Angreppet mot köpcentret i Ukraina

UKRAINA. Efterdyningarna av gårdagens ryska missilangrepp mot Kredmash Road Machinery Plant i Kremenchuk. En av missilerna träffade fabriken där det byggs snöplogar, asfaltmaskiner osv. Den andra träffade närliggande köpcentrum.

-Pettersson har noterat att Ryssland förnekar det inträffade och påstår att de siktat på militära mål, men Putin lovade att inte invadera Ukraina och när han gjorde det var det inget krig och det dröjde ett dygn innan Moskva sa något.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

32 thoughts on “Angreppet mot köpcentret i Ukraina

 1. Ryssarna är nu så desperata och skrapar i botten av sina förrådstunnor att de blåste iväg två KH-22 aka AS-4 Kitchen, två stora sjömålsrobotar som var designade för att bära kärnvapenstridsspetsar för att slå ut amerikanska hangarfartyg på 1960-talet.
  Dessa oprecisa vapen med en träffsäkerhet på +-2 km brände ryssarna av i den generella riktningen mot Kremenchuk.
  De visste att målsökningsradarn i dessa sjömålsrobotar skulle låsa sig på de största massiva målen (hangarfartyget) i området vilket var fabriken och köpcentret. Men båda robotarna kunde lika gärna låst sig på köpcentret som var det större massiva målet.

  Detta är likvärdigt med vad Tredje Riket gjorde under slutfasen av kriget där de sköt robotar mot London med flera. Fullt medvetna om att de inte visste vad de skulle träffa mer än antagligen staden de siktade på. Eller någonstans i närheten, det var inte så viktigt bara det exploderade i Storbritannien.

 2. @Peter Kostin, är det krig i Ukraina? Är Ryssland överhuvudtaget inblandade? Har köpcentret verkligen bombats? Lever Putin fortfarande? Ryssland har väl redan förlorat kriget?

  Du ställer många frågor i dina inlägg… berätta något du VET istället. Till exempel varför du hatar den fria världen och hyllar diktatur och förtryck?

  Och Roland OM säger du, ja OM Putin vill så kan kriget sluta direkt. Han behöver bara lägga ner vapnen och åka hem!

  Och Onkel Björn, ryssarna har ingen rätt att vara i Ukraina överhuvudtaget, oavsett vad som eventuellt kanske skulle kunna finnas i ett garage eller köpcentrum. Ukraina däremot har all rätt att försvara sig så vi får hoppas att Ukraina kan skicka lite missiler in i Ryssland och träffa alla ryska köpcentrum, kyrkor, sjukhus mm som är maskerade tyska vapenfabriker och stridsledningscentraler!

  • Anton, har jag ens det minsta antydit att ryssarna har rätt att vara där? Eller?
   Bara för att man har en viss förståelse för deras agerande så betyder inte det att man stödjer vad de gör.
   Att man dessutom inte fullt ut litar på allt som kommer från Ukrainskt och västmedier gör ju inte att man litar fullständigt på Kreml.
   Propaganda är viktigt och Ukraina är är duktiga på det. Men är allt verkligen sant som kommer därifrån och är allt osant som kommer från Kreml.
   Som sagt jag ha en viss förståelse för ryssarnas agerande. USA/NATO borde ha hejdat sig tidigare.

 3. Är det säkert att det var en rysk missil? Tänk om det är som vid järnvägsstationen i Kramatorsk, en ukrainsk Tochka-U missil. Det skrev en del om händelsen, men när det uppdagades att det var ukrainsk militär som var skyldiga så blev det tvärt tyst.
  En oberoende journalist har bott i Bucha en tid och kan inte styrka att det skulle ha skett någon massaker där. De ryska trupperna behandlar innevånarna medmänskligt.
  Vi vill så gärna tro att det som Aftonbladet, SVT, CNN, New York Times med flera väst media skriver är sant. Men går det att lita på all den propaganda som väst dagligen pumpar ut? Varför kan man inte läsa det i asiatiska, afrikanska eller sydamerikanska tidningar? Eftersom jag inte varit där så kan jag inte säga vad som är sant och vad som är osant.

  1
  8
  • Är du verkligen Peter Kostin, tavarish? Tänk om du är någon annan? Din granne säger att han inte sett dig skriva några inlägg här.
   Vi vill så gärna tro dig men går det att lita på all propaganda som du sprider?

 4. Bl a bombades en fabrik (och ett intilligande köpcenter). Kan någon tänka sig att i dessa lokaler är det möjligt att reparera och anpassa militära fordon, som träffats i kriget eller erhållits från västländerna. OM, så skulle lokalerna vara ”legitima” (och Ukraina bryta mot konventionerna).
  När västerländsk propaganda tar över lär vi aldrig få veta exakt.

  9
  19
  • Även om Ryssarna i början av kriget gjorde en totalt amatörmässig insatts, synes de nu ha bättre trupp och taktik.
   Man ska nog inte heller föringa deras underrättelsetjänst. De har både satelliter och drönare samt flyg, så jag tror att de nog har hyfsad kontroll på var Ukrainarna har vapen och utrustning.
   Så det kanske var så, att det fanns militär utrustning i dessa lokaler.

   6
   17
   • Ukraina vet naturligtvis om att Ryssland har satellitspaning med mera och de är inte så dumma att de placerar några större mängder på en plats. Så det kanske inte fanns någon militär utrustning i närheten, det vore dumt ur Ukrainas synpunkt.

    När det gäller satellit och radiospaning har troligen Ukraina tillgång till USA:s med flera underrättelsetjänst i direkttid.

