70.000 till 80.000 i ryska förluster

UKRAINA. USA:s försvarshögkvarter Pentagon säger att Ryssland hittills förlorat mellan 70.000 och 80.000 i döda och skadade under den pågående invasionen av Ukraina.

Siffran är anmärkningsvärd, särskilt med tanke på att Ryssland ”inte uppfyllt några av Vladimir Putins mål” under invasionen.

Ukrainas moral och stridsvilja är obestridd och mycket högre än den ryska.

CNN

-Pettersson antar att de ryska förlusterna är enorma eftersom Ryssland inte presenterar några egna siffror. De kallar inte ens terrorkriget för krig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “70.000 till 80.000 i ryska förluster

 1. LOL… hur är vädret i Moskva idag? Du kan ju bara titta ut genom fönstret.
  Ukraina har fortfarande runt en miljon man som ska eller håller på att utbildas för frontstrid utöver den miljon som de idag har i vapen.
  I motsats till Puttes terrorister så har även Ukraina ett roterande system för att avlasta soldaterna i fronten så de får åka hem på permission.

  Puttes terrorister sitter där de sitter efter sex månader. Det innebär att Puttes terrorister är utbrända. De nya som de får skickar de in som mänskliga attackvågor mot ukrainarna vilka är tillmötesgående genom att snabbt avsluta dessa nykomlingars lidande. De som mot förmodan överlever första veckan får sedan sitta och trycka i ett hål tills nästa grupp kommer som skickas in till slakten.

  3
  4
 2. Ryssland som har hög svansföring när det gäller att tala om för mindre
  länder hur dom ska fungera, men det är sorgligt att människoliv tycks ha
  så lågt värde att dom startar krig utan några förutsättningar på att uppnå
  något att vinna! Det enda Putin kommer att vinna är att räknas in bland
  historiens dårar!

  10
  4
 3. Men Pettersson
  Har inte Sverige större problem än Ukraina.
  Massinvandringen och folkutbytet är ett existentiellt hot för svenskarna.
  Men ditt fokus är Ukraina. Till 80 %.
  Trist att du lägger nästan all på det.

  17
  9
  • År 2003 började jag skriva om Sveriges problem. Om du tror att jag till 80 procent har haft fokus på Ukraina så har du inte koll på mycket.

   13
   7
 4. Jag tror mer på Ukrainas data. De säger att över 40 000 ryssar har dödats. Tar vi det x3 så innebär det att ytterligare 120 000 skadats, alltså är de ryska förlusterna i häraden av 160 000.
  Vilket förklarar varför ryssarna idag inte kan göra något. De kan inte avancera och de kan inte retirera då de inte har manskap nog att göra endera. För närvarande kan de hålla linjen, någorlunda, tills de inte längre kan det och då kommer det bli en stor slakt av ryska trupper när de omringas och därefter nedkämpas.

  17
  7
  • Med tanke på att Ryssland bara använt sig av delar av de stående styrkorna och inte moboliserat någonting så är naturligtvis de ukrainska siffrorna rena fantasiprodukten.
   Ryssland använder sig av drygt 200000 man, ingen armee klarar 80% iga förluster.
   Minns sommaren 2014 hur Kiev dagligen påstod sig ha dödat hundratals separatister, minns hur våra s.k journalister likt Anna Lena Lauren påstod att Donetsk fall var bara någon eller några veckor bort.

   Kievs siffror då var bluff rakt av, våra mediers rapportering lika falskt den med.
   Vissa lär sig aldrig.

   Vi matas med att snart vänder det för Ukraina men ser man på seriösa siter så avancerar ryssen framåt hela tiden, långsamt dock.

   Zelensky gick i dagarna ut med att situationen var svår i nästan alla sektorer, att man har höga förluster.
   Ryssen taktik är att låta de tunga vapnen göra jobbet och avancera efter det.
   Då går det långsamt men man tar heller inga stora förluster med den taktiken, en variant av USA:s där man låter flyget göra jobbet.

   70000-80000 ryska förluster är bara rent önsketänkande från Pentagon och kanske vill man dra fokus från de ryska rapporterna om vad dom själva har sysslat med i sina 46 biologiska labb man haft i landet.

   16
   6
   • Det har varit tyst om de biologiska labben. Har inte ryssarna hittat några?

    När det gäller att ljuga så sa Putin att han inte skulle invadera. De amerikanska underrättelsetjänsten som påstod det var hysteriska.

    Putin kan mobilisera, men för att göra det måste han säga att Ryssland är i krig och det har han hittills vägrat. Han till och med straffar de ryssar som påstår det med upp till 15 år i fängelse.

    Sammantaget litar jag mycket mer på de amerikanska och brittiska rapporterna än de ryska.

    Ryssland har inte råd med krig. Än mindre med att mobilisera.

    9
    9
   • Vid midsommartid gick några väststödda medborgarorganisationer i Ryssland ut med ”förlustsiffror” för Ryssland. Man hävdade om jag minns rätt ca 5000 döda dittills, vilket var mer än officiella ryska siffror. Sedan dess har förlusterna uppenbarligen lägre nivåer. Om de sammantaget idag är 8000 är detta ändå höga tal. Tillkommer sedan skadade på typ 24000 av vilka 50% successivt kommer tillbaka i tjänst. Sammantaget är 32000 ändå allvarliga tal för en truppstyrka på ca 240000.

    Ryssarna får trösta sig med att förlusterna för Ukraina ligger enligt dem själva på ca 1000 per dygn, vilket gör ca 150000, varav ca 37500 i döda. Men Ukrainas förluster är relativt allvarligare då de till stor del består av de mer välutbildade soldaterna ur dess armé. Kom ihåg att Ukraina redan före krigsutbrottet hade förmått mer än 10 miljoner att fly landet, varav så många välutbildade unga hemförlovade soldater att arméledningen klagade officiellt över att man saknade personal att mobilicera.

    Under kriget utbildar ryssarna samtidigt nästa årsklass åt armén. Denna årsklass kommer att skickas till fronten efter att de är klara. Då kommer ryssarna att ha satt in ca 360000. När nästa 120000 tillstöter vet vi inget om ännu och ryssarna lär försöka överraska i tid och plats.

    Ryssarnas flaskhals f n är att ersätta förstörd tung materiel typ pbv, tanks, artilleripjäser, lastbilar, drönare, reservbroar etc. Idag bör dock produktionen ha övergått i ”krigsproduktion”. Ukraina lider svårt av motsvarande brister. Ukraina saknar t ex den fordonspark som krävs för att underhålla de trupper som påstås ska börja återta förlorad mark.

    11
 5. Putin & Co verkar ha en ansenlig desinformationsindustri. Det utmärkande för denna är LÖGNEN. Omfattningen utgör det ryska folket och omvärlden. Håller aldrig i långa loppet.

  20
  8
 6. Vi får hoppas att det blir fler, om den ryske terroristens armé utplånas är det bra för världen

  16
  14
  • Det är säkert många fler. De som avlider då ukrainarna skjuter sönder ammunitionsförråd mm. långt ifrån fronten med Himars kommer naturligtvis inte med i statistiken.

   11
   8

Kommentera