Problemet är invandrare med asylbakgrund

VALET 2022. Migrations- och integrationsminister Anders Ygeman avslöjade nyligen sina nya planer för de så kallade ”utsatta områdena”. Andelen utomnordiskt födda ska vara ett av kriterierna för att mäta utsatthet, och dessa ska inte överstiga hälften av invånarna, skriver SD i Aftonbladet.

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter.

Att regeringen bara några veckor innan valet – efter åtta år vid makten – börjar fundera på vad man kan göra annorlunda är en fingervisning om hur låg prioritet frågan har. Utspelet är dock, även för att vara hastigt hopkokat valfläsk, ovanligt dåligt genomtänkt.

Begreppet ”utomnordisk” är ett rent kommunikativt grepp för att dölja problemets verkliga orsak, som om vi hade problem med integrationen av sydkoreaner, brasilianer eller kanadensare.

Faktum är att vi inte har några integrationsproblem alls vad gäller de flesta nationaliteter, det är endast ett fåtal ursprungsländer som står för lejonparten av problemen. Ett mer träffande begrepp vore att prata om asylrelaterad bakgrund.

Ygeman verkar inte heller förstå den praktiska omfattningen av vad han föreslår. Det bor i dag ungefär 550 000 personer i utsatta områden. Om vi räknar med att 74 procent av dem har utomnordisk bakgrund, och att siffran ska ner under 50 procent, så måste Ygeman skaka fram bostäder i icke-utsatta områden till ungefär 150 tusen människor, utan att samtidigt göra andra områden utsatta.

Dessutom ska bostäderna vara så billiga att dom kan hyras av personer med låga eller inga inkomster, och samtidigt så stora att dom kan husera familjer med väldigt många barn. Var finns dessa? Och var finns de svenska familjer som ska flytta in i utanförskapet och låta barnen bli bondeoffer på Ygemans schackbräde?

Enligt SCB har 74 procent av de boende i utsatta områden utländsk bakgrund, men siffran är sannolikt missvisande eftersom den inte inkluderar den grupp tredje generationens invandrare som i praktiken växer upp utanför den svenska gemenskapen.

550 000 är dessutom bara de folkbokförda; antalet fysiska personer har vi ingen aning om. Ett frågetecken är hur regeringen över huvud taget ska veta om målet är nått, utan att få till stånd den högst nödvändiga folkräkning som man konsekvent vägrat genomföra.

Det som Ygeman föreslår är i praktiken ett gigantiskt samhällsexperiment för att åtgärda de enorma problem som orsakats av ett annat gigantiskt samhällsexperiment, nämligen massinvandringen.

Och detta ska dessutom ske utan att först avsluta det tidigare. Förra året beviljade Sverige 95 000 nya uppehållstillstånd, de största grupperna bestod av anhöriga (24 189), arbete (39 270 ) och nya asylsökande (11 443).

Eftersom vi inte har några riktiga försörjningskrav för anhöriginvandring och lågt ställda krav på exempelvis lön för arbetstagare (plus fusk och bedrägerier), är det oundvikligt att fortsatt vänsterpolitik i stället kommer fortsätta att fylla på utsatta områden med tiotusentals nya utomnordiska personer varje år.

Effekten av Ygemans plan skulle sannolikt bli att fler, inte färre områden drabbas av kriminalitet och utanförskap.


Sverige behöver en ny väg. Vi måste stoppa nyinflyttningen av personer med dålig förankring i Sverige och i stället rikta fokus mot en kravbaserad integrationspolitik, strikta försörjningskrav för uppehållstillstånd och medborgarskap, normerande och tydlig samhällsinformation, samt inte minst en aktiv återvandringspolitik.

Banbrytande förändringar på de här områdena är dock omöjligt om man vill bilda regering med extremistpartier som C, V och MP. Och det är just därför vi får den här typen av socialdemokratiska fantasifoster bara veckor innan valet.