  • Roland Svammelsson! När du blandar dig i det hela så vet vi att det är lögn o förbannad dikt!

   14
   5
  • Roland, visa mig den konvention som tillåter bombningen av civila mål som ett köpcentrum för att det ligger en fabrik några hundra meter bort där man eventuellt reparerar militära fordon.

   13
   1
 5. Bosse S skriver:
  28 JUNI, 2022 KL. 20:26
  Till Krister.
  Du tror alltså att Ukraina har artilleri i köpcentret som skjuter på ryssarna 50 mil från fronten.
  Nu får du allt ljuga ihop på en annan anledning.
  Ni rysstroll tror att era bortförklaringar lurar vem som helst.

  Varför finns inget svara-tecken när du skriver? Det vore ju bättre om mitt svar hamnar vunder det du skrev. Men du är väl en fegis.

  Jag postar lite undringar och även fakta om Ukrainas historia, men det stör dig så himla mycket så du genast vräker ur dig epitet som ”Rysstroll”? Är det endast för att du inte har något riktigt svar?

  15
  23
 6. När nazityskland bombade brittiska städer fick de skit för det, samma sak fick de allierade för att dom bombade tyska städer.
  DÄRFÖR SKA PUTIN OCH RYSSLAND HA SAMMA SKIT OCH FÖRDÖMANDEN NU!

  19
  3
  • Nej. Britter och Amerikanarna fick inget skit. Det har iof i efterhand ifrågasatts med inga beslutsfattare hamnade inför skanket och åtalades. Vad som hände med chefen för Luftwaffe vet vi. Det är historia.
   Segrarna skriver historien. Och när det gäller Ryssarna, hur många dömdes för alla de övergrepp som skedde mot den Tyska civilbefolkningen.

   2
   10
  • Och ler i Mjugg över Ryssarnas feghet att sända Misiler där många människor vistas?

   21
   8
  • Alla lider med det Ukrainska folket! Skjut den där jävla Putin så fort som möjligt!!!

   36
   9
   • Nu ska Putin ut och resa. Finns det inte en enda anständig människa som kan fixa hans plan så att det inte kommer fram?

    28
    7
   • Stinger funkar väl bra vid start och landning men annars krävs kraftigare vapen, typ sådana som Ryssland och Iran brukar använda för att skjuta ner civila plan… hoppas Ukraina får lite tyngre grejor!

    18
    2
  • Naturligtvis kan målet ha varit en vapendepå. Men om så var fallet verkar Ukraina ha många tusen vapendepåer i sjukhus, skolor och bostadshus eftersom ryssarna så ofta träffar dessa.

   En annan möjlighet är att det är ren terror…

   29
   10
   • Ungefär som i Palestina, där de skjuter raketer från sjukhus, skolor och bostadshus mot Israel? Sedan skjuter Israel tillbaka mot dessa ställen, samma sak kanske pågår i Ukraina?

    10
    20
   • Detta krig startade inte 2022, det startade 2014, MSM har inte brytt sig på 8 år.

    Filmen presenterar en avhandling om källorna till samtida ukrainsk nationalism, som beskriver händelser som kosackhetmanatet, den ryska revolutionen (1917-1921), ockupationen av Ukraina av tysk-österrikiska trupper, Brest-Litovsk-fördraget, införlivandet av västra Ukraina in i Sovjetunionen, ukrainskt samarbete under andra världskriget, det stora fosterländska kriget, Volynmassakern, händelserna i Babiy Yar, 1990-talet, den orangea revolutionen, den ukrainska revolutionen 2014, folkomröstningen om Krims status, konfrontationen i Odessa, kriget i Donbass, kraschen av MH17 och andra händelser. Filmen associerar den ukrainska 2004 orange revolutionen och 2014 Revolution of Dignity med ukrainska högerradikala och antisemitiska politiska organisationer, såsom Right Sector, och med andra världskriget paramilitära organisationer i västra ukrainska högerextrema. Dessa påstås innefatta den ukrainska upprorsarmén (UPA) och Stepan Bandera, som karakteriseras båda som ideologiskt lika de italienska fascisterna och tyska nazisterna som är allierade mot den sovjetiska och efterkrigstidens polska regeringar. Rysslands president Vladimir Putin, den tidigare pro-ryssiske Ukrainas president Viktor Janukovitj och den tidigare ukrainska inrikesministern Vitaly Zakharchenko, samt den amerikanske journalisten Robert Parry intervjuas, mestadels av Oliver Stone, om händelserna i Ukrainas senaste historia.

    11
    25
   • Ser en viss skillnad mot hur Hamas och company agerat i årtionden och hur ukrainska soldater agerar.

    7
    3
   • Till Krister.
    Du tror alltså att Ukraina har artilleri i köpcentret som skjuter på ryssarna 50 mil från fronten.
    Nu får du allt ljuga ihop på en annan anledning.
    Ni rysstroll tror att era bortförklaringar lurar vem som helst.

    19
    7
   • Tror allvarligt att ingen förstod vad du skrev…😄 Snälla, vad var det du tänkte…?

  • Kan ha varit så, det är alltid så enligt ryssarna… va fan har dom i Ukraina att göra, om Putin tar hem orcherna så blir det lugnt!

   26
   10
  • I vanlig ordning går fascisten puttes tillskyndare igång för att försvara sin idol. Vad är det med fascism, krigsbrott och lögner som är så bra i alla lägen?

   17
   8
  • Om det varit en vapendepå så hade det blivit en explosion. Någon explosion inträffade inte i fabriken, alltså en ren terrorhandling.

   17
   7

Kommentera