Märta Stenevi tycker Moderatledaren är fruktansvärd

VALET 2022. Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi tycker att Moderatledaren Ulf Kristersson ”viftar bort” ett kritiserat uttalande från Sverigedemokraternas skolpolitiska talesperson Richard Jomshof.

I en tweet från i juni kallar Jomshof en bild av en kvinna som bär både svensk folkdräkt och slöja för en ”våldtäkt på Sverige”. I Ekots partiledarutfrågning får Kristersson frågan hur han ser på uttalandet.

Jag tycker man har ett ansvar som ledande politiker att uttrycka sig på ett korrekt, ett värdigt, ett respektfullt sätt. Ibland säger de saker som inte tyder på det. Det är de förvisso inte ensamma om i svensk politik, svarar M-ledaren.

Ett ”fruktansvärt” svar, anser Stenevi.

”Det de nya gamla moderaterna inte förstår är att rasism är en sakfråga som drabbar människor i Sverige i varje dag”, skriver hon på Twitter.

-Pettersson håller helt med Richard Jomshof. En muslimsk slöja hör inte hemma på en svensk folkdräkt. Muslimska slöjor och islams syn på kvinnor och demokrati hör inte hemma i Sverige eller Europa heller…

Ekots partiledarutfrågning

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Märta Stenevi tycker Moderatledaren är fruktansvärd

 1. Varför är det så farligt att säga som det är?

  Vem anställer en överviktig madam inrullad i en gardin alternativt under en svart tältduk där bara ögonen syns. På köpet får du också ge henne 5 bönestunder/dag plus att hon kanske inte förstår vad du säger.

  Den som vill anställa henne kan räcka upp en hand.

  Svensk tillverkningsindustri är nog inte så intresserade men någon god och skenhelig människa på Södermalm kanske är det.

  11
 2. För mig är Stenevi den vidrigaste människan på jorden. Helt i klass med Hitler, Stalin och Mao.

  13
  1
 3. Ge mig en vecka med fria händer så kommer Sverige inte att ha varken politiska eller kulturella problem.

  14
 4. Stenevi och hennes ”parti” är förhoppningsvis ute ur bilden efter valet. Tills dess får vi bortse från Stenevis åsikter.

  17
 5. Märta Stenevi är också en sakfråga som drabbar människor i Sverige varje dag.

  43
 6. Att använda ordet våldtäkt för att beskriva något (som man anser vara) negativt är alltså, enligt MS, värre än att utlova kaos om man inte får som man vill?
  Miljöpartiets glashus måste ha synnerligen välputsade fönster.

  50
 7. För mig framstår Märta Stenevi, som den mest avskyvärda människotypen. En okunnig, exkluderande, fanatisk och rasistisk häxa. I min värld är hon ett av vår herres misslyckade exemplar. Den typen av människor söker sig ofta till andra individer, som inte heller blivit normalutrustade, i hjärnkontoret. Bolund passar bra in.
  I ett land med fungerande rättssystem och riktiga medier, skulle hon vara en av de, som ställts till ansvar för landets störtdykning mot avgrunden.
  Usch, vilken vidrig figur!

  75
 8. Re: ””Det de nya gamla moderaterna inte förstår är att rasism är en sakfråga som drabbar människor i Sverige i varje dag”, skriver hon på Twitter.” vad skulle vara en bra lösning för alla inblandade samtidigt? Det borde MS fundera på …

  33
 9. Hörr´udu Stendum ! När du ändå är på G. Prova att drapera någon musse-kärring i en regnbågsflagga, så får vi se hur länge du du får behålla huv´et.

  73
  1
 10. Ska bli skönt att efter valet slippa MP,s debila inlägg.
  Tror att Stenevi,s och Bolunds politik är mer anpassad för Ryska förhållanden .
  Vi var på väg dit , men det löste sig .
  Ser fram emot att tänkande politiker tar över taktpinnen .
  Tror några partier har taskiga spinndoktors .
  En ständigt leende Annie Lööf ger intryck av att inte förstått allvaret i sitt partis situation Det där med att inte förstå verkar symptomatiskt med ytterkanspartier .
  C,s utveckling Påminner om FI,s resa . Hoppas hon lyckas fullfölja utförsåket .
  R.I.P .

  64
 11. Vi andra tycker att Stendum är fruktansvärd. Verklighetsfrånvänd, lögnaktig, populist, rasist ut i fingerspetsarna (där vissa raser ska prioriteras över andra) och jämställdhetshatare (där vissa kön ska ha en särställning framför andra).

  68
  1
 12. Miljö fascisterna o i synnerhet Stenevi bör nogsamt tänka efter vad hon säger. När man vill rädda klimatet o lägger förslag som elcykel bidrag o plastpåses skatt stänger kärnkraft innan man har ett fungerade alternativ. Samt vill bygga fler vindmöllor o låter kineserna bygga o betala kalaset, då bör man i ödmjukhet få hjärnan synkroniserad med munnen

  58
  1
 13. Jag känner mig kränkt av bilden på slöja till en svensk folkdräkt. Var kan jag söka skadestånd?

  72
 14. (MP) islamismen har bara ett mål FÖRSTÖR SVERIGE med allah medel typ energiransonering

  56
  1
 15. Den damen borde med tanke på vad hon och hennes pajasparti gjort
  mot Svenska folket ta och knipa käft, med fullständigt förrödande priser
  på Energi där vi till och med riskerar att bli nerstängda mitt i vintern, just
  för deras hjärndöda politik, att då stå och rapa ordet rasism mot alla som
  ser koncekvenserna av deras katastrofpolitik vittnar om att det är precis
  så illa med partiet som många pekat på!

  71
 16. Den som är fruktasvärd är Stenevi på alla sätt.Ett parti som totalt saknar empati för annat än storstad (och inte ens det).Nej denna häxa ska tillsammams med sitt parti ut ur riksdagen!

  58
  1
  • Någon får ta upplysa Märta och Partiet Nyans att muslimerna har 50 muslimska länder att välja på om det inte passar. Svenskarna har ett land och det är Sverige punkt. Jag anser för övrigt att ett viss klädesplagg står för kvinnoförtryck och underkastelse. Det hör inte hemma här i västvärlden. Det är dock min åsikt

Kommentera