Kriget i Ukraina kan bli en frusen konflikt

UKRAINA. Om fyra till sex månader utvecklas kriget i Ukraina sannolikt till en frusen konflikt. Det säger James Stavridis, pensionerad amerikansk amiral och tidigare högste befälhavare för Natos styrkor i Europa, enligt Business Insider.

James Stavridis

Jag spår ett slut liknande Koreakriget, det vill säga ett vapenstillestånd, en militariserad zon mellan länderna och pågående fientlighet, säger Stavridis.

Enligt Stavridis är det ”extremt tydligt” att ett dödläge uppstått mellan de stridande parterna.

Koreakriget utkämpades mellan det USA-stödda Sydkorea och det Sovjetstödda Nordkorea mellan 1950 och 1953. Fortfarande har inget formellt fredsavtal tecknats.

-Pettersson hoppas konflikten går att lösa den dagen Putin försvinner.

Annars är risken stor att Ryssland utvecklas som Nordkorea, till ett fattig isolerad diktatur medan Ukraina utvecklas till en rik och stabil demokrati.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Kriget i Ukraina kan bli en frusen konflikt

 1. Konflikten kommer säkert att bli en frusen konflikt när Ukraina sparkat ut ryssarna och deras hantlangare från landet. Sedan kan en demilitariserad zon inrättas 100 km in på rysk mark mellan Ukraina och Ryssland.

  Frågan är hur den ryska Svarta havsflottan ska hanteras och vilka restriktioner som ska läggas på den.

  8
  5
 2. det är sbbsolut inte bra eå kommer jonflikten att vara frusen i ett till tre år lagom till putin produserar nya vapen..och det blir en evighets konflikt ..! det enda rätta är att förse ukriana med allt dom behöver zå dom kan forsätta kriget i ryssland .. det har kostat alldeles för mycket för att ukriana noch övriga satelitstater skall vara nöjda. det enklaste är att köra en pansarkil genom ryssland och splitra landet då den förmågan som ryssland har att föra krig minskar med en tredjedel.

  12
  10
  • Ja, RYSSLANDS ekonomi är så pass liten att den inte har någon betydelse för Kina. Kina vill bara kunna köpa billiga råvaror av Ryssland och använda Ryssland som buffert mot den fria världen precis som Nordkorea är. Putin går hela tiden i Xi Jinpings fällor.

   16
   9
  • Siffrorna från innan kriget började den 24 februari 2022.

   Ryssland är en liten ekonomi och utgör endast 1,8 procent av global BNP.

   Över tid har Ryssland minskat i betydelse och tappat i välståndsligan.EU:s och USA:s ekonomier ihop är nästan 25 gånger större än den ryska.

   Risk för kraftiga flöden ut från ryska banker och landet kan leda till restriktioner. Ett dysfunktionellt ryskt finansiellt system slår hårt på realekonomin.

   Ryssland är beroende av import. Cirka 50 procent importeras från EU, USA, UK, Japan och Korea. Kinas andel är knappt en fjärdedel.

   Inom många produktsegment har Ryssland ett mycket högt importberoende av EU. Det gäller bland annat läkemedel, medicinsk och annan teknisk utrustning och maskiner.

   EU:s export till Ryssland utgör låga 0,9 procent av EU:s BNP.

   Exporten är viktig för Ryssland. Värdet från dess export till världen utgör 30 procent av dess BNP.

   Cirka 50 procent av Rysslands export går till EU, USA, UK, Japan och Korea.

   Exporten till Kina uppgår till 14 procent.

   Cirka 50 procent av Rysslands export utgörs av råolja, kol, petroleumprodukter och gas.

   Ett stop av export till Ryssland får negativa effekter på världsekonomin från bland annat genom stigande energi- och metallpriser globalt.Ryssland får sammantaget svårt att klara en lång och utdragen konflikt med Västvärlden.

   Läs mer på Teknikföretagen
   https://www.teknikforetagen.se/nyhetscenter/ekonomisk-analys/2022/ryssland-den-stora-forloraren/

   Enligt Rysslands statistikmyndighet saknar 35 miljoner ryssar vattentoalett, 47 miljoner har inte varmvatten och 29 miljoner har inte rinnande vatten i huset.

   Rysslands befolkning är 144 miljoner människor och minskande, så 32% saknar varmvatten i bostaden, 24% har inte en vattenklosett utan använder torrdass i någon form, och 20% har alltså inte ens rinnande vatten.

   Totalt sett har inte ens 63% av ryssarna moderna bekvämligheter som vatten i huset, avlopp, centralvärme eller ens elektricitet och gas.

   https://russialist.org/one-russian-in-four-lacks-an-indoor-toilet-one-of-many-signs-there-are-now-four-distinct-russias/

   https://ehorussia.com/new/node/17679

   15
   9
 3. Ryssarnas fartyg lämnar Sevastopol. Det måste innebära att ryssarna ger upp och låter Ukraina ta tillbaka Krim.

  14
  11
  • Västvärldens syn på Putin har fått människor att inte fokusera på sitt egna liv.
   Energin läggs på hatet istället för det menings fulla i livet

   Hur tror ni höst och vinter kommer att bli för de Svenska hushållen?
   Kommer vi överhuvudtaget få den elen och maten vi behöver?
   Stängs elen av så får vi inget vatten i kran.
   Det är för ont om tid för att bråka om det vinter kan påverka.
   Det är på tiden att Svenskarna agerar kollektivt mot det verkliga hotet!!!!!!!!!

   DET HÄR KAN SLUTA I EN KATASTROF OM VI ACCEPTERAR ALLA DESSA SKAPADE LÖGNER.

   18
   26
   • Kanske har du rätt Gammeldans, NATO kanske måste gå in så det blir ett stopp på galenskaperna?

    (Om Ukraina ger upp blir det bara värre eftersom Putin lovat att fortsätta mot fler länder…)

    19
    14
   • Ryssland var på så god väg att bli en betydande ekonomi i världen. Titta på IKEA t.ex. Först kom de till Ryssland och hade problem att få bygga varuhus. Efter ett tag kom de igång och strax innan kriget sa IKEA att de mesta de säljer i Ryssland tillverkas också i Ryssland. Ryssland var på väg att bli ett land som inte bara var råvaruberoende men så får en galning för sig att förstöra allt genom att börja kriga mot ett grannland.

    17
    7
   • Anton

    Klaga inte över din egna situation i höst när du är en nyttig idiot för Davos gänget.

    Lycka till.

    19
    24
   • Gammeldans, det blir säkert tufft i höst, därför är det viktigt att Ukraina inte förvärrar krisen genom att ge upp. Putin har ju lovat att fortsätta i så fall… men det har vi ventilerat tiotals gånger redan 😊

    16
    13
   • Gammelkommunisten.
    Skapade lögner kommer ifrån Ryssland. Klart om man bara håller sig till ryska nyheter så får man tuppjuck i skallen.

    18
    10
 4. Enligt Tony Blair så pågår ett regimskifte i världen just nu där USA tappar ledningen mot Kina som stödjs av Ryssland.
  Tror inte att Ryssland blir ett isolerat och fattigt land.

  20
  21

Kommentera