Norges statsminister i Kiev – lovar 10 miljard i stöd

UKRAINA. Norge lovar att stötta Ukraina med motsvarande omkring 10,4 miljarder svenska kronor – pengar som bland annat ska gå till bistånd, vapen och återuppbyggnaden av landet i och med den ryska invasionen.

Norges statsminister i Kiev – lovar miljardstöd. Det uppger statsminister Jonas Gahr Støre vid en pressträff på plats i Ukraina, tillsammans med president Volodymyr Zelenskyj. VG beskriver statsministerns besök under fredagen som ”topphemligt”.

Han besökte bland annat en by i Tjernihiv-regionen, där omkring 300 civila hölls fångna av ryska styrkor i en källare.

Jag har varit nere och tittat i den där källaren, och det tror jag att jag aldrig kommer att glömma, säger han.

Dagbladet.no

-Pettersson ser att pengarna,  10,4 miljarder svenska kronor – ska betalas under 2022 och 2023. Det är bra med ett långsiktigt stöd, men det behövs mer för att stötta ukrainarnas kamp för frihet. De kämpar för sitt land, men också för vår gemensamma säkerhet i Europa och våra demokratiska värderingar, säger Gahr Støre.

Putin säger att han inte vill ha Nato för nära men Nato-landet Norge har haft gräns mot Sovjet/Ryssland sedan 1949, bara några mil från ryska norra flottan, det har fungerat bra…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Norges statsminister i Kiev – lovar 10 miljard i stöd

 1. Ekonomisk styrka och den demokratiska sammanhållningen kommer att knäcka terroristen och krigsförbrytaren Vladimir “specialoperationer” Putin, som har tiden emot sig..

  32
  10
  • Jag undrar om det verkligen är som så att det är Putin som har tiden emot sig, eller om det är vi i väst.
   Vad sker när höst och vinter kommer. Kommer elen att räcka? Tyskland har gjort sig beroende av rysk gas. Allt högre energipriser drabbar många som redan börjat få det tufft.
   Vi ser redan nu här hemma hur vi vid vissa tider har rekordhöga elpriser och då befinner vi oss i sommaren

   12
   11
 2. De va la röva. Nu ska la patrasket Maggan bidra med 20 Miljarder… Huga!

  9
  13
 3. Ja, då är det väl dags att även Magdalena skjuter till 10 miljarder, förutom de vapen och utrustningar vi redan har/ska skicka. Av ren solidaritet. Vi kan ju inte vara sämre än Norge.
  Sverige är ju ett rikt land och statsfinanserna går bra. Allt enl vår nye finansminister.
  Annars kan vi ju höja bränslepriserna med ett par kronor.

  25
  19
 4. Återuppbyggnaden av Ukraina kommer att ske i västerländsk stil och arvet från den ryska/sovjetiska tiden kommer all mer att raderas och på såvis minskar Rysslands möjlighet att på någotvis ha inflytande i landet. Allt tackvare Ryssland.

  När dammet lagt sig, kommer Ukraina att bli det ledande östslaviska landet

  35
  17

Kommentera