Ryssland slaktar plan till reservdelar

UTRIKES. Ryska vapen är helt beroende av delar från väst skrev vi på bloggen igår. Det visar sig att det är för Ryssland lika illa med den civila flygtrafiken, skriver Reuters.

Aeroflot Airbus A330-300

Omvärldens sanktioner gör att Ryssland nu har börjat plundra existerande flygplan i landet på reservdelar, uppger källor för Reuters. Bland annat uppges flygbolaget Aeroflot på detta sätt säkra tillgång på delar de inte längre får köpa från andra länder.

Sanktionerna efter Rysslands invasion av Ukraina innebär också att ryska flygplan inte får genomgå service i väst, skriver nyhetsbyrån.

Majoriteten av Aeroflots plan är Airbus A320, Boeing 737-800 och Boeing 777-300ER.

-Pettersson säger att Ryssland är till ytan världens största land och de har världens största kärnvapensarsenal och skapligt med råvaror.

I övrigt är Ryssland ett fattigt och i stora delar outvecklat land som inte har råd med krig.

Enligt Rysslands statistikmyndighet saknar 35 miljoner ryssar vattentoalett, 47 miljoner har inte varmvatten och 29 miljoner har inte rinnande vatten i huset.

Rysslands befolkning är 144 miljoner människor och minskande, så 32% saknar varmvatten i bostaden, 24% har inte en vattenklosett utan använder torrdass i någon form, och 20% har alltså inte ens rinnande vatten.

Totalt sett har inte ens 63% av ryssarna moderna bekvämligheter som vatten i huset, avlopp, centralvärme eller ens elektricitet och gas.

De flesta västerlänningar som besöker Ryssland får bara se de Potemkinkulisser som utgörs av delar av S:t Petersburg och delar av Moskva, men inte ens där har alla egentligen alla moderniteter när man går bortanför kulisserna.

Detta gäller trots att det är 30 år sedan kommunismen föll, och trots att bananrepubliken Ryssland fullkomligt badar i råvaror och även investerarpengar, fram tills Putin bestämde sig för att dra igång kalla kriget på allvar igen med anfallet mot Georgien 2008.

Läs mer hos Russia List eller här

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Ryssland slaktar plan till reservdelar

 1. ”Ryssland, Ryssland är ett djävla land
  ryssar, ryssar ett djävla rövarband”

  (Fritt efter Helmer Bryd)

  2
  1
 2. Putins olagliga krigsförbrytelsekrig mot Ukraina kostar närmare 10 miljarder kr/dag. Då finns det pengar. Fy! Usch! Usch! Putin = Gangster.

  22
  8
 3. Ja ryssen får nog snart kalla in kosackerna för deras transportfordon går ju på havre och gräs samtidigt som är bra för klimatet o dom inte fiser för mycket .

  25
  5
 4. Kommunistländernas befolkning lever i misär på bekostnad av idioter till ledare.
  Och Ryssland är inget undantag.
  Ryssland Nordkorea Kina mfl. Tragiskt att människor blir så illa behandlade 2022.

  21
  3
 5. Västvärldens globalister är nere för räkning.
  Man inser att man varken kan vinna proxy kriget eller det ekonomiska (sanktioner).
  Nu försöker man behålla sminket på genom att vilseleda folket i tron på framgångar i Ukraina och missär i Ryssland.

  Politiker och MSM medier som ljugit för oss i så många år…………. skulle dom helt plötsligt vara trovärdiga när det gäller informationen i Ukraina?

  https://youtu.be/sKvLn-Gi1V4

  27
  27
   • WION, TFIglobal, The New Atlas och The Dive with Jackson Hinkle konstaterar alla att det som skrivs i väst kommer från Pentagon och Vitahuset. Nab har sett att CNN och CBS skriver exakt lika, ord för ord. Det släpps sedan till alla västmedia. Så det som skrivs om plocka reservdelar, till Putins cancer är och förblir ren krigspropaganda och inget annat

    2
    1
  • Gamling du är bra på att leta upp suspekta människor.

   Clayton Morris är en ökänd bedragare och inte många litar på honom. Absolut inte de hundratals han blåst på stora pengar.

   13
   4
   • Men han var betrodd som nyhetsankare vid Fox. Och jag förstår inte vad det är som är lögn i det han säger? Det var ukrainsk militär som besköt fängelset, det har USA bekräftat. Det var ukrainska projektiler som föll vid järnvägsstationen, är bekräftat. Så om man för fram sanningen är man en suspekt bedragare,. Kom ihåg att det du läser i Aftonbladet är ren propaganda.

    1
    2
   • Länka gärna till det du påstår är bekräftat och vad du anser är trovärdiga nyhetsmedier.

    Clayton Morris lämnade Fox News efter att han och hans företag blivit stämda på flera håll, av privatpersoner och delstaten Indiana.

    Morris sysslar fortfarande med att lura människor som inte klarar kritiskt tänkande.

Kommentera