Haveri för vindkraften idag igen

ELFÖRSÖRJNINGEN. Vindkraften står nästan helt stilla i hela landet igen och elpriserna är skyhöga i södra Sverige. Klockan 08:00 var priset 4,06 kronor och klockan 19:00 blir det 5,12 kronor per kWh i elområde 4 och 3, område 2 och 1 har betydligt lägre priser. Priset omfattar inte kostnad för elcertifikat, påslag, energiskatt, moms och elnätskostnader.

-Pettersson konstaterar att Miljöpartiet med flera vill lösa problemet med ännu fler vindsnurror…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Haveri för vindkraften idag igen

 1. Den enda säkra BLÅSNINGEN är den som politikerna och miljömupparna försöker lura i oss om vindkraftens förträfflighet!
  Men den blåsningen driver ju inga vindsnurror.

 2. Det tycks mest vara kärnkraft och vattenkraft som levererar. Resten är mest symboliskt.

  31
  • Precis med ett och annat oljekraftverk stående som reserv. Det är illa när dessa reservkraftverk tvingas att köra hela tiden.

   14
 3. Här är det inte tal om att kompensera oss som råkar värst ut för regimens
  dåraktiga politik att stänga ner kärnkraften? Hade Stockholmsområdet räknats
  till det det dyraste området tror jag nog att man ändrat priserna. Ett och samma land borde i ett normalt land ha samma priser oavsett var man råkar bo

  31
  • Det är många varor där priset skiljer inte minst på grund av fraktkostnader. Livsmedel och bensin är tillexempel dyrare i Jokkmokk som knappt har ett enda outbyggt vattendrag. Elpriserna i elområde 3 och 4 är dels högre på grund av avsaknad av elproduktion men också på grund av att den el som faktiskt finns exporteras då det lönar sig bättre. Återstarta kärnkraftverken och fimpa ledningarna till Tyskland, Polen och Danmark så kommer skillnaden att vara några enstaka ören som det var 2020.

   Om Bryssel får som de vill kommer det att bli; ”En och samma union borde i en normal union ha samma priser oavsett var man råkar bo.” Då om inte förr är vi rökta i Sverige.

Kommentera