Absolut ökar försäljningen

GOTT & BLANDAT. I månadsskiftet juli/augusti öppnar bränneriet igen för spannmålsmottagning efter ett kortare sommaruppehåll.

I Nöbbelöv sker framställning av 96-procentigt råbrännvin genom jäsning och destillering med spannmål från södra Sverige som råvara, och detta råbrännvin vidareförädlas till slutprodukten i Åhus.

Försäljningen av Absolut vodka har gått mycket bra den senaste tiden och företaget kommer därför att öka sina inköp av stärkelsevete.
Prognosen är att Absolut Company ska köpa in 125.000 ton stärkelsevete kommande säsong.

Absolut Vodka är ett svenskt varumärke för vodka som tillverkas i Åhus av The Absolut Company AB. Märket ägs av franska Pernod Ricard som i mars 2008 köpte bolaget av svenska staten.

-Pettersson funderar ibland om hur mycket pengar jag lagt på brännvin genom livet och kommer fram till att man skulle kunna ha en jävla fest för stålarna om jag sparat dem…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Absolut ökar försäljningen

 1. “man skulle kunna ha en jävla fest för stålarna om jag sparat dem…”
  Tänk vad många gånger du haft roligt nu istället, när du spridit ur festerna under åren, Pettersson!

 2. Har dom ägt McMyra så förstår jag att de sålt detta, men att sälja Absolut var ett stort misstag tycker jag.
  Men vi vanliga dödliga får väl dricka alkoholfri snaps och alkoholfri öl till midsommar med 90%skatt från systemet….önskar staten.
  Alla kvinnor blir vackrare när man dricker.

  https://youtu.be/c2Kq3yRIj6A

  10
  2
  • Roger P tycker att sälja Absolut var ett misstag
   Just det, i likhet med massor av andra kända svenska varumärken som numera är i utländska händer, t.ex. Apotekarnes, Festis, Pommac, Ramlösa, Zoégas, Felix, Bob, Ekströms, Önos, Cloetta, Slotts, Scan, osv. – plus över 100 andra välkända och som tidigare var svenska, här är en lista:
   http://www.bankrattsforeningen.org.se/bilder2/tabelldi.gif

   • Pålsjö
    Jag bryr mig inte om märke, jag bryr mig om priset. Kända märken är ofta dyra men inte alltid bättre.
    En annan fundering:
    Och jag tycker att det är konstigt att thailändare kommer hit och plockar bär.

    2
    1
   • Hur många utländska varumärken ägs av svenska företag?

    År 2019 fanns det drygt 3800 svenska koncerner med dotterbolag i utlandet. Totalt sett hade dessa koncerner runt 2,2 miljoner anställda varav 1,5 miljoner var anställda utomlands. Merparten av dessa företags omsättning, omkring 60 procent, härstammar från utlandet.

   • Ja, Pettersson har naturligtvis helt rätt i, att massor av utländska varumärken ägs av svenska företag, helt i linje med nyliberalismen som vill att alla företag ska verka obegränsat på en ”fri” global marknad. Två kunniga när det gäller ägande, professor Magnus Henrekson och ekonomie doktor Annelie Karlsson, tillför ett annat perspektiv, vår beredskap, citat: ”Det spelar roll vem som äger företag och naturtillgångar”, och menar att svenska företag ska uppmuntras med att fortsätta sin verksamhet här, ”inte bara för sysselsättningen och skattebasens skull utan även för vårt lands säkerhet.” Ukrainakriget ställer t.ex. frågan om ryska intressen i Sverige är bra, eller att vindkraften ägs av utländska investerare, eller att Kinas kommunistparti kontrollerar Stockholms tunnelbana.
    https://blog.zaramis.se/2022/06/07/battre-med-lokala-svenskagda-foretag/

Kommentera