Låt arbetslösa invandrare bo i dyra bostadsområden

Socialdemokraterna i Borlänge har svaret på hur integrationen ska bli bättre. Arbetslösa invandrare från utsatta områden ska få chansen att bo i dyra bostadsområden.

Erik Nises, som är ordförande för Socialdemokraterna i Borlänge kommun, vill ändra på direktiven när det gäller hur kommunala bostadsbolag hanterar uthyrningen av sina lägenhetsbestånd.

Nises vill locka människor med fast inkomst att flytta till utsatta områden, som exempelvis Tjärna Ängar i Borlänge. Det gäller vanliga löntagare, men också studenter. Samtidigt vill Socialdemokraterna i Borlänge att staten tar över försörjningsstödet från kommunerna. På så vis kan man utfärda lånegarantier som möjliggör det för låg- och medelinkomsttagare att flytta in i villor i mer så kallade priviligierade områden.

Ponera att en somalisk storfamilj får möjligheten att flytta in i en villa med hjälp av lånegarantier från svenska staten. Hur skulle det tas emot hos de grannar som själva tagit miljonlån de förmodligen tvingas betala av på under resten av sina liv? Hur skulle det tas emot av invånare på orten som själva inte har råd med vare sig kontantinsats eller nödvändiga miljonlån?

Ni får själva ana er till reaktionerna.

DN

Erik Nises (S) vill låta studenter och löntagare från andra orter flytta in i Tjärna Ängar och andra utsatta områden. Minnet är svagt hos Nises, för knappt två år sedan kunde man i media läsa om utbytesstudenter som gång på gång utsattes för brott och som själva frågade sig om detta verkligen är Sverige.

20 thoughts on “Låt arbetslösa invandrare bo i dyra bostadsområden

 1. Jag förstår inte problemet, visst flyttar väl de som röstar på S, C, L, V och de Gröna Khmererna självmant ut i dessa områden som de har varit med att skapa. En och annan Reinfeldtmoderat och Alf Svensson-KD:are följer så klart, även de med i den stora flytten.

 2. Socialistiska familjer ska bosättas i dessa getton som de skapat. Deras barn ska bo där och gå i skolan där.

  16
  1
 3. Nu vet jag inte hur gammal denne E Nises är, men att upprepa samma politik med sedan länge kända resultat verkar idiotiskt. Kan tänkas att han är en ny generation som som skall föra sosseriet till nya nivåer, lär dom sig inte nåt på Bommersvik?
  Människans innersta överlevnadsinstinkt är permanent och våra värderingar är inte samma som afrikaner eller öststaters generationer… och kommer aldrig att bli. Visst kan man anpassa sig men det är inte dit våra regeringar styr samhället, man skapar socioekonomiska klyftor medvetet eller av dumhet… och på kort tid. Anpassningen görs omöjlig för nu levande generationer som får ta smällarna.

  11
 4. Problemet är naturligtvis att svenska lägenheter är för små för invandrade jättefamiljerna. Därför är målet en omfattande förflyttning där invandrarna tar över villorna och svenskarna flyttar in lägenheterna..

  22
  1
 5. Lysande idé, kanske köpa in villor och lägenheter i politikertäta områden och lämna över dem till diverse familjer med ”sosse-ekonomiska” problem. Politiker-segregationen behöver brytas.

  17
 6. Om familjen som nu bor i Tjärna Ängar arbetar och försörjer sig kan dom kanske få förtur till en annan lägenhet i stan. De måste själva visa att de vill och kan något.

  12
  2
 7. Det finns inte en enda person som röstar på sossarna som inte är en idiot.De är avundsjuka skitstövlar allihop,detsamma gäller mp, v och c patrasket ,jag spyr🤮

  38
  1
  • Han vill tydligen genomföra samma experiment som tidigare misslyckats. Men denna gång väntar han sej ett annat resultat. Detta brukar väl vara en definition av en idiot.

   45
 8. Som ovan nu är det skarpt läge…. för många vet hur illa det är ställt i landet och vissa saker tar tid t.ex. med BUT på typ 100k/år tar det tid innan det är fullt OKK så verkar läget vara nu… så då skyfflar man runt alla lite granna, som bridge ungefär, ibland blir det en bra giv och ibland lite sämre….MEN bara för att WEF et. al. vill förstöra främst EU ska vi väl säga ifrån… sedan att man nu börjat spela ”svälta räv” Sri Lanka, Nederländerna… Nitrohysterin….. där ja .

  22
  3
 9. Vill man ha ett område ödelagt ska man satsa på detta.Sozzzar är inget annat än idioter.
  Rösta inte rött för då går det åt H-e.Det är tydligt.

  64
 10. Kan man misstänka att E Nises gör allt för att få folk att INTE rösta på sozzarna, eller är han bara en vanlig politisk idiot?

  52
  1
 11. En tanken täkt, på fyllan, lägg den på hyllan bland andra alster.
  Varför skall företagsamma bli subventionerade bara för att de är invandrare?

  13
 12. Sossarna som har skapat detta läge blir alltmer desperata .,
  Och som vanligt förstår de inte att skattepengar inte är manna från himlen .
  Det krävs att folk arbetar och genererar pengar till välfärd.
  Den enda fungerande metoden är att stoppa invandringen och att rösta rätt , inte rött .
  Sossarnas metoder har prövats i 47 år .
  Även det sovande folket lever i det resultatet .

  75

Kommentera