Frankrike chocksänker bensinskatten – Damberg (S) ljög

SKATTER. Ett stort krispaket mot inflationen gör att bensinen i Frankrike snart kommer att kosta 16 kronor per liter. Den franska bensinskatten sänks med 3,13 kronor per liter, samtidigt höjer Sverige med 1,31 kronor per liter.

Frankrike går i motsatt riktning när det gäller bränslepriserna. Medan Sverige kommer att höja sin bensinskatt med 1,31 kronor per liter från och med 1 oktober gör Frankrike tvärtom och genomför en sänkning med drygt tre kronor från 1 september till 1 november. Enligt finansminister Bruno Le Maire ”förbättrar det fransmännens liv”, uppger Francetvinfo.

I dagsläget ligger det franska bensinpriset på 19,33 kronor per liter, så efter sänkningen hamnar priset på en liter bensin på cirka 16 kronor per liter. Frankrikes bensinpris blir därmed det lägsta i EU tillsammans med Polens. Dieseln har sedan tidigare sänkts till 19,30 kronor per liter, EU:s skatteregler tillåter inte en större sänkning. 

Det sänkta bensinpriset ingår i ett paket för att bekämpa inflationen och en annan åtgärd är att anställda kan få skattefritt stöd till bränsle från arbetsgivaren med upp till 4000 kronor per månad. Frankrike har också infört ett tak för el- och gaspriser fram till slutet av 2022. 

-Pettersson minns att finansminister Mikael Damberg (S) påstod att det inte gick att sänka bränsleskatterna på grund av EU-regler. Det verkar som herr Damberg ljuger.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Frankrike chocksänker bensinskatten – Damberg (S) ljög

 1. För oss som är förtrogna med Kaizen, lean, ständiga förbättringar m.m. finns det inte mycket till övers för diverse skräppolitiker De politiker som i stort har haft rätt hela tiden och dessutom blivit hånade, satsar man på i September.

  50
  1
 2. De har garanterat något avtal med MP under disk som de måste förklara bort med att skylla på EU. Sen har ju Sverige en lång och gedigen tradition att hålla stenhårt på vissa lagar och konventioner men totalt ignorera andra.

  Feminism betyder ju ”jämställdhet när det passar”, så det är väl feministisk politik från världens enda feministiska regering.

  69
  • Läste en kommentar från Flashback ” det är säkrare stå på en trampmina en lita på en sosse”

   54
   1
 3. Petterssons tycker ofta att folk ljuger, är vårt svenska fullt av lögnare?
  Nej, men bloggen överdriver ofta för att på så sätt stärka sin agenda.

  5
  88
  • En stor lögnare går under pseudonymen Öskute.
   Priset på etanol i Frankrike ligger på 8:25 kr.

   52
   2
  • Sveriges regering och riksdag har ett allt för stort antal invalda som i politiker-språk ”tolkar verkligheten olika”. Somliga ljuger kalkylerat och medvetet, andra är helt enkelt obildade och okunniga och ”ljuger” av ren okunskap. Vilket som är värst är upp till var och en att bedöma.

   29
 4. Dumberg, rump-manbar och Mygelman är kända för att ha lite svårt med sanningen, liksom övriga ministrar för övrigt.

  83
  1
 5. Finns inget sämre land än Sverige.
  Denna regering gör allt fel, så är det bara !!
  Och ljuger om allt dessutom.

  97
  2
  • Sämre regeringar finns det men vi är på väg mot den absoluta botten så kanske inte så länge till.

   54
   1

Kommentera