Socialdemokraterna i Sörmland lovar köfri vård

VALET 2022. Socialdemokraterna vill ha mer förutsägbarhet i vården för sörmländska patienter. Under onsdagen presenterade S ett vallöfte om att göra vården köfri under nästa mandatperiod om de vinner valet i Sörmland, skriver lokaltidningen Södermanlands Nyheter, bakom betalvägg.

Socialdemokraternas utspel presenterades på onsdagen under ett besök på Mälarsjukhuset i Eskilstuna med socialminister Lena Hallengren. Monica Johansson och Socialdemokraterna i region Sörmland vill göra all specialiserad vård planerad och på så sätt ersätta dagens kösystem. Det innebär att du som patient ska kunna gå från ditt läkarbesök med en inbokad tid i handen till behandling eller operation.

Liksom hela landet har Sörmland fortsatta problem med vårdköer. Under årets första tre månader fick var fjärde patient i regionen vänta på specialistvård längre än vårdgarantins lagstadgade 90 dagar.

Det finns också stora brister på operationssjuksköterskor och sjuksköterskor och enligt prognos går regionen mot ett rekordår sett till kostnader för inhyrd personal.

-Pettersson undrar lite. Socialdemokraterna styr redan i region Sörmland, varför har de inte genomfört en köfri vård om de vet hur och kan göra det som behövs?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Socialdemokraterna i Sörmland lovar köfri vård

 1. Efter en lång väntan fick jag tid för magnetrönken av mitt knä i mars. Efter ytterligare väntan blev jag kallad för vidare behandling 9 augusti. Då visade det sig att någon be handling ej kunde utföras, röntkenplåtarna var för gamla. Jag väntar fortfarande. Kan det hjälpa mig om jag byter namn till Mohammed?

 2. Börja med att skicka alla vårdkrävande som inte skall vara här till sina hemländer.

  10
  1
  • Nej det hjälper nog inte . Men om du är boende i Sörmland och röstar på sossarna så blir du dubbelblåst igen .
   Knäppsossen tror hon kan lura till sig några röster på ännu en vals .
   Helt otroligt . Men så har Socialdemokratin utvecklats .
   Makten först .

  • Öskute
   Ditt inlägg avslöjar dina socialdemokratiska böjelser. Skattehöjning är bland dessa individer, lösningen på allt.
   Förslagsvis kan SIDA läggas ner, och därvid friställa 100 000-tals miljoner, till gagn för landets skattebetalare.

   9
   1
   • Dissidenten
    Jag har inte sagt att man skall höja skatten. Många partier klagar på vården.
    Dock, mina erfarenheter av vården är goda.

 3. Ett stort djävla flabbskratt. Socialdemokraterna består av lögnaktiga sluskar, och degenererade mentalt underbegåvade charlataner.
  Otroligt att det finns så många som tror, att de menar vad de säger.
  Naturligtvis kommer inte situationen att ändras.

  20
 4. Har inte S styrt i Sörmland sedan kommunvalet 1922? Man har haft viss betänktetid om inte annat

  23
  • Allt detta surr i nattmössan.Det låter så väldigt bra men hur lösa det rent praktiskt ? För att man ska kunna genomföra en köfri vård behöver man det mest elementära.Personal ! Läkare inom specialistvård och övrig sjukvårdspersonal.Labbpersonal som snabbt kan ta fram provsvar och odlingssvar.Operationspersonal m.m. Dessa utopiska vallöften av ett parti som är så långt från den reella verkligheten som man kan komma hjälper inte upp vårdsituationen…

   15
 5. Att få lagstadgad vård blir plötsligt ett vallöfte.
  Gäller det även etniska Svenskar
  Jag bara undrar .

  26

Kommentera