Stororder på stridsfordon till Slovakien

FÖRSVARSINDUSTRI. Örnsköldsviksbolaget BAE Services Hägglunds får en stororder från Slovakien på 152 stridsfordon 90 av modellen CV90 MkIV, skriver Dagens industri med hänvisning till den slovakiska nyhetsbyrån TASR. Ordern är värd minst 15 miljarder kronor.

Svenskt stridsfordon 90. Foto: Joel Thungren/Försvarsmakten

Slovakien, som även tog in offerter från andra länder, meddelade redan i maj att de ansåg att de svensktillverkade stridsfordonen var bäst.

Hägglunds är en del av den börsnoterade internationella försvarskoncernen BAE Systems. Erbjudandet till Slovakien togs fram tillsammans med Statens materielverk. Det är Hägglunds i Örnsköldsvik största exportaffär någonsin.

Slovakien med 5,5 miljoner invånare är medlem i EU och Nato.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Stororder på stridsfordon till Slovakien

 1. Var det inte Slovakien som sålde våra gamla pansarskytte fordon till IS? D.v.s. de som Reinfeldt ansåg att vi inte behövde, så hamnade de i händerna på IS istället….

  3
  1
 2. Bra affär, undra om de tog den med Bofors 4 cm akan eller 3 cm Bushmaster som huvudbeväpning?
  Men å andra sidan har ju ukrainarna visat att de ryska plåtburkarna kan öppnas med en 3 cm akan så det blir nog bra vilket som.

  6
  1
 3. Svensk försvarsindustri är inte längre svenskt. Tragiskt nog så är det BAE systems som äger Hägglunds och så även Bofors med tyskarna som köpte Kockums som delägare.
  Perssonregeringen var ansvarig för Hägglunds-försäljningen och Reinfeldts av Bofors. Samma regeringar som skrotade och gav bort det mesta av det svenska försvatet

Kommentera