undrar varför hyresvärden betalar detta.

    https://petterssonsblogg.se/2014/10/29/bekymmer-med-nya-bosattare/

    10
   • Stenbock
    👍🙏

    Dina kloka inlägg behövs mer än någonsin i dagens organiserade kaos.

    Där lögnerna råder är sanningen ett brott.

    Ta hand om dig .

  • Är inte dessa plan samma som används som besprutningsplan i USA och lite varstans ?

   I stora skogsbränder som dessa så är det väl inte så mycket dessa kan bidra med . . Såvida tankarna inte är fyllda med ”magiska kemikalier” som kan ta bort syret i luften ! (?)

   11
 3. Svt+Tv4 informerar aldrig om att skogsbränder är anlagda utan skyller alltid på ”klimatförändringarna”
  Man får läsa utländsk media för att få veta sanningen.

  38
  1

Kommentera