Mota Olle i grind

MUSIK. Mota Olle i grind är ett uttryck med betydelsen att stoppa någon/något innan det gått för långt. “Olle” är ett äldre namn för tjur. En tjur som tänker fly från sin hage bör man mota i grinden så att han inte kommer ut. Mota Olle i grind borde regeringen och många andra ha känt till och använt på många områden.

På bloggen har vi skrivit om musikpriser förr, då handlar det om kriminella rappare. I går var Guldklavengalan tillbaka efter två överhoppade år och Årets låt blev pandemiinspirerande “Mota Olle i grind” med Casanovas. Politiskt korrekt låt men hundra gånger bättre än de kriminella rapparna.

Guldklavengalan inleder dansbandsveckan i Malung där 82 dansband finns på plats för att underhålla de upp mot 50.000 besökarna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Mota Olle i grind

 1. Beträffande att “mota Olle i grind“.
  Hur många minns nyhetsankaret Olle Björklund, kallad “Mr Aktuellt“, bortmotad från SVT, och stor favorit i de svenska TV-sofforna mellan 1958-61. Olle Björklund var otroligt populär och tog en risk när han nappade på ett erbjudande om att framträda i folkparkerna. Radions och TV:s medarbetare var förbjudna att delta i jippon då det ansågs kunna äventyra företagets trovärdighet, dessutom var det inte tillåtet att ha en inkomst vid sidan om, – Olle Björklund fick därför sparken på grått papper.
  http://larsson-larssons.blogspot.com/2014/09/olle-bjorklund-tv-stjarnan-som-fick.html

  “Det här var dock på den tiden då SR – sedermera avknoppat i SVT – var ett seriöst företag“, som författaren o radioprataren Kalle Lind skriver:
  https://www.kallelind.se/blogg/parklarvaren-ett-stycke-nutidshistoria/

Kommentera