 • Ludvig Aspling, migrationspolitisk talesperson, Sverigedemokraterna
 • Jonas Andersson, ledamot i riksdagens socialförsäkringsutskott, Sverigedemokraterna

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Problemet är invandrare med asylbakgrund

 1. Jag förstår inte att man inte angriper Anders Ygeman, han verkar vara helt skyddad och alla har glömt alla ”skelett” som hänger i hans garderob.

  11
 2. Enligt Einstein är det galenskap att upprepa samma misstag om och om igen och förvänta sig olika resultat

  30
 3. Nu pudlade mygelman redan samma dag och mumlade något om att bara leka med idéer eller nått. Men efter 8 år vid makten där allt man tagit i förvandlats till skit är det inte lätt att komma på något att hålla valrörelse om.

  28
  1
 4. Roten till problemet är inte den förändrade synen på invandring från 1975 utan undertecknandet av New York-protokollet som utökade 1952 års flyktingkonvention ifrån att gälla Europa till och med 1951 till att omfatta hela världen i evinnerliga tider.

  Formellt skulle Sverige kunna lägga till en så kallad protokollsanteckning som begränsar möjligheten att söka asyl till närområdet och flyktingkonventionen skulle inte längre vara ett vapen i händerna på landsförstörarna. Därefter måste grundlagen återställas så att ett felaktigt utdelat medborgarskap kan tas tillbaka. Samt göra det obligatoriskt med utvisning av utländska kriminella.

  Jag har fortfarande inte hittat orsaken till varför regeringen Erlander, som trots allt var betydligt bättre än alla efterföljande, trots sin tydliga inställning i utlänningsfrågan undertecknade New York-protokollet. Nu har det gått 55 år, hur många fler år måste till innan någon agerar?

  34
 5. Igår ringde en valarbetare från Socialdemokraterna hem till mig. På MIN telefon. Den känns lite smutsig nu.

  31
  2
 6. Förhoppningsvis kommer invandrarfrågan splittra bort terroristerna Miljöpartiet.
  Den skada Miljöpartiet åsamkat Sverige och dess invånare kommer ta många år att ta igen.
  Rösta aldrig på Miljöpartiet mera om ni inte gillar att leva i ett rent helvete.
  Dom har straffat Sverige med både energikris och invandrarproblem.
  Det räcker med Miljöpartiet och dess idioti nu.

  51
  1
  • Glöm heller inte Annie Lööf, hon är fullt i klass med MP i stupiditet,
   hon håller landsförädarklass, ifall MP åker ur så borde C stå på tur
   till nästa val, men väldigt gärna i detta val!

   11
 7. Som vanligt går käften fortare än hjärnan hos minister Ygeman .
  Ska han riva hela Malmö, delar av Göteborg , västra och norra förorterna i Stockholm + minst 50 utanförskapsområdena till .
  Det har tagit sossarna nästan 50 år att ställa till det och det är tveksamt om det går att ställa tillrätta.
  Och var ska de vi så fall få sina röster ifrån .
  Hela upplägget bygger på bidragsberoende .
  Vi har sista chansen att börja återuppbyggnaden den 11 september .
  Låt Magdalena , Annie ,Stenevi, Bolund och Dadgostar och deras politruker bli åskådare när hela Sverige tar ett omtag .

  45
  2
 8. Detta valfläsk har med god marginal passerat bäst före datum. Börjar faktiskt lukta väldigt illa.

  43
  2
 9. Dessutom väntas detta året slå nya rekord i invandring från Mena,
  men det nämner inte Magda, Annie Lööf, Stenevi och Bolund, dom
  bara älter om sin förbannade Rasism så fort någon andas kritik mot
  deras idioti! Att man inte ska ta emot fler än vad ett land klarar av har
  aldrig föresvävat dessa figurer, men det är just det dom håller på med!

  51
  2

Kommentera