Regeringen vill skärpa vapenlagstiftningen

VALET 2022. Regeringen vill skärpa lagstiftningen för att förhindra att högerextremister och våldsbejakande islamister får laglig tillgång till vapen.

Justitieminister Morgan Johansson (S)

De här personerna ska inte ha jaktvapen eller sportskyttevapen, inte göra lumpen eller kunna bli poliser, sade justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) på en pressträff.

Regeringen vill också öka Säpos möjligheter att söka och spara information på sociala medier för att upptäcka individer som radikaliseras. Johansson lyfte särskilt ökade åtgärder mot det högerextrema våldet.

-Pettersson säger att Morgan och regeringen är ute på en farlig väg. Vilka åsikter är extrema? Är högerextremister farligare än islamister? Varför nämns inte våldsvänstern?

Tror Morgan han kommer åt vapenvåldet genom att jaga jägare och sportskyttar med vapenlicens?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Regeringen vill skärpa vapenlagstiftningen

 1. Det sägs att vapen som skickas till Ukraina hamnar i fel händer också…. kanske ta tag i detta också även om HIGHMARS inte är lika farliga som klass 1 och klass 2 vapen…… varför inte lagstifta att man för göra husrannsakan ifall svag misstanke finns….. när kommer köksknivar att förbjudas? Det blir bara galnare och galnare…..och det gäller många politiker inte bara S…….

 2. Man kan ju även vända till det så att den vimsige försvarsministern som ska styra över en ansenlig mängd vapen bör hållas från allt vad skarpladdat heter . Så alla våra seriösa jägare och sportskyttar skall lämnas därhän . Kanske Ragnar Skanåker (om han är i livet ) bör synas i sömmarna , en känd vapeninnehavare .
  Mvh Sjöström

  11
 3. Den mannen är ett stort skämt, ett riktigt Big Joke, när han någon gång
  lyfter på ändan från Twitterstolen och lotsas att ta tag i något så blir det
  bara munväder, det är Högerextremister och jägare som är dom som står
  för dom ständigt axelererande skjutningarna????? Visserligen nämnde
  han i förbigående dom som står för dom allra flesta skjutningarna D.V.S
  Muslimerna??? Hur många med jaktgevär har varit ute och skjutit ihjäl
  folk? Har inte hört mer än att vid något tillfälle under jakt.

  Alltså Morgans största problem är jägare och Högerextrmister, och
  givetvis dem som på nätet talar om för honom hur uselt jobb han gör?

  En fråga till Morgan är Var tog alla dom pistoler vägen som försvann
  från kansliet??????

  33
  • De försvunna vapnen hamnade naturligtvis hos jägare och “högerextrema”. Väktarna som snodde vapnen var naturligtvis av “rätt” sort enligt fårskallarna i regeringen….

   24
 4. Hur är det med vänsterextremisterna som exempelvis AFA och EXPO? Är de undantagna för att de står så nära sozzarna? Sedan undrar jag, var finns alla dessa högerextremister han pratar om? Var är alla högerextrema attentat, skjutningar, sprängattentat m.m. Är högerextremister bara något som finns i Mogges fantasi? Om dessa högerextremister är ett så stort hot i samhället, så borde vi väl ha fått läsa spaltmil om deras verksamhet i vänsterextrema MSM, SVT/SR?

  31
  • Skulle tro att det är avhoppande sossar han är rädd för, de är dom som är mest förbannade på att deras regering som dom trott på i så många år nu har svikit dom och deras land.
   Dom har förstått att dom blivit grundlurade utav helvete och är nu förbannade, ilskna och vill ha hämd.
   Det är dagens sanning… och det är därför dom vill avväpna folket.

   Historien talar för sig själv…….

 5. Det är lite väl lätt att ta jägarexamen. Tidigare krävdes intyg på att man hade någonstans att jaga, det är borta sedan länge. En intensivkurs fre-sön och du kan söka licens på måndag. Enda kravet är att du är ostraffad. Dock har personer som tidigare (>5år normalt) blivit dömda för t.ex narkotikabrott fått licens. Känner flera personer som inte har det minsta intresse av att jaga utan bara vill ha tillgång till vapen. 4 gevär kan du söka på direkten, med enkel motivation ytterligare 2. Halvautomatiska med 30-60 skotts magasin t.ex 9 mm eller 308W (AK4) inga problem att få tillstånd på (fällbara kolvar och stora magasin bara på skjutbana och inte i skogen om regler följs). Målskyttar har det betydligt svårare. Många klubbar har koll på om deras medlemmar skriver olämpliga saker på nätet eller är på väg att radikaliseras. Ingen får heller målskyttelicens efter 3 dagars kurs, kräver normalt minimum 6 månader till 1 år. Så ja det finns förbättringar att göra, men det är ytterst tveksamt om sittande regering är lämpade att göra dessa.

  23
  2
  • Om du kopplar in hjärnan och söker lite så ska du snart finna att man inte kan ta jägarexamen på 3 dagar.
   Först ska allt läras in sen ska du skriva det digitala provet efter det så har du uppskjutningen kvar på hagel och storvilt samt säker vapenhantering först efter det kan du ansöka om vapenlicens.
   Så snälla far inte med osanning

   5
   3
 6. Problemet är vad jag förstår inte folk som har vapen och licens, de skjuter väldigt sällan på varandra. Problemet är mer de som har vapen men ingen licens.

  48
  • Javisst är det så, och det är tydligen tillåtet, för ni har väl aldrig hört
   att Polisen gjort en vissitation på ett stort gäng invandrare, där dom
   flesta verkar va klädda i vapen eller knivar? Undrar hur många liv
   som kunde ha sparats ifall polisen gjorde så någon gång?

 7. Börja med att få ordning vid gränserna i båda riktningarna. Alla som ljugit sig till medborgarskap skall utvisas.

  49
 8. Vad är väl en grundlag?

  RF 2 kap. Grundläggande fri- och rättigheter

  Opinionsfriheter

  3 § Ingen svensk medborgare får utan samtycke antecknas i ett allmänt register enbart på grund av sin politiska åskådning.

  Samt

  RF 1 kap. Statsskickets grunder

  1 § All offentlig makt i Sverige utgår från folket.

  Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning och på allmän och lika rösträtt. Den förverkligas genom ett representativt och parlamentariskt statsskick och genom kommunal självstyrelse.

  Den offentliga makten utövas under lagarna.

  Och

  RF 2 kap. Grundläggande fri- och rättigheter

  Opinionsfriheter

  1 § Var och en är gentemot det allmänna tillförsäkrad

  1. yttrandefrihet: frihet att i tal, skrift eller bild eller på annat sätt meddela upplysningar samt uttrycka tankar, åsikter och känslor,

  2. informationsfrihet: frihet att inhämta och ta emot upplysningar samt att i övrigt ta del av andras yttranden,

  3. mötesfrihet: frihet att anordna och delta i sammankomster för upplysning, meningsyttring eller annat liknande syfte eller för framförande av konstnärligt verk,

  4. demonstrationsfrihet: frihet att anordna och delta i demonstrationer på allmän plats,

  5. föreningsfrihet: frihet att sammansluta sig med andra för allmänna eller enskilda syften, och

  6. religionsfrihet: frihet att ensam eller tillsammans med andra utöva sin religion.

  Mållgan är inte bara kort i rocken han är också kortväxt mentalt. Får se vem som blir först att KU-anmäla honom.

  42
  2

Kommentera