Erdogan upprepar, kan stoppa Finlands och Sveriges i Nato

NATO. Under måndagen återupprepade Turkiets president Recep Tayyip Erdogan sina hot om att kunna ”frysa” Sveriges och Finlands Natoansökningar trots avtalet om att inte blockera Natoansökningarna, uppger Reuters.

– Jag vill upprepa återigen att vi kommer frysa processen om de här länderna inte tar de nödvändiga stegen för att fullfölja våra villkor, ska Erdogan ha sagt.

Turkiet har tidigare anklagat Sverige för att inte bekämpa terrorism tillräckligt samt vara en fristad för kurdiska millitanter. För att släppa fram både Sverige och Finland i Nato har Turkiet bland annat krävt att länderna ska stödja Turkiets kamp mot terrorism och göra nödvändiga lagändringar. De har också begärt att ett 30-tal personer, som från turkiskt håll är terrorstämplade, ska utvisas till Turkiet.

Enligt Times of India uppgav Recep Tayyip Erdoğan dessutom att Sverige på senare tid inte har visat upp sig “från sin bästa sida”.

-Pettersson tror att Erdogan är ute efter att få köpa F-16 plan av USA…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Erdogan upprepar, kan stoppa Finlands och Sveriges i Nato

 1. “Pettersson tror att Erdogan är ute efter att få köpa F-16 plan av USA…”

  Pettersson menar naturligtvis F-35. Det svindyra amerikanska stridsflygplanet som inte Turkiet får köpa eftersom de köpte S-400 från Ryssland istället för ett omodernt amerikanskt som vapenvägraren i försvarsdepartementet har beställt.

 2. Heja Erdogan. Stå på dig om att slänga ut terrorister från Sverige. Vi har så det både räcker och blir över med terrorister.

  37
 3. Om nu Erdogan vill få våra terrorister utlämnade varför då inte börja med att slänga till honom den “politiska vänstervilden” i riksdagen, allt är ju typ hennes fel!
  Vidare varför inte som en bonus skicka med varenda käft som var inblandade i påskupploppen!?

  36
 4. Erdogan är en muslimsk vingelpetter. Det Ottomanska riket är en spillra mot sitt forna jag. Den Ryska Federationen är på väg utför, finns inga kölappar till Putin & Co.

  6
  17
 5. Jag tror inte det spelar så stor roll om vi är med eller inte.
  Det skulle inte heller kännas bra att låta Erdogan bestämma vår politik.

  15
  8
  • Egentligen. Vem vill vi ska styra vår politik. EU?
   USAs kapitalstarka familjer? Svenska kapitalister?
   Eller vill vi ha svenska politiker som jobbar för Sverige och svenskarnas bästa?
   Eller är det ok med Turkisk inblandning?
   Man kan ju undra vad svenska folket egentligen vill?

   14
   1
 6. Förstår inte varför HD skulle lägga sig i. De kunde väl ha sin vanliga gång om fyra, fem månaders handläggningstid. Under tiden kunde vi skeppa iväg alla kurder till Turkiet och sedan få ett ajabaja besked från HD om det blivit fel.

  De är jävligt snabba när de ska behålla skiten i landet men de är inte ens en hundradel så effektiva och snabba när det gäller till att få ut skiten ur landet.

  51
  1

Kommentera