Turkiet backar och släpper in Finland och Sverige i Nato

NATO. Turkiet, Sverige och Finland har skrivit på ett avtal som innebär att Turkiet släpper in Sverige och Finland i Nato, uppger regeringen.

Vi har haft väldigt långa diskussioner, det är svårt att veta exakt vad som fick dem att acceptera, säger statsminister Magdalena Andersson (S) till medier på pressträffen.

Utrikesminister Ann Linde (S) säger: – Vi har visat att vi tar oron för terrorattacken på allvar.

Beskedet kommer efter ett flera timmar långt möte i Madrid på tisdagskvällen.

-Pettersson har aldrig varit orolig. Erdogan är en bråkstake och har varit ute efter något annat. Kanske F-16 plan från USA…

Konkret innebär det att det kan hållas anslutningsförhandlingar i Bryssel nästa vecka, säger utrikesminister Ann Linde (S). – Efter det kommer Sverige och Finland att ha status som ”inbjudna” länder i Nato.

Inget är dock klart. Nato har 30 medlemsländer och alla parlament, inklusive Turkiets, måste godkänna Finlands och Sveriges ansökan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Turkiet backar och släpper in Finland och Sverige i Nato

 1. Det är säkert USA som bestämmer i verkligheten.
  Turkiet är ett stort land men spenderar ungefär 1% av vad USA lägger på militären, så det är bara att rätta in sig i ledet för Erdogan.

  13
  1
 2. Den stora frågan är ju nu vad det kostar. Vilka eftergifter har man gjort.

  Utan att veta, men kan det vara som så att Magdalena har rivit alla överenskommelser med Kakabeveh. Nu då hon gått på sommarsemester och sen i höst försvinner ur riksdagen så har hennes värde totalt försvunnit för sossarna.
  Man har ingen nytta av henne längre och det man lovade det kan man nu ta tillbaka.
  Fult, men nu är ju sossarna sådana.

  Och hur var det med de fulla imigrantlägren i Turkiet, som man försökte få iväg in i Europa men där Bulgarien i stor utsträckning lyckades mota dem tillbaka. Ska vi nu lätta på trycket i Turkiet och ta emot 50.000 ? Eller 20.000?
  Vi blir nog varse med tiden vad detta har kostat.

  20
  5
 3. Synd att Erdogan släppte på stoppet.
  Nu återstår bara att Sveriges regering vaknar och drar tillbaka ansökan, annars lär vi mycket snart befinna oss i krig.

  28
  24
 4. Turkgubben är en lurig jävel. Han kanske tyckte det kunde vara lämpligt att få med de naiva dumskallarna från de norra utmarkerna nu när det snart är dags att gå in i Syrien. Anfallskrig kan ju lätt förvandlas till reträtt och försvarskrig och då passar de svenska gröngölingarna bra som kanonmat.

  23
  12
 5. Det är ok att vi nu kan gå vidare. Men Erdogan (jag gillar inte karln) har ändå satt fingret på att det huserar en hel människor som kommit hit med asylskäl, utan att vi har en aning vilka dessa egentligen är. Hur många identiteter de har, vad de har i ryggsäcken och vilka egentliga motiv de har? Därtill är det nog i alla fall inledningsvis skattebetalare som står för kalaset.
  Vi har ingen som helst aning, utan de har omfamnats och promotats av ”civilsamhällesorganisationer”, oftast finansierade med skattemedel.
  Ett exempel är fyra personer som SÄPO vill utvisa för att de utgör en säkerhetsrisk. En sådan utvisning är tydligen besvärlig att genomföra i Sverige och har nog bara verkställts i ett eller två fall.
  Så inget ont som faktiskt haft lite gott med sig.

  34
  1
 6. Så har det ”horats” igen. Nog med att Sverige köpte sig dyrt in i EU. Nu har det ”horats” igen. Vad ska vi med det här Nato flummet med? Göra upp med muslim land är såå Sozze!

  34
  18
 7. Utmärkt, då slipper vi höra det skitsnacket mer. Nu får vi bli klara med processen och därefter börja rusta upp försvaret på ett bra sätt så vi får ett effektivt försvar igen.

  31
  12
 8. Eftersom Erdogan´s och Kakabaveh´s krav står i klart motsatsförhållande måste ju detta innebära att Magda har brutit sina avtal med kurderna. Vilden har helt enkelt blivit överkörd i efterhand och blåst på belöningen för att hålla Magda kvar vid köttgrytorna. Man kan ju inte både äta kakan och ha den kvar. För det kan väl knappast vara så att Erdogan har mjuknat så pass att han accepterat både kurdkärringen och PKK.
  Ska vi gissa på att Nato-avtalet planeras att skrivas på några veckor före valet…för propaganda i total Nordkorea-stil.

  52
  3
  • Jag tror att han gick med på avtalet bara för att han inte orkade med att
   höra Anne Linde prata Engelska?

   55
   1
 9. Beskedet innebär att Sverige nu kan få status som
  INBJUDET LAND
  i försvarsalliansen.

  15
  6

Kommentera